Lord Back Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 Chlapi problém nemá rád město. Moje 2,1 Td se ve městě dostává až na 100 stupňů necelejch asi tak 97 pak zapne vrtule která to udrží, teda než se rozjedu pak je to v hajzlu jde i na 100 a to já u auta fakt nemám rád. Dozvěděl jsem se že se prodávají čidla na ventilátor který sepne už v 85 stupních nevíte o tom něco nebo poraďte jak tomu zabránit. Vše co jsem pro to udělal je že jsem vyčistil chladič, byl tam pytel bordelu, zaslepil EGR ventil, to hodně pomohlo ale dějě se to furt jak je venku 20 je to na hraně ale až bude 35 mam po hlavě fakt nevím, nejradši bych zkusil to čidlo, ale nevím jestli to existuje Citovat
georgegg Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 je to daný termostatem, mně třeba teplota vyleze na 90 je málokdy, běžnou teplotu mam asi 83 stupňů nebo kolik je to přesně Citovat
Radek 306 Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 u mě je provozní 80, vrtule spínaj na 95 myslim, ale to se mi stalo jen párkrát v létě když jsem ho hnal, jinak si těch 80 udrží i ve městě normálně bez vrtulí jestli nemáš zavzdušníno třeba [upravil dne 26/4/10 Radek 306] Citovat
pastorek Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 Napríklad v AutoKelly sa dá kúpiť termostat s otváracou teplotou 80 i 85 stupňov. Citovat
OK406 Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 Mě se taky hřeje, jakmile stojím déle v koloně a nebo jsem v teplém období ve městě. Citovat
Lord Back Odesláno 28. duben 2010 Autor Odesláno 28. duben 2010 za jízdy ho neohřeju kdyby já nevím co ale ve městě problém. Koukal jsem na to Auto kelly a tam jsem nic takového nenašel prosím o odkaz děkuji Citovat
Ferry Odesláno 28. duben 2010 Odesláno 28. duben 2010 pokud zapina sahara pri 97st C pak je vse jak ma byt 100st neni zadna teplota, vzhledem k tomu, ze se jedna o uzavreny pretlakovy okruh, cervene pole zacina na 115stC pak uz je problem. Muzes si tam dat ten termostat co otvira driv ( ne cidlo, to pletes pojmy), ale nejakou velkou zmenu necekej. Spis muze byt zarostlej chladic (zkusenost z Berlinga 1.9D, kde nic nepomohlo az jeho vymena, tam ale teplota sla az pres tech 110st), zkus taky procisteni zeber chladice WAPkou smerem \"z motoru ven\" , pokud mas i klimatizaci, muze byt mezi chladicem klima a vodnim chladicem bordel, ktery by branil proudicimu vzduchu od sahary, takze mrknout mezi chladice a pak oba tou WAPkou proplachnout proti smeru proudeni vzduchu Citovat
Lord Back Odesláno 28. duben 2010 Autor Odesláno 28. duben 2010 chladiče jsem čistil byl tam bordel a to hodně. Normální provozní hodnotu mam 80 víc ne, můžu ho rvát do kopce třeba hodinu na plnej plyn a nic maximálně vyleze k 90 ale přijedu do města a je hotovo jak jde na volnoběh v zácpě je tam 97 - 100 stupňů a to není normální to není provozní hodnota. Co pak až bude venku 35 tak ho zabiju první den to nezvládne, ale to čidlo fakt existuje mam to potvrzený ale nikde ho nemůžu najít. S tím červeným polem máš pravdu ale mě to přijde jako blbost to se zvedá tlak a co na to těsnění pod hlavou a to nemluvě o tom že 2,1Td je náchylný na přehřátí hlavně jeho hlava sice je mam 3 ale ani jedna není s Peugeota ale citroena 2,1Td a zdá se mi že je trochu jiná Citovat
Ferry Odesláno 28. duben 2010 Odesláno 28. duben 2010 mas klimu nebo ne ? dve vrtule nebo jedna? pokud dve, bezi obe vrtule ? Citovat
Benžík Odesláno 28. duben 2010 Odesláno 28. duben 2010 Hodne podobnej problem resi v sekci 605 uzivatelka Veja, ma podezreni na vodni pumpu, jakoby na volnobeh nebo v nizkych otackach protekalo motorem malo vody. Citovat
Lord Back Odesláno 29. duben 2010 Autor Odesláno 29. duben 2010 mam klimu i dvě vrtule ale mam za to že jedna je na chlazení a druhá na klimu ale jistej si nejsem ale hučí jako buldozér. A pumpou to určitě není tu mam novou a dělá to úplně to samé jako s tou starou Citovat
