Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ahojte,mam taky specialny problem a este specialnejsiu otazku :)

moj problem je z nicoho nic mi zacali budiky ukazovat 999999km,nasiel som na fore ze je potrebna vymena budikov a by to mal byt ok.

a ta druha otazka,existuje nejaky program alebo ako by sa dali nastavit km(stocit km)? som rozmyslal ze najprv vyskusam taky styl zeby som dal akoze stocit km a ked to nepomoze tak bymenim budiky.

ale podla mna by mozno stacilo fakt nastavit km.dal by som napr. 130 000km ako bolo povodne podla motora a by maly ostat v pameti ze? kontroloval som vsetky ukostrenia,vymenil som rj motora,bsi a ziadna zmena,mam doma budiky co maly ukazovat v mph a nejako sa zblaznili maly ukazovat 103 000mph a zacali ukazova 40 000mph :) a spravaju sa obe rovnako po 1km sa to znuluje a to sa dookola opakuje.

[upravil dne 15/5/10 martis]

[upravil dne 26/5/10 martis]

[upravil dne 14/6/10 martis]

Odesláno

nie nie to palti pre tie modely co maju mux.ono teraz mi doslova neukazuje nic iba 999999 a ten isty pripad mal aj predchadzajuci majitel mi to cele vysvetloval. ze vymenil budiky a km nakocili take ake boli na budikoch.tak nejako som to porozumel ze sa km vymazali ci co.preto chcem skusit nejako najprv akoze stocit km a sledovat co sa bude diat dalej

Odesláno

niekde tu na fore som cital ze ked pripojis budiky s vacsim poctom najazdenych km tak BSI si natiahne tie a ked das spat tie povodne tak budu ukazovat tu istu hodnotu ako mali tie s vacsim poctom km....teraz to neviem najst

Odesláno

ja viem otom toto mi je jasne aj ja som to pisal na fore (predam nahradne diely),ale ide ze sa to sprava tak ako keby sa ten pocet najazdnenych km uplne zblbol.zatim mam rezervovane budiky od uzivatela kveton len musi zistit este nejake veci a ich kupim tak zatim mam trosku casu to nejako rozbehat.

Odesláno

Je mozne ze by BSI ukazala udaj skutocnych km, ale dost pochybujem o tom ze skutocne km su 999999 :roll

Tiez myslim ze to je budikmi, mozno studeny spoj, alebo chyba v kontakte:myslim

Odesláno

tak je to asi ako pisete,lebo dal som mju povodnu bsi a rj motora, a tak tiez som mal na budikoch 999999km cize jednoznacne je problem v budikoch,dnes som kontroloval cele budiky a nikde nevyzera ze je studeny spoj,moze sa stat ze z nejakeho dovodu by sa vymazali km?? a preto nabehli 99999km?? inak tato chuba je znama aj v zahranici,ale nikde som sa nedocital ze ako to opravili,pisali nieco bsi,budiky ceny a to bolo vsetko.myslite ze by pomohlo akoze stocit km??? aleb kaslat na to a kupit druhe???

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak budiky uz mam vymenene,zaco dakujem uzivatelovy Kveton!kupil som od neho a ukazuju mi 171 000km,pred tym co som mal tak ukazovali 254 000km,cize vymena budikov a aj znizenie pocitadla km,motor ma nabehane 130 000km,ale nevadi. :)

Odesláno

ja viem ze km su ulozene v bsi ale aj v budikoch,ale ked mi zblbly tie km co mi ukazovalo 999999km tak pred tym ked fungovaly mi ukazovali budiky 254 000km a teraz po vymene mi ukazuju 171 000km tak ako mal tie druhe budiky,cize ked mi nabehlo 99999km tak sa asi vynulovali km aj v bsi :) lebo keby nie tak mi naskocia km 999999km alebo 254 000km na tych druhych budikoch.cize asi mam doma budiky ktore osalia bsi a nabehne 99999 a ked da druhe budiky ktore budu mat nabehana napr. 70 000km tak budu ukazovat 70 000km inak si to neviem vysvetlit preco sa to tak urobilo :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

ty vadné budíky nenačtou stav z BSI a je buď vadná komunikace a nebo chyba v paměti - smazaná konfigurace nevhodným stáčením či elektrostatickým výbojem - bouřkou...

skusil bych vyměnit paměť z funkčních a uvidíš kde je chyba.

Odesláno

aku mas pamet na mysli? priamo co je io v budikoch? lebo tak sa to sprava ak si pisal, nedokaze vycitat km, inak neboli stacane km,cize tym to nebude, prosim ta vysvetli mi to co presne urobit a ja to skusim,kde presne najdem tu pamet ???

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak uz to mam opravene,vsetko funuguje,auto mi ukazuje 215 000km,uz mi to fungovalo,ale benzin mi nechcelo ukazovat spravne,ale bola to moja chyba som ukadal zle data do eepromu, auto novy model bez mux,by mal mat eeprom tak ako ja v budikoch a tam sa daju upravit km a auto z mux ma ten eeprom v bsi :) v eeprome,sa daju upravit budiky,z diezla na benzin a opacne,uprava km,uprava otaciek, proste vsetko ak by mal niekto niekedy problem nech napise sz a mu vysvetlim ako na to :)

Odesláno

mal by si rozobrat budiky,a pozriet spoj kde je cin na motorceku,staci mala prasklina a moze robit problem,staci zobrat spajku a roztavit ten cin a on sa od nova zaleje a uz nemas studen spoj,ale ked sa na to necitis alebo tomu nerozumies tak radsej to nerob,lebo mozes to pokazit,nieje to tazke,ale.....

skus najst niekoho kto sa do toho rozumie okolo tvojho okolia,a na diag si bol ci nahodou nemas niekde problem,lebo pozeram ze mas 407 a tam fakt nemam sajnu ako to funguje,keby si mal 406 nieje problem dam aj fotky.

Odesláno

Studený spoj je špatné spojení cínu se součástkou nebo s deskou plošných spojů. Pokud se nejedná o vadu pájení vzniká například špatným spojením cínu pokud jsou plošky součástky nebo desky zoxidované a cín se špatne rozleje. U těžkých součástek nebo třeba prohýbáním desky...může taky cín prasknout. Spoj se pak přerušuje v závislosti na teplotě nebo mechanickém namáhání. Postupně oxiduje a závada se zhoršuje. Ve většině případů se dají najít podezřelá místa pod lupou a snadno zapájet. Pokud není nic vidět může se aspoň preventivně propájet oblast která zlobí. Myslím, že to je i tvůj případ. Poradit by si s tím mohl každý kdo opravuje třeba televize, nebo šikovnější kutil nejlépe s mikropájkou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...