Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj,mám takový problém s přední brzdou.Měnil jsem kotouče s deskama a po ujetí cca 50km začalo jedno kolo mírně přibrždovat.Ujel jsem dalších 5 km a po zmáčknutí brzdy se kolo zabrzdilo a nepovolilo dokud jsem na třmenu nepovolil odvzdušnovák.pak to teprve třmen povolil.Vyměnil jsem i brzdovou hadici,odvzdušnil,vyčistil pístek a po zmáčknutí pedálu to pořád stojí (jen to jedno kolo).Nevíte prosím někdo co s tím?

Odesláno

je to tím,že pístek je v poloze,kde dlouho nebyl a tam je pravděpodobně rez--rozebrat třmen,vyčistit pístek i váleček,dát novou gumku a prachovku a složit--odvzdušnit

Odesláno

je pravda,že pístek moc nechodil,rozebral se byl jako nový.od prachovky do zadu ani kousek rzi.vyčistil se,promazal se nejakým spešl olejíkem,gumička i prachovka je tedy stará,ale chodí jak vino.jenže povolí až po povolení odvzdušnováku.

[upravil dne 9.4.2010 Galamoon]

Odesláno

tak jsem přišel na nový poznatek.nebrzdilo jedno kolo,ale dvě.Přední pravé a levé zadní.rozdělali jsme brzdový valec profoukli a po namontování nejdou kola co brzdili odvzdušnit.jde jen ta druhá polovina.Chci se zeptat je v tom nějaký fígl nebo je špatný (možná i po našem zásahu) brzdový válec.Neco jsem se tu dočetl o diagnostickém uzavření ventilu,ale jsem z toho jelen.

Odesláno

caute,mam na 406 taky problem s ručnou brzdou ktora vobec nefunguje pričom som vymenil komplet vnutorne obloženie (pakne valceky..)aj lanka su nove ostali len povodne bubne.jeden mechanik povedal ze su tam zle nejake skrutky co same steluju rucnu brzdu (tusim samostavy hovoril) a ze to sa predava iba komplet co stoji cca 100eur,je to tak? vdaka za odpovede

Guest servisman
Odesláno

jj pokud jsou ty samostavy špatný jako že jsou ty jako jazýčky ulomené,které sami zajištují pootáčení toho ozubeného kolečka,takjediné řešení je si to pootočit ručně slabým šroubováken,ale musí jíti kolo dolu a dělal jsem to přes díru na šroub kola.

Já to dělal tak že jsem zvedl celý zadek bez kol abych mohl točit bubny.Zatáhl jsem si ručku na 3zub a pak jsem pootáčel tím šroubem.Jak začalo kolo lehce přibrzdovat udělal jsem druhý kolo.Pokud jsem povolil ručku tak kolo šlo bez přibrzdování,opět jsem zkusil 3-4 zub a kolo přibrzdovalo,tak jsem to nechal tak .Ideál je že pokud chceš točit tím kolečkem tak lépe to jde pokud je sešlápnuta brzda že tam nemáš odpor,teda dělat ve dvou.A mohu říci že na STK,které jsem pak absolvoval tak měla ručka nepatrnou odchylku,teda v normě

Odesláno

tak to bylo druhým pístkem ve válečku.neotvírala tyčka co propouští a vrací kapalinu skrz pístek do nádobky.Koupen z vrakáče celej váleček za 700,vyměněn a zase jezdím bez problému.díky všem :super

dia nebyla potřeba.

[upravil dne 25.4.2010 Galamoon]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...