gen.Migen Odesláno 29. duben 2010 Odesláno 29. duben 2010 Moje zkušenost: V teplotách, jaké jsou ted (cca 20°C) se mi začne zvyšovat teplota vody až když stojím nebo popojíždím tak 15 min v zacpach. Klidně mi to jde na 102°C, pak zapne sahara (jede mi pouze jedna) a během minuty teplotu srazí cca na 96°C, takhle to dělá pořád dokola. Pak když vyjedu z kolony, tak je během 2 minut teplota na 80°C. Termostat mam novej (otvírací teplota 80°C). Doporučení: podívej se, jestli nemáš nahodou dečku prad chladiči )) sice by to nemělo moc vliv na to když stojíš, ale přecejenom. Zkusil bych nějak zjistit, jestli nemaš zavzdušněnej chladící systém. Většinou to poznaš tak, že při zahřatem motoru, jsou hadice okruhu dost tvrdé. Všeobeně si myslím, že tento motor hůř chladí a z mé zkušenosti i kamarada kterej ma stejnej motor je normalni, že v zacpach jde teplota na 100°C. Takže to zase tak moc neřeš. Citovat
Lord Back Odesláno 29. duben 2010 Autor Odesláno 29. duben 2010 Dečku tam určitě nemám, zavzdušněný to taky nemám, hadice jsou v poho, vzduch tam taky nemam dělal jsem to dokonce podle pokynů výrobce, je pravda že jsem tomu už dost pomohl, loni jak byl ten nejteplejší den v roce tak jsem ho zrovna koupil, a jel jsem pro nějakej bordel do Rakovníka, na cestě zpátky je docela hustej kopeček a tam jsem ho měl dokonce na 110 stupňů, zastavil jsem, hadice byly jako z betonu nechal jsem ho zchladit a pak jsem se do něj pustil, rozebrání chladičů kompletně jsem ho vyčistil tada všechny tři, zaslepil EGR, to je tam akorát pro to aby motor nevydržel, tak šel do kopru, po čase to začalo i lépe jezdit. Příště až budu zase jezdit po městě tak ho nechám schválně jestli se zahřeje víc jak na 105 ve 110 ho prostě chcípnu děj se co děj, snad to ta hlava neodsere. Citovat
Lord Back Odesláno 29. duben 2010 Autor Odesláno 29. duben 2010 tak teď jsem schválně odpojil konektor od čidla na sepnutí ventilátoru a spustil se jen jeden ventilátor na řidičovo straně a ten druhej stojí je to normální nebo je to je špatně osobně si myslím že ten druhej je jen na klimu Citovat
Benžík Odesláno 29. duben 2010 Odesláno 29. duben 2010 Zitra to zkusim taky. Ktery cidlo to je? Citovat
Lord Back Odesláno 29. duben 2010 Autor Odesláno 29. duben 2010 nahoře u palivového filtru jsou dvě čidla, to se dvěma kabely je na ventilátor a to s jedním kabelem je na teploměr Citovat
Ferry Odesláno 29. duben 2010 Odesláno 29. duben 2010 musi se roztocit oba, chyba bude bud v samotnem motoru vetraku a nebo v relatkach co jsou na chladicove stene mezi ventilatorama, hned pod mrizkou v mistech pod znakem lva [upravil dne 29/4/10 Ferry] Citovat
Benžík Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 Původně zaslal: Lord Back nahoře u palivového filtru jsou dvě čidla, to se dvěma kabely je na ventilátor a to s jedním kabelem je na teploměr Když to odpojim, začnou se točit obě, pomalu a po chvíli rychle. Citovat
Lord Back Odesláno 30. duben 2010 Autor Odesláno 30. duben 2010 tak já nevím jde mi jen jeden a hned naplno i když zapnu klimu tak jde furt jen jeden dneska jsem měl sundanou mřížku \"tu se znakem\" a nenašel jsem tam nic ani kabel ani relátka asi to bude vybrakovaný, nebo nevím, našel jsem akorát vlnovec s kabelem mezi vrtulema ale po nich se nikam nedostanu akorát k pojistkám a ty jsou dobrý. Rám s vrtulema nevyndám to bych musel asi sundat chladiče a to fakt dělat nebudu, teda já to zase moc nezkoumal jak se to vyndavá ale určitě je to pracný jestli se to sundavá ze předu. Nejradši bych si vytáhnul jen kabely od motorů a udělal si to kompletně vlastní ale pak mi nebude chladit klima a bude to prasečina, u nějakýho kýble bych to udělal ale u 406 na to myslet ani nebudu. Jinak děkuji chlapy že jste mi chtěly pomoct děkuji že jste to pro mě zkusily abych to věděl jak to má chodit a teď už budu muset na to vlítnout sám. Ještě jednou dík Citovat
comm Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 Pani aby som vam to tu trochu ujasnil 2,1td ma 2 rychlosti chladenia prva rychlost spina okolo 95stup. a druha okolo 105stup. 1.rychlost vrtule su do serie to znamena ze vrtule idu na cca 50% vykonu 2.rychlost vsrtule su paralerne to zanamena ze ked pustis klimu alebo odpojis snimac teploty tak sa hned zapina druhy stupen a ked sa u druheho stupna toci iba jedna vrtula tak to potom znamena ze 1.stupen je nefunkcny z jednoduchecho principu bo su do serie. Zavada sa najviac vyskytuje u konektoru u jedneho motora sahary treba skontrolovat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.