Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

CHlapci s tou geometrií ste mě překvapili dělali mi kalibraci v origo servisu v Sokolově a akorád sedli do auta dva típci s dia a na cca 1/2 hodiny odjeli že se to prý dělá za jízdy. ale třeba máš jinej druh čidla nevím

Odesláno

No, je tam potřeba aby kola byla v přesně přímém směru pro nastavení. Jinak při kalibraci dia přesně navádí co je potřeba dělat. Nakonec je jízda.

Odesláno

Áno, ale môžeš mať rozhodené kolesá voči volantu. Tj volant je rovno a kolesá idú do strany. Toto sa dá zrovnať na geometrii, preto treba aby bola tesne predtým urobená.

Odesláno

Veď ti píšem, že sa to netýka volantu. Stačí jedna diera a už to je rozhodené. Geo by sa mala robiť aspoň raz za rok - dva bez ohľadu na to či auto búralo alebo nie.

Odesláno

Samozřejmě je předpoklad že při volantu rovně jsou kola v přímém směru. Tam jde o to, aby při kalibraci byla kola v přímém směru a volant také. ESP totiž vyhodnocuje úhel natočení volantu a boční (stranové, odstředivé) zrychlení. Pokud v přímém směru nebude nulové, tak ESP bude korigovat i v přímém směru a jízda nebude bezpečná. Auto bude někam táhnout.

Odesláno

Nazdar pani,

mam podobnu chybu, vypisuje mi ESP a nasledne ABS chybu. Co je vsak divne, ze to raz vypise, inokedy je to vpohode, inokedy to zas vypise v polke cesty. Budu vadne cidla, alebo je chyba niekde inde? (nejake kontakty alebo pod., nedavno mi napr. vypisovalo chybu park. svetiel - naozaj jedno nesvietilo, a o par dni uz bolo vsetko OK). pripadne nema niekto v okoli BA diagnostiku a zistil by co je zle? Diky moc

Odesláno

na 100% bude vadný snímač ABS na jednom z kolies. mne to robilo to isté a tiež som dúfal , že to bude len zlý kontakt. hoď to na diagnostiku a uvidíš, ktorý snímač to bude. :papa

Odesláno

dakujem. Ma teda niekto v okoli Bratislavy diagnostiku? samozrejme to nechcem zadarmo. Inak kolko cca stoji diagnostika v peugeote a nasledne aj vymena toho senzora? diky

Odesláno

ja byl 2x v peugeotu na DIA a neplatil jsem nic - udelali mi komplet test, plus zapnuti denni sviceni atd...

podruhy jsem chtel zjistit stav FAPU,taky nechteli nic,samozrejme jsem klukum neco dal....

urcite zalezi na lidech...

[upravil dne 7/2/11 18:26 ace11]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdravím všechny staré známé, hlasím opět \"návrat domů\" :o)

Mám také problém s ABS/ESP (chyba nyní hned po nastartování), po připojení na dia PP2000 mi to hlásí vadný snímač na levém zadním kole.

Tak šlo kolo dolů, jestli není střihlý drát od senzoru, jak se mi mi střihl drát ve víku kufru, drát OK.

Dle toho co se tu píše, ještě zkusím proměřit multimetrem, ale když jsem odšrouboval ten šroub co drží senzor

dscf45672.th.jpg

, tak nešel ani za boha ven.

Tak se chci zeptat zda-li jde vytáhnou směrem do středu auta?, když má tvar :

abssnimac.th.jpg

a nebo se musí sundat ještě něco jiného, nebo jak ho dostat ven?

A ještě doplňující info, než mi to začalo sypat chybu ESP, tak se mi občas při stání po nastartování problokávala ruční brzda (červená) mezi budíkama a jednou jsem myslím viděl i nezapnutý pás a ještě jsem ani nejel (na dia jsem si projel komplet a hlásilo jen chybu senzoru kola).

Kama vede origo uchycený:

dscf45692.th.jpg

[upravil dne 3/6/11 00:48 Jamesz]

Odesláno

to Jamesz: ja som mu pocas rozoberania inych veci frkol WD-cko, za ten cas prach a jeho usady dobre povolia. islo to lahko von.

WD-cko ma dobru saciu schopnost, dobre sa vpija.

Odesláno

A ještě dotaz jak se vyndává ten kulatý plast pod pravým zadním sedákem?

Normálně vypáčit, tam jak jsou ty malé šipky, nebo se s ním má otočit?!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...