Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

P306 HDi - MilanF1 - 550 000 km - Příběh končí

Recommended Posts

Odesláno

žhavičky jsem právě měnil a po jejich výměně se nic nezměnilo, takže byly asi v pořádku, ač tam byly minimálně 150 tkm.

Odesláno

Palivák měněn s olejem, tedy před 11 tkm. Je možné, že by v něm zatuhlo :myslim. Ale naskočí to normálně, na druho otočení startéru, takto to startovalo i loni. 

Motor s sebou hází, klepe v něm, jako by jel na 3. Ale jakmile se to trošku ohřeje, už je to v pohodě. 

Zda jsou tlaky dobré, to nevím ...

Nemůže to dělat EGR? Já ho klidně mohu mít pootevřený, protože s ním jsem za celou dobu nic nedělal. 

Odesláno

Milane znova bilej dym ti udela nespalena nafta, a svedci to o problemu nekde u zhaveni. Ne egr ten se startovanim ci zapalovaim nema vubec nic spolecneho. Jaka znacka zhavicek tak je ?

Odesláno

NGK, měněny před měsícem, na ty původní to dělalo stejně. Ty staré mohu vyzkoušet, nevyhodil jsem je. 

Odesláno

Možná blbá myšlenka .. když je kouř bílý, může to být vodu ... že bych spaloval vodu? Ale že by se mi ztrácela, to nepozoruji ... ale to by mi to kouřilo asi pokaždé, ne jenom studené. :myslim

Odesláno (upraveno)

to mne tiez trochu huli na studeny motor ale ked sa trochu zahreje je to ok proste neriesit je to normalne valec je studeny nafta sa stlacovanim  ohreje skor nez motor a potom to tam asi trochu kondenzuje vo valci a blbsie to hori po zahriati ok

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

mne to zacne dymit vo chvili ked sa vypne dozhavovanie po studenom starte  co trva asi minutu az 3 podla vonkajsej teploty(mam odmerane odsledovane) takze to bude podla mna len tym

Odesláno

Kouknu na měrko i víčko. 

Já jsem v létě dával novou měrku a víčko, měrka se rozpadala a víčko netěsnilo a samotné těsnění v Peugeotu koupit nešlo. Ale to snad nemůže mít spojistost, že by to tedka hůře startovalo. :D

Ta voda by fakt byl problém ... ale krtku, nepovažuji to za normální. Mě to hulí fest, bílá mlha za mnou a hodně klapavý zvuk. 

Odesláno

Krtku, to by mi to tedy jen nedožhavovalo, protože mě to začne ihned po nastartování a trvá cca  10 sekund, pak je klid. V tu chvíli jedině, že by špatně fungovalo relé ... nezkoušel jsem, zda jde štáva ke žhavičům i po nastartování. 

Odesláno (upraveno)

urcite tam ide je tu aj tabulka https://www.peugeot-club.com/topic/103466-zhaveni-motoru-hdi/#entry1718773

ved je to jednoduche zhod kryt hdi multimetrom meraj napetie na zhavicoch oproti kostre alebo minus polu baterky 

jeden hrot na kostru druhy hrot na hociktoru sviecku na jej kabelove ocko alebo stiftu a pozeras kedy tam napetie 12volt je a kedy nieje

Odesláno

To mi jasné, že to dožhavuje, ale pokud by byla chyba v réle, nemusí to dožhavovat. 

Mám doma relé z 205tky, ale bohužel má jiný konektor, jinak bych ho vyzkoušel. 

Odesláno (upraveno)

staci ti to merat ako pisem vyssie tym uplne preveris funkcnost rele inak v tom rele neni len rele ale aj elektronika takze nezamenis s nicim len to co tam ma byt

ked to budes meriat a nebude to ukazovat 12 voltov ale napr  9,alebo 8 niekde je prechodak bud na kabelovych ockach na zhavicoch alebo hrubych stiftach  relatka alebo priamo v relatku silovy kontakt

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...