Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pravda o spotrebe FABIE RS

Recommended Posts

Odesláno

No konečně to někdo napsal ,.... snad bude konec těm jejich pohadkám ....

Kamarád ma golfa 4 TDI 130koni a se svojim tempem se pod 8l/100km nedostane ani kdyby se rozkrajel. jen kdyz jede fakt pomalu tak se přiblíží k udávaným hodnotám výrobce.

:papa:papa

Odesláno
Napsán autorem Mila

Tak me jeden kamarad ktery ji ma rikal uplne to same, spotreba bezne 8-9 l ale jak priznal s timhle autem se nedas jet pomalu.

No ono se s tím autem hlavně nedá jet rychle, dá se s nim jet jenom normálně a při rozejzu použít přiměřenou akceleraci.. Já s poladěnym HDi jezdim průměr 7,5 a pohádkám o pěti nevěřim ani omylem. Naopak Fobia jak tu zaznělo skoro deset litrů při ostřejší jízdě a při opatrné se jim zdá o sedmi. Na pět se dá dostat ustálených 90 dálnice nebo superlehká noha a malý provoz první třída. Ono vůbec 90procent věcí co vyprávějí majitelé FobiaRS je fantasy. Co jim věřim je velkej kufr ten se tedy nedá přehlédnout, svláš? pokud sedíte vzadu tak o něm na jisto víte.

Odesláno

to Vector: Ja mam take poladene HDI a jezdim okolo 6,5 l +- 2 dc, posledni dve nadrze jsem jel dokonce za 6 l ale nevim jestli je to tim ze jsem mel lehci nohu anebo uz si motor konecne sednul po 65000 km.

;)

[Editován dne 14/10/04 Mila]

Odesláno

No to je divný vždy? PSA zaspalo vývoj, jejich motory čouděj, že musej mít FAP, žerou jak prokopnutý a proti německej autům se musej jít zakopat. Nepíšeš tu o uplně jinym autě ?

Odesláno
Napsán autorem Masinka

Konecne to nekdo objektivne napsal a sna uz nas zaniceni majitele trakturku 1,9 TDi PD, prestanou pred spanim krmit pohadkama o spotrebe pod 5 litru, kdyz jedou porad 200 km/h. Takze HDIckari, neveste hlavu, ty Oktafky a Fabky taky zerou jako tank, ale jejich majitele to nepriznaji.

http://www.tuning.cz/tuning/?page=11&act=1&clanek=492&%20;ftno=0

Ta spotřeba Fabky RS 5 litrů při rychlosti 200km/h je asi stejně důvěryhodná jako tvrzení majitele peugeotu, že vlastní spolehlivé auto. Takže tak... :)

Odesláno

impact

myslím si, že o spolehlivosti by se tu dalo polemizovat, ale už mě nebaví tady číst přestřelky mezi Peugeotem a Škodovkou (a tato diskuse k tomu zase směřuje). Ono je něco jiného Peugeota vlastnit a něco jiného se chodit na něj koukat k bratrovi...:papa

Odesláno

Mé vůbec příjde že fabky i v benzinu žerou víc. Měl jsem půjčenou Fabii stejhého objemu jako máme 206 1,4, když pominu to, že palubní počítač v fabii ukazoval úplné nesmysly tak mi nezbylo než se orientovat podle ručičky na nádrži.

A za určitou odjetou sekci Fabii ručyčka klesla o jeden díl na nádrži, u 206 za tu samou vzdálenost klesla ručička jen lehce pod čárku. A to jsem tu Fabii vůbec nehonil tak jako 206!!! :):papa

Odesláno
Napsán autorem impact

Napsán autorem Masinka

Konecne to nekdo objektivne napsal a sna uz nas zaniceni majitele trakturku 1,9 TDi PD, prestanou pred spanim krmit pohadkama o spotrebe pod 5 litru, kdyz jedou porad 200 km/h. Takze HDIckari, neveste hlavu, ty Oktafky a Fabky taky zerou jako tank, ale jejich majitele to nepriznaji.

Ta spotřeba Fabky RS 5 litrů při rychlosti 200km/h je asi stejně důvěryhodná jako tvrzení majitele peugeotu, že vlastní spolehlivé auto. Takže tak... :)

Nemyslim si, ze by Peugeot bylo extra spolehlive auto, ale neni na tom zase tak spatne. Proste prumer, nastesti ma spoustu jinych vlastnosti, ktere auto, jako celek posouvaji do nadprumeru.

