Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

rád bych se vás zeptal na chlazení klimatizace.

Mám najeto 23.000km a přijde mi, že klima chladí trochu méně, než když jsem vůz koupil. Zkuste prosím vyzkoušet, když si dáte klima na 14 stupňů a zapnete AUTO, zda vám klima začnet natolik chladit, aby vám byla v autě zima. Mě přijde, že fouká trochu studený vzduch, ale určitě ne studený natolik, aby v autě bylo 14 stupňů.

V servisu mi řekli, že jediné co mohou udělat je vyprázdnit koplet klima a znovu ji naplnit. Dle mého názoru by to mohlo jít na reklamaci - záruku nebo ne??

Díky, Codl

Odesláno

Mám o dvě generace starší auto s manuální klimou, ale možná pomůže můj postřeh. V únoru jsem jí nechával naplnit (od té doby najeto asi 2500 km). Abych v autě měl opravdu zimu, tak musím pustit větrák ta, že je slyšet (nemusím úplně naplno). Podle mě záleží nakolik se ten větrák točí (když se točí málo, tak tu teplotu dolů nesrazíš). Možná je špatné čidlo vnitřní teploty.

To že se ti zdá, že fouká málo, je možná tím, že už sis zvykl na chlad od klimy a chceš víc a víc ;). Je to podobný jako s hudbou do auta, zezačátku jsi nadšený a pak tě to omrzí.

Pokud máš možnost manuálně regulovat otáčky, zapni klimu a dej na max. Pokud ti pak nebude zima, tak bude chyba asi někde v klimošce (nejjednoduší je pak dát novou náplň s kontrastní látkou - zda neuniká, ač při tvých málo km bych se fakt divil). Když ti ji budou měnit, tak se dozvíš, kolik si ji tam měl. Moje auto bylo asi poprvé po deseti letech na doplnění klimy, technik se divil, že tam nebylo vůbec nic :D

[upravil dne 29/4/10 MilanF1]

Odesláno

mam manualni klimu, urcite to zalezi na otackach vetraku a taky hlavne na tom, zda auto stalo na slunicku ci ne. Pokud stoji pul dne na slunicku, tak ta klima nejprve ochlazuje tu cestu v palubce a tim se vzduch co fouka z vydechu ohrejva. Takze kdyz mas auto nekde v garazi (ve tme) tak neni tolik ohrate a fouka to rovnou studeny vzduch.

Odesláno

To:Mojo Ja mam automaticku klimu ale snad ta to ukludni :-) Ak auto stoji dlhsie na slnku tak ked nastartujem tak klima sa spusti naplno. V tvojom pripade manual na minimum plus max.vetranie. Ono tie nase auticka maju dost mohutnu palubovku a z nej sala dost teplo takze podla mna mas klimu ok. Pravdepodobnost ze ti uniklo chlad. medium je mala to by ti zas nezaplo klima kompresor.

Odesláno
Původně zaslal: Mirec-308

To:Mojo Ja mam automaticku klimu ale snad ta to ukludni :-) Ak auto stoji dlhsie na slnku tak ked nastartujem tak klima sa spusti naplno. V tvojom pripade manual na minimum plus max.vetranie. Ono tie nase auticka maju dost mohutnu palubovku a z nej sala dost teplo takze podla mna mas klimu ok. Pravdepodobnost ze ti uniklo chlad. medium je mala to by ti zas nezaplo klima kompresor.

ja s tim problem nemam, to bylo psany jako vysvetleni :-)

Odesláno

Díky všem za příspěvky. Když to zhodnotím, tak co psal Mojo2 mi přijde nejpravděpodobnější. No asi bych chtěl od toho moc. Kolik si účtují za naplnění??

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...