gronholmm Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 No hlavně v těhle mrazech je to trochu moc na tlumiče bych řekl. Je to promrzlý a ty tomu takhle naložíš Citovat
Jimmy106 Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Uz vim, komu budu volat, az budu potrebovat stehovaka Citovat
agresssor Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Taky pekny ja si prvni den privezl domu 406 tou a taky sem hned jel pro brikety, narval sem tam 500 kg to kufru a dva lidi dovnitr sedela hezky ale ne tolik jako tvoje 306 ta Citovat
MilanF1 Odesláno 9. únor 2012 Autor Odesláno 9. únor 2012 Tak 406 má jinou zadní nápravu, měl jsem tam taky 500 kg a dva lidi uvnitř. Ale jelo to docela svižně Jen teď koukám k CDP a po týdnu jsou opět světlé brikety v nabídce i v e-shopu, ale za jinou cenu, ještě, že jsme tam včera jeli a vzali je za 4,3 Kč/kg (platí obvyklá cena, Vaše cena je při odběru celé palety). Citovat
MilanF1 Odesláno 29. únor 2012 Autor Odesláno 29. únor 2012 Děravý výfuk, někde v přední části, až bude čas a chuť, musím se podívat a hlavně zjistit, zda to půjde zavařit ... koukám, že na jaře se těch oprav bude dělat trochu více ... Citovat
radim.1008 Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Nic si z toho nedělej, taky v sobotu budu ulehat pod auto. Zdá se mi, že mám taky někde v přední části výfuku díru. Už jsem to tam svářel ve spoji před katíkem. Ještě mě čeká vyřešení hrkání, či mlácení někde od pravýho kola. Už podezírám tlumič, jezdil s tím týden i bratránek a taky tipoval tlumič a ještě mě čeká výměna čelního okna, naštěstí přes pojistku. Takže jaro se určo povede Citovat
MilanF1 Odesláno 1. březen 2012 Autor Odesláno 1. březen 2012 Já měl již díru před zadním dílem výfuku, ale to nic slyšet nebylo, všiml jsem si, až když jsem se ohnul pod auto. Zavařit to nešlo, moc velké, muselo se to uříznout a navařit jiný kus. Uvidíme, co to bude teďka. Na jaro toho bude asi více, už mám koupené jiné řízení a rád bych ho tam dal, protože stávající klepe už pár let, pak musím samozřejmě na geo. Asi budu muset vyměnit spojku, protože klouže a rozvody již mají 120 000 tkm, takže taky uvažuji o výměně ... to by snad mohlo stačit. Citovat
radim.1008 Odesláno 1. březen 2012 Odesláno 1. březen 2012 A jak se prosím tě projevuje klepající řízení, kdy to dělá? Tak rozvody bych určo vyměnil a rovnou i s pumpou. Já už vyměnil, kde co a pořád se od pravýho kola ozývá na příčných nerovnostech tlučení. Když byl sníh a byl uježděný a v něm drážky od řetězů, tak to mlátilo v rychlosti 50-60Km/h nehorázně. Jezdil jsem nějaký čas s prasklou pružinou. Nebyla poznat, jen se občas ozvalo takový ťuknutí jak při volným čepu. Praskla v posledním závitu a ten se otočil o opřel se o to. Najel jsem s tím něco přes 1000km. Tak si říkám, že to odnesl tlumič. Ale to řízení je taky možnost. Jinak já už měnil zadní tlumič i středový díl. Tak jsem zvědav, co v sobotu najdu. [Edited on 1/3/12 17:22 by radim.1008] Citovat
MilanF1 Odesláno 1. březen 2012 Autor Odesláno 1. březen 2012 Já na nápravě vyměnil skoro všechno - čepy řízení, tyčky stabilizátoru, silentbloky, spodní čepy a pořád ťuká. Zjistil jsem to na jámě, jeden točil volantem \"na vůli\" a druhý chytnul na řízení a přestalo to ťukat. Jinak mě to klepe úplně všude a je jedno, jakou jedu rychlostí. Rozvody bych určitě měnil s pumpou, to je jasné. Dneska jsem si vyrobil nájezdy a kouknul, kde mám prasklý výfuk, je to těsně před katem v tom sváru, je to prasklé více méně celé dokola, takže co nejdříve to nechat zavařit, aby neupadnul ... Citovat
