Galamoon Odesláno 9. duben 2010 Odesláno 9. duben 2010 ahoj,mám takový problém s přední brzdou.Měnil jsem kotouče s deskama a po ujetí cca 50km začalo jedno kolo mírně přibrždovat.Ujel jsem dalších 5 km a po zmáčknutí brzdy se kolo zabrzdilo a nepovolilo dokud jsem na třmenu nepovolil odvzdušnovák.pak to teprve třmen povolil.Vyměnil jsem i brzdovou hadici,odvzdušnil,vyčistil pístek a po zmáčknutí pedálu to pořád stojí (jen to jedno kolo).Nevíte prosím někdo co s tím? Citovat
ozzy56 Odesláno 9. duben 2010 Odesláno 9. duben 2010 je to tím,že pístek je v poloze,kde dlouho nebyl a tam je pravděpodobně rez--rozebrat třmen,vyčistit pístek i váleček,dát novou gumku a prachovku a složit--odvzdušnit Citovat
Galamoon Odesláno 9. duben 2010 Autor Odesláno 9. duben 2010 je pravda,že pístek moc nechodil,rozebral se byl jako nový.od prachovky do zadu ani kousek rzi.vyčistil se,promazal se nejakým spešl olejíkem,gumička i prachovka je tedy stará,ale chodí jak vino.jenže povolí až po povolení odvzdušnováku. [upravil dne 9.4.2010 Galamoon] Citovat
jara1 Odesláno 9. duben 2010 Odesláno 9. duben 2010 vyměn brzdovou hadičku je ucpaná a pustí kapalinu jen do brzdiče a nazpět už nejde Citovat
Galamoon Odesláno 9. duben 2010 Autor Odesláno 9. duben 2010 hadička je nová,sice starline,ale ta funguje skvěle.ujela tak 2km než se to zase floklo. [upravil dne 9.4.2010 Galamoon] Citovat
Galamoon Odesláno 14. duben 2010 Autor Odesláno 14. duben 2010 tak jsem přišel na nový poznatek.nebrzdilo jedno kolo,ale dvě.Přední pravé a levé zadní.rozdělali jsme brzdový valec profoukli a po namontování nejdou kola co brzdili odvzdušnit.jde jen ta druhá polovina.Chci se zeptat je v tom nějaký fígl nebo je špatný (možná i po našem zásahu) brzdový válec.Neco jsem se tu dočetl o diagnostickém uzavření ventilu,ale jsem z toho jelen. Citovat
Ferry Odesláno 14. duben 2010 Odesláno 14. duben 2010 jestli je tam ABS, chtelo by to odvzdusnit po napichnuti na diagnostiku a otevrit pres ni ventily v ABS Citovat
dobrmik Odesláno 15. duben 2010 Odesláno 15. duben 2010 jo a když už pojedeš na gia tak kup novej válec..at tam nemusíš víckrát..myslím že tom406 jeden prodával.... Citovat
Galamoon Odesláno 15. duben 2010 Autor Odesláno 15. duben 2010 díky za odpovědi.zkusím to tak. Citovat
RadoH8 Odesláno 17. duben 2010 Odesláno 17. duben 2010 caute,mam na 406 taky problem s ručnou brzdou ktora vobec nefunguje pričom som vymenil komplet vnutorne obloženie (pakne valceky..)aj lanka su nove ostali len povodne bubne.jeden mechanik povedal ze su tam zle nejake skrutky co same steluju rucnu brzdu (tusim samostavy hovoril) a ze to sa predava iba komplet co stoji cca 100eur,je to tak? vdaka za odpovede Citovat
Guest servisman Odesláno 17. duben 2010 Odesláno 17. duben 2010 jj pokud jsou ty samostavy špatný jako že jsou ty jako jazýčky ulomené,které sami zajištují pootáčení toho ozubeného kolečka,takjediné řešení je si to pootočit ručně slabým šroubováken,ale musí jíti kolo dolu a dělal jsem to přes díru na šroub kola. Já to dělal tak že jsem zvedl celý zadek bez kol abych mohl točit bubny.Zatáhl jsem si ručku na 3zub a pak jsem pootáčel tím šroubem.Jak začalo kolo lehce přibrzdovat udělal jsem druhý kolo.Pokud jsem povolil ručku tak kolo šlo bez přibrzdování,opět jsem zkusil 3-4 zub a kolo přibrzdovalo,tak jsem to nechal tak .Ideál je že pokud chceš točit tím kolečkem tak lépe to jde pokud je sešlápnuta brzda že tam nemáš odpor,teda dělat ve dvou.A mohu říci že na STK,které jsem pak absolvoval tak měla ručka nepatrnou odchylku,teda v normě Citovat
ozzy56 Odesláno 17. duben 2010 Odesláno 17. duben 2010 honza406 dobrý popis seřízení paken,taky to tak dělám Citovat
RadoH8 Odesláno 17. duben 2010 Odesláno 17. duben 2010 aha a daju sa tie skrutky kupit aj zvlast alebo iba nejaka sada? Citovat
Galamoon Odesláno 25. duben 2010 Autor Odesláno 25. duben 2010 tak to bylo druhým pístkem ve válečku.neotvírala tyčka co propouští a vrací kapalinu skrz pístek do nádobky.Koupen z vrakáče celej váleček za 700,vyměněn a zase jezdím bez problému.díky všem dia nebyla potřeba. [upravil dne 25.4.2010 Galamoon] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.