Guest Ondra Odesláno 11. říjen 2004 Odesláno 11. říjen 2004 Zdar odborníci, poraďte jezdil jsem teďka chvilku v konkurenčnim francouzovi, sice teda 2 roky starým, ale překvapilo mě, jak krásně svítí.... A když jsem přesednul zpátky do naší 405ky (kterou mimochodem velice slušně opravil Vašenda - konec reklamy ) tak to svítí strašně blbě.... Světla se mi měnit nechce, je mi jasný, že už budou po těch 12 letech trošku matný, ale pomohli by nějaký jiný H4ky? by se mi docela líbily i ty poloxenonový, ale nějaký 100W tam dávat nebudu, přeci jenom lehce elektronice rozumím a vím, jakej je rozdíl mezi 4 a 9 Ampérama.... Takže mi prosím porad?e, jaký bych měl dát žárovky, aby to líp svítilo ... Nějaký OSRAMy nebo atd... Popř. pokud někdo prodáváte, tak nechte proniknout svůj obchodní duch a na mail popř. U2U mi napište, co a za kolik byste mi prodali. Dík. Kdyby byly domodra, krásně svítící a homologovaný tak by to byla nádhera... a venku nám svítí sluníčko a je 30 ve stínu... Citovat
tomyka Odesláno 11. říjen 2004 Odesláno 11. říjen 2004 a netrebalo by tie svetla dajak ozivit? http://svetlomety.cz/ Citovat
impact Odesláno 11. říjen 2004 Odesláno 11. říjen 2004 pokud jsou slepe paraboly, tak vykonejsi zarovky moc nepomuzou... nicmene ja pouzivam Osram Silvestar a nestezuju si... Citovat
Karel Odesláno 11. říjen 2004 Odesláno 11. říjen 2004 Já jsem natáhnul + drát přímo z baterky na relátka a přepínačem spínám jenom relátka, protože když jsem měřil napětí přímo na žárovce a baterii, tak tam byl rozdil dvou voltu což asi uznáte, že při 12v je to dost. Ještě je potřeba zkontrolovat ukostření světel vpředu pod nárazníkem jak jsou chladicí vrtule. Jsou tam dvě svorkovnice, které dost trpí vlhkem a snadno oxiduji. Citovat
Karel Odesláno 11. říjen 2004 Odesláno 11. říjen 2004 Ještě dodatek: pro jednoduchou kontrolu stači přivést + a - 12V přímo z baterky na žárovku a pokud je problém někde ve spojich tak by se žárovka měla rozsvítit jasněji. Citovat
Bohumil Odesláno 11. říjen 2004 Odesláno 11. říjen 2004 Prásknu : ZILA tu něco před časem prodával. Destyny nám to předvede na Jč.srazu:D [Editován dne 11/10/04 Bohumil] Citovat
mk405 Odesláno 11. říjen 2004 Odesláno 11. říjen 2004 Osram silverstar +50% svítivost, 60/55W, homologace, jasně bílé světlo, H1 + H4 mám už 2 roky a stále spokojenost. loni sem koupil i H3 do mlhovek +30% aje to dost poznat, měl jsem i osram coolblue ale pak jsem je vyměnil za tito silverstar. Coolblue svítí ještě víc do bíla akorát na sněhu je to trochu namodralé, apok je modrá parabola pokud nesvítí. Pokud by jsi chtěl na srazu vyzkoušet ty coolblue H1 můžu je vzít sebou ještě mi tu leží. [Editován dne 11/10/04 mk405] Citovat
vector Odesláno 11. říjen 2004 Odesláno 11. říjen 2004 Napsán autorem Ondra Zdar odborníci, poraďte jezdil jsem teďka chvilku v konkurenčnim francouzovi, sice teda 2 roky starým, ale překvapilo mě, jak krásně svítí.... A když jsem přesednul zpátky do naší 405ky (kterou mimochodem velice slušně opravil Vašenda - konec reklamy ) tak to svítí strašně blbě.... Světla se mi měnit nechce, je mi jasný, že už budou po těch 12 letech trošku matný, ale pomohli by nějaký jiný H4ky? by se mi docela líbily i ty poloxenonový, ale nějaký 100W tam dávat nebudu, přeci jenom lehce elektronice rozumím a vím, jakej je rozdíl mezi 4 a 9 Ampérama.... Takže mi prosím porad?e, jaký bych měl dát žárovky, aby to líp svítilo ... Nějaký OSRAMy nebo atd... Popř. pokud někdo prodáváte, tak nechte proniknout svůj obchodní duch a na mail popř. U2U mi napište, co a za kolik byste mi prodali. Dík. Kdyby byly domodra, krásně svítící a homologovaný tak by to byla nádhera... a venku nám svítí sluníčko a je 30 ve stínu... Z některých dedukcí mi tu zůstává rozum stát. 1.... do matnejch starejch parabol dát silnější žárovky.. No to je nápad, ta parabola svítí málo, protože málo odráží, čím míň odráží tím víc se vypaluje, silnější žárovka jí moc pomůže ...... 2.....Renovace parabol jak sem si přečet stojí kolem 2500 + je s tim hrozná práce. Renovace se používá především na drahá světla, nebo na veterány. Přední světlo na 405 stojí asi dvojku. Citovat
cpt. CHIP Odesláno 13. říjen 2004 Odesláno 13. říjen 2004 Silvestarky nejsou spatna volba, pokud nechces jit do prekopani na xenony...mame je asi kolem dvou kil. Co se tyka slepejch parabol, tak na jednech svetlech pomohla rozborka a vydrbani kartackem na zuby a nejakou cistici pastou...ale kdyz jsem to zkousel na jinejch, tak sel dolu i chrom, takze zalezi na stavu Jinak vector ma pravdu, neoriginal svetlo na 405 vyjde asi kolem dvojky, asi i min. Original je o neco drazsi, nicmene... Citovat
Mila Odesláno 13. říjen 2004 Odesláno 13. říjen 2004 Taky OSRAM silverstar, opravdu sviti lip, jenom jsem mel problem s tou prvni sadou, obe zarovky praskly po pul roce behem dvou dnu. Nastesti jsem je reklamoval dostal jsem nove a ty uz drzi vic nez rok. Udajne meli spatnou celou serii tak je zdarma menili Citovat
Guest Finger Odesláno 20. říjen 2004 Odesláno 20. říjen 2004 a ty nehomologovaný modrý halogenky svítí víc než ty silverstárky? myslím H4ky 60W/55... Citovat
off_cz Odesláno 29. říjen 2004 Odesláno 29. říjen 2004 Taky jsemresil zarovky, libily se mi ty lehce namodrale, co maji o 30% vyssi svitivost a lehce namodralou barvu (pozor, ke xenonum to ma sakra daleko). Dela to treba Narva, Osram. Nakonec jsem koupil od Philipse jeho VisionPlus. Udavaji o 50% vyssi svitivost a jasne bile svetlo. A je to fakt, sviti o poznani lip nez origo H7. Cena asi 700 kc/par H7. Jinak delaji i jine rady, kde jsou uplne modre, do spatneho pocasi atd. Mrkni treba sem http://www.autolamps-online.com/halogen/index.htm kde je neco malo o tom psane. Jinak bych jeste dodal ze koupis i vice wattove treba 66W, 90W atd. U nich je problem ze stavajici elektroinstalaci - nemusi vydrzet a pak taky nejsou schvalene Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.