Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Se zapnutou klimou se zvuk změní? Nebo zkus na zkoušku sundat řemen, který pohání příslušenství, jesti se zvuk nezmění....

Odesláno

Mne sa moja 206 1.1 prejavovala podobne asi od 75k km. Pri 100k mi to uz nedalo a rozhodol som sa že sa na to pozrem a keď to budem mat rozhodene tak vymením rozvodový remen, kladku, vodnu pumpu a drazkový remen. Ked som demontoval kryty a remen, zistil som ze je vysypane lozisko na vodnej pumpe a remen volny ako vytahane fusakle, az som sa cudoval ze to este slapalo ( tiez pravda nezvyknem casto tocit nad 4000 ot. )

Po vymene rozvodov sa zvuk stratil a motor ukludnil.....

Odesláno
Původně zaslal: fire2fire2fire

85°C,dela to az po zahrati kolem tehle teploty

mne to robí opačne, pri studenom klepe ako tebe a pri 80stupňoch sa to dosť utlmi.Dvaja rôzny mechanici mi radili že nech zmením olej na 10w40 že to robia zdvihátka.Momentálne tam je 15w40 a teraz som zistil že ho je pod prvou ryskou na merke oleja.Rozvod mám čisto nový a má asi 60km.A zvuk sa nezmenil. Skúsim ešte vymeniť olej.Koľko máš oleja v motore?

Odesláno

Ahoje, moje stará peggy to dělá taky... přesně takto, co si pamatuju, spíš za tepla a tehdá, když jsem s tím jezdil jsem to odhadoval na rozvodovej řetěz, co je v bloku k oil čerpadlu... jelikož rozvody byly dělaný 3x (komplet i s pumpou) ventily jsem šteloval jednou já, jednou v servisu takže tam už mi přišlo, že neni nic jinýho, co by to mohlo dělat a malilinko se to podobá vychrastěnejm rozvodům u feldy/fáva.

Jinak poprvé jsem si toho všimnul ve 160000 a rvuk malinko sílí, nezávislej na otáčkách, prostě tam je... teď má fáro přez 215000...

Odesláno

Jo a mam pocit, že motor je to stejnej jako mam já... základ je TU3 a pokud neudělali frantíci nějakej upgrade tak se ventily štelujou manuálně.... pls opravte mě, jestli se pletu...

Odesláno
Původně zaslal: fire2fire2fire

Oleje mám dost,rozvody byly nedávno dělany.Je dobrej nápad zkusit přiště ten olej 10w40?

no tebe to asi nepomôže zmeniť olej.Zdvihátka to nemusia byť.Tak by sa mohol prejavovať piestny čep.Riešil to tu Brian.Problém je ten že keď sa kov zohreje tak sa roztiahne a opotrebované oko ojnice získa väčšiu vôľu a logicky to klepe pri nižších otáčkach viac a pri vyšších otáčkach menej.Mne to robí presne opačne ako som spomínal pri studenom to klepe hrozne a ked sa dostanem na 70-80 tak to prestane.Ten čep možno nie je tvoj prípad, ale jedna z možností by to mohla byť.Múdrejší budeš ked motor rozobereš a skontroluješ. Ale zlé je na tom to že nájdeš dalšie vadné veci a zistíš že rozumnejšie bude zohnať nový motor.

Tvoj motor je 8 ventil z hrniečkovými zdvihátkami a zmema oleja by mala význam skôr pri hydraulických si myslím.Opravte ma ked som to napísal blbo.:papa

Odesláno

Podle videa to vypadá na starou 8v 1.4. Ta má ventily ovládané vahadly a vůle se seřizuje ručně s použitím listových měrek, podobně jako na starých Škodovkách (1000 MB, 105/120, Favorit). Takže, sundat dekl a zkontrolovat vůle.

Odesláno

jo je to 1.4 8v,ok ty ventily zkusim,ale jak se to spravne nastavi kdyz mi ten zvuk dela az pri zahrati na provozni teplotu,a ventily se maji serizovat za studena ne?

[upravil dne 10/5/10 fire2fire2fire]

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Fosil

Se zvyšující teplotou se vůle ventilů zvětšuje, proto se seřizuje za studena (asi 20°C).Sací 0.20, výfuk 0.40.

Neviem či som ťa správne pochopil ale keď je motor zohriaty na prevádzkovú teplotu tak vôľa medzi ventilmi a vačkou ( prípadne zdvihátkami ) je minimálna. Sací ventil je ochladzovaný nasávanou zmesou a preto sa roztiahne menej ( 0,20 ) ako výfukový ktorý je zohrievaný spalinami a preto sa natiahne viac ( 0,40 ) takže so zvyšujúcou teplotou motora sa vôľa zmenšuje a preto je aj rozdiel vo ventilovej vôli na sacích a výfukových ventiloch.

Odesláno

Vůle se s vyšší teplotou zvyšuje. Je to dáno tím že kromě ventilů, vačky a vahadel se roztahuje také hlava válců.

Seřízení ventilů za studena a za tepla se liší. Např. Š 120: s-0.15/0.20 | t-0.20/0.25. VAZ 2105:s- 0.15/0.15 | t-0.20/0.20.

Protože je problém udržet stálou teplotu zahřátého motoru během seřizování, je lepší seřizovat za studena (asi 20°C). Při výrazně nižších teplotách, může dojít u motoru s malou ventilovou vůlí k tomu, že ventily zůstanou pootevřeny i během komprese a zážehu. To má za následek špatné startování a ventily se mohou podpálit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...