Flying_dragon Odesláno 4. prosinec 2010 Odesláno 4. prosinec 2010 Tak oni mi to napojili, já se rozjel, aby byla rychlost a na tom mi ukázal, že jedno čidlo nesnímá a tudíž neukazuje rychlost (pravé přední). Jen mi je divné, že nefunguje a to tam bylo dávané nové, jelikož to původní přestalo sloužit, když se muselo vyndat z důvodu výmeny ložiska:myslim Citovat
HonzaZ Odesláno 4. prosinec 2010 Odesláno 4. prosinec 2010 Na PP2000 to zjistíš v klidu z paměti závad. Citovat
Guest forcee Odesláno 13. prosinec 2010 Odesláno 13. prosinec 2010 zdravím:papa. mám otázku při rozjezdu a trošku zahrabání na př sněhu spíná se a ukazuje na panelu že pracuje ASR nebo ne, mě se rosvítí jen že pracuje ESP... díky za odpověď Citovat
Přema Odesláno 13. prosinec 2010 Odesláno 13. prosinec 2010 ESP je 3v1.........ABS,ASR,ESP....je to v pořádku Citovat
Guest forcee Odesláno 13. prosinec 2010 Odesláno 13. prosinec 2010 Dík moc:papa, nebyl jsem si jistý co mi to minulou zimu ukazovalo:super, díky... Citovat
strick Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 ze mi to ESP/ASR svieti...teraz mi zhasne pri 50tke a ked chcem pridat tak zacne blikat a brzdit...jadnoducho nech zaradim co zaradim a plyn na podlahu, jede to do 70tky,uberem plyn a hned sa to rozbehne ako ma....a pak zrazu zacne blikat kontrolka,,,,a nic sa nedeje zas par km pohoda a pri 100vke auto same od seba zabrzdi do cca 60km/H...////,?,,uz mi z teho fakt jebuskaaa....btw, momentalne fakt nemam na dia... Citovat
HonzaZ Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 Určitě by to chtělo dia, ale podle toho jak to popisuješ, tak to vypadá jako by fungovalo ASR (protiprokluz). Prostě rozdíl mezi snímáním rychlosti na předních a zadních kolech. Moje teorie je, že ASR snímá větší rychlost otáčení předních kol a prostě ubírá plyn aby rychlosti otáčení srovnalo. Může být problém ve snímačích na kolech ale i v řídící jednotce ESP. To už ale opravdu zjistí jedině diagnostika. Citovat
strick Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 ak vies...alebo klapeci, ostatny, dajte prosim Vas dajake relevantne info o systeme ESR/ASP::ABS...ako to presne fungiruje na 407me....alebo hodte aspon dajaky link napr: čo, kde, ako..a hlavne kde su cidla-a bla bla, vlastne šetko kolem toho....spasiba Citovat
HonzaZ Odesláno 15. prosinec 2010 Odesláno 15. prosinec 2010 Bez diagnostiky nemá cenu se v tom hrabat. Jedině by se snad nechala změřit čidla otáčení kol. Přední mají konektory v motorovém prostoru, pravý je volně přístupný, levý je pod skříňkou elektroniky. Vzadu jsou konektory pod zadním sedadlem pod kulatým krytem na nádrži. Hodnoty tu někde uváděl AnotherOne. Víc udělat nemůžeš. Citovat
Judes Odesláno 15. prosinec 2010 Odesláno 15. prosinec 2010 strick Neviem už odkiaľ som stiahol tieto obrázky, na tomto je ABS predných kolies. Citovat
Judes Odesláno 15. prosinec 2010 Odesláno 15. prosinec 2010 A toto ABS zadných kolies. Možno ti to pomôže. Citovat
Rabaad Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 Dobrý den lidičky před vánocema jsem měnil klapky na topení a asi jsem si někde povitáhl kablík protože při víjezdu z garáže se my rosvítilo přeškrtlé ESR/ASPjen by mě zajímalo kde to má řídící jednotky a protože jsme sundali komplet s páčkami tak jestli není nutne skalibrování čidla poloy volantu Předem dí za radu. Citovat
HonzaZ Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 Jak byla přesně ta hláška? Nebylo to spíš ESP/ASR? Co bylo vše rozebráno při výměně klapek? Nejjednodušší by bylo to napíchnout na diagnostiku. [upravil dne 1/1/11 20:27 HonzaZ] Citovat
Rabaad Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 Jo máš pravdu poletli se mi písmenka . sundanej byl volant komplet páček blinkrů a stěračů/ovládání rádia komplet celá palubka a komplet topení/klima.Než pojedu na dia tak si chci překontrolovat co půjde. Jinak ABS je funkční. Citovat
Přema Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 Jestli ABS funguje tak bych viděl právě problém v tom COMu ( páčky pod volantem ) Citovat
HonzaZ Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 Kalibrace by se po demontáži a montáži páček neměla rozhodit. Zkontroluj všechny konektory, potom dole vypínač ESP (konektor) na středovém panelu. ŘJ ESP je v motorovém prostoru u hydraulické jednotky. Svítí brzdová světla? Citovat
Rabaad Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 Brzdová světla svítí a na středovém panelu je konektor ok a u motoru jsme sundavali jen stěrače a motorek stěrače u spolujezdce takže ta řj bude asi v pohodě.Když sme to dávali dohromady tak mě trochu zarazilo že je stejný tip a rozměr konektoru pro displej i vypínač ESP první úvaha byla jestli jsem ho neprohodil ale displej funguje a ten druhý dosáhne tak akorád ze svazku k vypínači Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.