BTW, doporuc bratrovi at 405 proda a koupi si za to VW Passat, ten je urcite spolehlivejsi.http://news.auto.cz/main.php?sekce=detail&id=2141

Odesláno
Napsán autorem Masinka

Napsán autorem impact

Napsán autorem Masinka

Nemyslim si, ze by Peugeot bylo extra spolehlive auto, ale neni na tom zase tak spatne. Proste prumer, nastesti ma spoustu jinych vlastnosti, ktere auto, jako celek posouvaji do nadprumeru.

BTW, doporuc bratrovi at 405 proda a koupi si za to VW Passat, ten je urcite spolehlivejsi.http://news.auto.cz/main.php?sekce=detail&id=2141

Toto neni zebricek o spolehlivosti auta, to je o spokojenosti zakaznika. Takze kdyz se nekomu auto kazi, ale vsechny ostatni vlastnosti tuto slabinu predci, tak ma jeste to auto sanci umistit se vepredu zebricku.

Odesláno
Napsán autorem David 106s16

Toto neni zebricek o spolehlivosti auta, to je o spokojenosti zakaznika. Takze kdyz se nekomu auto kazi, ale vsechny ostatni vlastnosti tuto slabinu predci, tak ma jeste to auto sanci umistit se vepredu zebricku.

Ale vzdyt to pisu, akorat se mi ten odkaz misto za prvni odstavec dostal az za druhej.

Odesláno
Napsán autorem Masinka

Napsán autorem David 106s16

Ale vzdyt to pisu, akorat se mi ten odkaz misto za prvni odstavec dostal az za druhej.

No ta teď honemy vyš?ourat nějákou špínu na WV rychle sehnat nějákýho chudáka kterej taky narazil na špatnej kus.

I když je třeba přiznat, že 307 je snad ze všech modelů nejodfláknutější , takové radosti vám asi žádný jiný Peugeot nepřipraví.

Zatím 7 peugeotů v rodině a žádnej z nich nevybočoval z průměru co se týká poruchovosti. Spíš bych řekl, že závady, které so oběvily byly prkotiny nebo nás nikde nenechaly. Kvalita zpracování je pochopitleně oběktivně o něco horší , ale nezapomínejme, že jsme teď všichni v EU , peugeoty se můžou vyrábět i jinde než ve Francii , že PSA přislíbilo, že se zaměží na kontrolu kvality a že problém s kvalitou má u levnějších verzí kdekterá značka i BMW.

[Editován dne 15/10/04 vector]

[Editován dne 15/10/04 vector]

Odesláno

Octavii se stejným motorem mám 11 měsíců - 30.000 km, jezdím, a ti kdo mě znají to potvrdí, jako prase a dlouhodobou spotřebu mám 7,8l/100. Tolik fakta.

Odesláno
Napsán autorem Rebik

Octavii se stejným motorem mám 11 měsíců - 30.000 km, jezdím, a ti kdo mě znají to potvrdí, jako prase a dlouhodobou spotřebu mám 7,8l/100. Tolik fakta.

Můžeš prosím napsat, jakou máš přesně Octavcii , měl sem za to, že ten motor není přesně stejný.

Odesláno

Tata ma oktavku priblizne stejne dlouho jako ja P307, oboje je TDI-HDI 66 kW, mame najeto take podobne kilometry, za 2 roky cca 70000 km, a pocet oprav je srovnatelny na obou autech, slovy jedna oprava mimo servisnich prohlidek , kupodivu u obou aut podobny problem s prednim stabilizatorem, u oktavky silentbloky u P307 kost stabilizatoru.

Servisni prohlidky byly levnejsi u 307 protoze u oktavky se dela olej kazdych 15 tis. u 307 kazdych 20 tis.

Do oprav nepocitam ze jsem si ja blbec pri -15° utrhnul lanko na otevirani kapoty, stalo 300 Kc vymena svepomoci.

Spotrebu ma tata lepsi jezdi prumer za 6 l ja za 6,5 l , styl jizdy mame priblizne stejny, oba obcas pospichame. Ale zase kdyz tatu svezu v 307 tak rika jak je to tiche a pohodlne, to stare TDI od VW je opravdu hlucnejsi.

Co mu zavidim je velky kufr, i presto kdyz jsem auto kupoval, vybral jsem P307 v konkurenci VW Golf, S Octavia, Seat Leon, Ford Focus, a nelituju toho Peugeot je proste Peugeot. Lituju jen trochu toho ze jsem nekoupil hned kombika a uvazoval jsem o tom.

Odesláno

Fabie RS je ten samý motor jako Octavia 1.9 TDI PD 96 Kw 6 st. převodovka, akorát v Superbu má nižší a jinak položený krou?ák - 5 st. převodovka.

[Editován dne 15/10/04 Rebik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...