Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím místní IT-borce, jestli by nevěděli, jak a kde splašit ovladače pro notebook.

Kamarád mi zadal úkol nahodit znovu komplet jeho noťas, problém ale je, že k tomu nemá vůbec žádnou placku s ovladači, jediný co jsem vyčetl, že je to Toshiba Satellite. Spodní štítek s model no. je už hodně vybledlej, ale snad jsem dobře vyčetl označení:

SA60-302 PSA60E-00J04LCZ

Víc tam toho bohužel neni.

Někdo se v tom už rýpal, ve správci zařízení jsou u zařízení otazníky, na ploše pouze zástupce Tento počítač s názvem \"Test\", nikde se nedá nic vyčíst.

Zkoušel jsem podle těch čísel podporu Toshiba, ale nejpodobnější je tomu několik verzí A60.

Pomůže mi na tohle třeba Everest Ultimate nebo existuje nějaká fičura, která zjistí přesně, co to je?

Ovladače pro A60 jsem taky googlil, ale nic moc.

Potřebuju hlavně komplet desku (video, audio, usb, wlan, touchpad atd.)

Jsem PC-čkář, notebooky nemám rád, ale tohle bych chtěl udělat. :(

Odesláno

Právě že podle správce zařízení to vypadá, že tam u většiny hardwaru žádný nejsou, když jsou u toho otazníky... Na ploše někdo nechal Driver Finder nebo tak něco, tak už někdo něco asi zkoušel....

Odesláno

Strejda google :mrk

Edit tak link nefunguje ale je to Toshiba Satellite A60 302 na ofic stránkách toshiby jsou ovladače.

[upravil dne 13.5.2010 NicolasB]

Odesláno

Ježiš, díky, já byl TADY

A myslíte, že mám postahovat a nahodit všechno? V noteboocích se fakt moc neorientuju, spíš vůbec. Nevidim tam nic jako USB driver, mainboard nebo tak něco...

[upravil dne 13/5/10 enikybeniky]

Odesláno
Původně zaslal: enikybenikyA myslíte, že mám postahovat a nahodit všechno? V noteboocích se fakt moc neorientuju, spíš vůbec. Nevidim tam nic jako USB driver, mainboard nebo tak něco...

Rozdíl mezi PC a ntb není žádnej krom toho že je kompaktní a většina věcí integrovanejch, jinak je to stejný, tak nvm co řešíš :D

Odesláno

Všechno, teda něco je tam dvakrát, to proto že je možný že byli dva vyrobci např. touchpadu který se do toho montovali, takže buď v Everestu zjistit jestli je touchpad od toshiby nebo synapticu a podle toho instalovat, nebo to prostě skusit, vyhodí to hlášku že hardware nebyl nalezen a tím pádem je to ten druhej.

Jo BIOS update tam nedavej

Jenda 309: to se teda dost pleteš, Notebooky jsou dost jiný oproti stolním PC, jsou tam dost specifický ovladače, hlavně je jich víc a nejsou nijak univerzalní jako třeba Realteky a ATI či Nvidia u stolních PC

U notebooku někdy nejde najit srávný driver, protože ani vyrobce ho na svych strankach neuvede, je nutný ho pak hledat po strankach vyrobce onoho zařizení, např Bluetooth, a mužu ti zaručit že v každym noťasu je to jiný

[upravil dne 13/5/10 Radek Hurvajz]

Odesláno

Chlapi, problém. Když chci spustit systém z CD, tak mi to CD s Win nenabootuje. V Biosu je prioritní bootování nastavený na CD-ROM, po restartu to zkusí, ale pak vyhodí, že v mechanice není bootovací CD a jede dál do Win. Co s tím, prosím? :grr

Odesláno

CD s Win je pálený? pokud ano tak je blbě vypálený, pokud je to original tak něco děláš blbě, po načtení by měl chtít libovolnou klavesou spustit bootování z CD. Nebo je poškrábaný či zapatlaný a proto ho nenačte

[upravil dne 13/5/10 Radek Hurvajz]

Odesláno

Jsou pálený, ale vždycky fungovali.... Nedělám to poprvé, ale teď to na mě nějak prdí... On právě detekuje, ale nevydetekuje... Zkusím tam hodit svoje originál...

Tak to je těma kopiema, moje originál to vzalo v klidu, díky.

[upravil dne 13/5/10 enikybeniky]

Odesláno

Tak po nainstalování Windows si to samo od sebe bez instalování našlo většinu ovladačů, doinstalovat musím jenom grafiku, zvuk, modem a ještě něco. To by mě zajímalo, jak to, když jsem nahodil úplnej formát, čistá instalace...

Odesláno
Jenda 309: to se teda dost pleteš, Notebooky jsou dost jiný oproti stolním PC, u notebooku někdy nejde najit srávný driver, protože ani vyrobce ho na svych strankach neuvede, je nutný ho pak hledat po strankach vyrobce onoho zařizení, např Bluetooth, a mužu ti zaručit že v každym noťasu je to jiný

Mno já nvm jsem takovej samo domo \"oprávář\" PC co kdo ze známých přinese a zatím jsem ani s jedním NTB problém neměl projdu stránky výrobce popř pokud je tam u toho forum a je to...

Je pravda ale že většinou to byli lenovo a hp, ale co vím tak toshiba taky není zrovna křáp, nebo lajdácký výrobce typu acer.

Odesláno
Původně zaslal: enikybeniky

Tak po nainstalování Windows si to samo od sebe bez instalování našlo většinu ovladačů, doinstalovat musím jenom grafiku, zvuk, modem a ještě něco. To by mě zajímalo, jak to, když jsem nahodil úplnej formát, čistá instalace...

V takomto prípade používam programček PC wizard . Dokáže pomerne slušne všetko analyzovať a uviesť i typ a prevedenie HW. Dobre sa osvedčil i v prípade že výrobca udáva 2 - 3 ovladače jedného zariadenia .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...