radim.1008 Odesláno 1. březen 2012 Odesláno 1. březen 2012 V tom sváru před katem jsem svařoval taky. V práci jsem tam vložil trubku a svár obnovil. Mě se to úplně zlomilo, mělo to parádní zvuk :-D Jinak to řízení zkusím taky. Jsem na tom podobně, jenom je pravda, že jsem čepy a silembloky měnil skoro před 25tis. km. Jinak mám vyměněno ještě před 18tis. tyčky stabilizátorů, před 6tis. silemblok na pravým ramenu, před 4tis. horní uložení a uložení stabilizátoru a před 1500 silemblok motoru. Ten dělal kvalitní rachot. Myslel jsem si, že je pokoj, ale chyba, jenom pár dní a začalo se to ozývat znovu. Už jsem z toho na nerva, páč se pořád něco mění a výsledek téměř žádný Ještě zkusím ty tlumiče, ty mají podle mýho dost a od pohledu i auto trochu leží na pravou stranu na přední kolo. Uvidím... Jinak sorry za spamování tvýho vlákna. Citovat
MilanF1 Odesláno 1. březen 2012 Autor Odesláno 1. březen 2012 V pohodě, nespamuješ ... já jsem taky měnil horní uložení, nepomohlo. To řízení zkus, je to vcelku častý problém na 306. Já jsem jedno sehnal za 500 Kč. Samozřejmě použité ... Citovat
radim.1008 Odesláno 1. březen 2012 Odesláno 1. březen 2012 Ok díky za tip, zkusím to. V sobotu to zvednu a uvidím. To je jasný, že použitý, kdo by kupoval nový, když se tady dá sehnat jetý Citovat
MilanF1 Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 Jak je to dlouho, no moc ne, co jsem psal o děravém výfuku ... dneska jedu od nádraží a auto začlo neskutečně řvát a ozývalo se cinkání = upadl výfuk a katem jsem škrtal o asfalt (neležel na asfaltu, protože to nedovolil zadní nárazník - princip páky ). Dobelhal jsem se k rodičům a půjčil si 205ku, zítra to musíme provizorně vyřešit (alespon přidrátovat kat) a budu hledat někoho s COčkem. Dneska jsem uvažoval, že do Prahy pojedu autem ... ještě že jsem nejel, už vidím, jak se mi to urve na dálnici Citovat
MilanF1 Odesláno 3. březen 2012 Autor Odesláno 3. březen 2012 Dneska jsem s tátou sundali část od motoru a kat od zbytku auta. Veze to k servisákovi, co má COčko, snad to půjde svařit. Zítra se nejspíše pustíme na montáž. Citovat
radim.1008 Odesláno 3. březen 2012 Odesláno 3. březen 2012 No moc dlouho to není, mě upadl včera. Ale trochu jinak. lehnul jsem pod auto, abych se podíval, proč je výfuk tak vyvrácený. Jen jsem se ho dotknul, tak se rozpadl spoj mezi trubkou od katu a středovým dílem. Nechápu, jak to tam mohlo držet Sundal jsem objímku, trubky nasunul do sebe přeplátoval hliníkovým plechem a stáhl drátem a v pondělí jedu do servisu. Citovat
MilanF1 Odesláno 3. březen 2012 Autor Odesláno 3. březen 2012 Tam mi to drželo dobře, dokonce to do toho druhého dílu je nasunuté. Jenom když jsem zkoumal kat, tak i za ním to bylo trochu děravé. Hold celý výfuk má 270tkm, má nárok si postěžovat Citovat
radim.1008 Odesláno 3. březen 2012 Odesláno 3. březen 2012 To potom má nárok. To jsi ještě nic neměnil? Já už mám nový středový i zadní tlumič a za katem mám ve sváru vloženou trubku a provařený, aby to drželo. Citovat
vendelinek Odesláno 3. březen 2012 Odesláno 3. březen 2012 tak to je asi bolest všech 306tek,já jsem měl auto s výfukem taky tendle týden u opraváře:D,hned za katem díra jak do pr...le:D,tak to ted snad chvíli vydrží Citovat
MilanF1 Odesláno 3. březen 2012 Autor Odesláno 3. březen 2012 radim: Auto mám 3 roky, ale předchozí majitel ho nejspíše neměnil, protože na všech částech je \"PSA\". Když to ještě vydrží, bude to fajn Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.