Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, měnili jste někdo uhlíky ve ventilátoru ?? nemáte to někdo nafocené, jak mají vypadat dobré a jak vypadají už ojeté? mi se stává, že se mi ventilátor nerozběhne a musím zatahat a pohýbat s drátkama u nohou spolujezdce, a pak se rozběhne. Ale nechci čekat, až se mi v létě ve vedru nerozběhne vůbec.

Chtěl bych koupit nějaké nejpodobnější třeba do brusky a vyměnit je. Originál asi nekoupím, že.

díky.....

Odesláno

a neni spis vyhraty privodni konektor, kdyz pomaha hybat kabelama? uhlikum by pomahalo spis poklepani, nebo roztoceni vrtule rukou. Jinak zkusenost s vymenou nemam, ani jsem nerozdelaval, ale v pripade potreby urcite nejake podobne do vrtacky nebo vysavace sezenes a pak staci jen doupravit obrousenim

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

a neni spis vyhraty privodni konektor, kdyz pomaha hybat kabelama? uhlikum by pomahalo spis poklepani, nebo roztoceni vrtule rukou. Jinak zkusenost s vymenou nemam, ani jsem nerozdelaval, ale v pripade potreby urcite nejake podobne do vrtacky nebo vysavace sezenes a pak staci jen doupravit obrousenim

já jsem právě už kdysi tady foru četl, že když jsou moc krátké uhlíky tak pomůže zahýbat kabelama, kabely zahýbají s uhlíkama a ventilátor se roztočí.

Je pravda že mi ventilátor funguje normálně ale třeba jednou za 3 týdny se mi po nastartování neroztočí, zatahám za kebely a zase několik týdnů pokoj ....

Odesláno

pochybujem že ak pohneš s káblami že pohneš aj uhlíkom...a pokiaľ viem tak uhlíky sa hýbu len smerom dnu k rotorovému vinutiu. sú v drážkach a ich posuv majú na starosti pružiny

Odesláno

Měl jsem ten samej problém,zahýbalo se kabely a ventilátor běžel.Jak píše Ferry podívej se na přívodní kabel bude mít vyhřátej konektor.

Odesláno

To jsem psal já a opravdu to tak bylo. Pohýbání kabelem způsobilo, že uhlík ještě dolehl a jelo to (do vypnutí motoru). Konektory jsem čistil nejprve, protože jsem si myslel to samé co vy, ale čištění konektorů nepomohlo.

Rozborka je trochu nasilu, protože to není připravené na výměnu. Já jsem to dělal na XM, r.v. 91. Koupil jsem uhlíky do vrtačky asi 8 x 10 a zbrousil na 8 x 8. Jde to velice rychle na šmirglu.

Ale odborník mi pak radil, že jsem měl raději sehnat uhlíky do startéru auta. Je to jiný materiál, pro 12V a míň otáček - prý je to měkčí uhlík.

Guest servisman
Odesláno

tak s těmi uhlíkama máte pravdu raději tvrdší ,aby vydrželi proudové zatížení při max,jinak za chvilku jsou pryč.Někde jsem četl že je brali z flexy,vrtačka či fén jsou slabý proudově

Guest servisman
Odesláno

jj vím odpoledne jsem někde četl článek co a jak,jedině proměřit jaký tam jsou uhlíky,\\Já měl kdysy rozebrám ventilátor ale nenapadlo mne to měřit,řešil jsem jiné starosti a to pískání větráku

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: zek

U mne to bylo taky vyhřátým konektorem . ZEK

Tak problém byl v konektorku (viz. foto). Když jsem s ním pohýbal, ventilátor se zastavoval a rozbíhal. Byly tam nějaké nedobré kontakty, očistil jsem je, trošku srovnal a ventilátor fachčí !! :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...