Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak oni mi to napojili, já se rozjel, aby byla rychlost a na tom mi ukázal, že jedno čidlo nesnímá a tudíž neukazuje rychlost (pravé přední). Jen mi je divné, že nefunguje a to tam bylo dávané nové, jelikož to původní přestalo sloužit, když se muselo vyndat z důvodu výmeny ložiska:myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno

zdravím:papa. mám otázku při rozjezdu a trošku zahrabání na př sněhu spíná se a ukazuje na panelu že pracuje ASR nebo ne, mě se rosvítí jen že pracuje ESP... díky za odpověď

Odesláno

Dík moc:papa, nebyl jsem si jistý co mi to minulou zimu ukazovalo:super, díky...

Odesláno

ze mi to ESP/ASR svieti...teraz mi zhasne pri 50tke a ked chcem pridat tak zacne blikat a brzdit...jadnoducho nech zaradim co zaradim a plyn na podlahu, jede to do 70tky,uberem plyn a hned sa to rozbehne ako ma....a pak zrazu zacne blikat kontrolka,,,,a nic sa nedeje zas par km pohoda a pri 100vke auto same od seba zabrzdi do cca 60km/H...////,?,,uz mi z teho fakt jebuskaaa....btw, momentalne fakt nemam na dia...:roll

Odesláno

Určitě by to chtělo dia, ale podle toho jak to popisuješ, tak to vypadá jako by fungovalo ASR (protiprokluz). Prostě rozdíl mezi snímáním rychlosti na předních a zadních kolech. Moje teorie je, že ASR snímá větší rychlost otáčení předních kol a prostě ubírá plyn aby rychlosti otáčení srovnalo. Může být problém ve snímačích na kolech ale i v řídící jednotce ESP. To už ale opravdu zjistí jedině diagnostika.

Odesláno

ak vies...alebo klapeci, ostatny, dajte prosim Vas dajake relevantne info o systeme ESR/ASP::ABS...ako to presne fungiruje na 407me....alebo hodte aspon dajaky link napr: čo, kde, ako..a hlavne kde su cidla-a bla bla, vlastne šetko kolem toho....spasiba :papa

Odesláno

Bez diagnostiky nemá cenu se v tom hrabat. Jedině by se snad nechala změřit čidla otáčení kol. Přední mají konektory v motorovém prostoru, pravý je volně přístupný, levý je pod skříňkou elektroniky. Vzadu jsou konektory pod zadním sedadlem pod kulatým krytem na nádrži. Hodnoty tu někde uváděl AnotherOne. Víc udělat nemůžeš.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Dobrý den lidičky před vánocema jsem měnil klapky na topení a asi jsem si někde povitáhl kablík protože při víjezdu z garáže se my rosvítilo přeškrtlé ESR/ASPjen by mě zajímalo kde to má řídící jednotky a protože jsme sundali komplet s páčkami tak jestli není nutne skalibrování čidla poloy volantu Předem dí za radu.

Odesláno

Jak byla přesně ta hláška? Nebylo to spíš ESP/ASR? Co bylo vše rozebráno při výměně klapek? Nejjednodušší by bylo to napíchnout na diagnostiku.

[upravil dne 1/1/11 20:27 HonzaZ]

Odesláno

Jo máš pravdu poletli se mi písmenka . sundanej byl volant komplet páček blinkrů a stěračů/ovládání rádia komplet celá palubka a komplet topení/klima.Než pojedu na dia tak si chci překontrolovat co půjde. Jinak ABS je funkční.

Odesláno

Kalibrace by se po demontáži a montáži páček neměla rozhodit. Zkontroluj všechny konektory, potom dole vypínač ESP (konektor) na středovém panelu. ŘJ ESP je v motorovém prostoru u hydraulické jednotky. Svítí brzdová světla?

Odesláno

Brzdová světla svítí a na středovém panelu je konektor ok a u motoru jsme sundavali jen stěrače a motorek stěrače u spolujezdce takže ta řj bude asi v pohodě.Když sme to dávali dohromady tak mě trochu zarazilo že je stejný tip a rozměr konektoru pro displej i vypínač ESP první úvaha byla jestli jsem ho neprohodil ale displej funguje a ten druhý dosáhne tak akorád ze svazku k vypínači

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...