martin.holub Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 ahoj, měnili jste někdo uhlíky ve ventilátoru ?? nemáte to někdo nafocené, jak mají vypadat dobré a jak vypadají už ojeté? mi se stává, že se mi ventilátor nerozběhne a musím zatahat a pohýbat s drátkama u nohou spolujezdce, a pak se rozběhne. Ale nechci čekat, až se mi v létě ve vedru nerozběhne vůbec. Chtěl bych koupit nějaké nejpodobnější třeba do brusky a vyměnit je. Originál asi nekoupím, že. díky..... Citovat
Ferry Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 a neni spis vyhraty privodni konektor, kdyz pomaha hybat kabelama? uhlikum by pomahalo spis poklepani, nebo roztoceni vrtule rukou. Jinak zkusenost s vymenou nemam, ani jsem nerozdelaval, ale v pripade potreby urcite nejake podobne do vrtacky nebo vysavace sezenes a pak staci jen doupravit obrousenim Citovat
martin.holub Odesláno 7. duben 2010 Autor Odesláno 7. duben 2010 Původně zaslal: Ferry a neni spis vyhraty privodni konektor, kdyz pomaha hybat kabelama? uhlikum by pomahalo spis poklepani, nebo roztoceni vrtule rukou. Jinak zkusenost s vymenou nemam, ani jsem nerozdelaval, ale v pripade potreby urcite nejake podobne do vrtacky nebo vysavace sezenes a pak staci jen doupravit obrousenim já jsem právě už kdysi tady foru četl, že když jsou moc krátké uhlíky tak pomůže zahýbat kabelama, kabely zahýbají s uhlíkama a ventilátor se roztočí. Je pravda že mi ventilátor funguje normálně ale třeba jednou za 3 týdny se mi po nastartování neroztočí, zatahám za kebely a zase několik týdnů pokoj .... Citovat
R1kimi Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 pochybujem že ak pohneš s káblami že pohneš aj uhlíkom...a pokiaľ viem tak uhlíky sa hýbu len smerom dnu k rotorovému vinutiu. sú v drážkach a ich posuv majú na starosti pružiny Citovat
subin Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 Měl jsem ten samej problém,zahýbalo se kabely a ventilátor běžel.Jak píše Ferry podívej se na přívodní kabel bude mít vyhřátej konektor. Citovat
P607Olda Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 To jsem psal já a opravdu to tak bylo. Pohýbání kabelem způsobilo, že uhlík ještě dolehl a jelo to (do vypnutí motoru). Konektory jsem čistil nejprve, protože jsem si myslel to samé co vy, ale čištění konektorů nepomohlo. Rozborka je trochu nasilu, protože to není připravené na výměnu. Já jsem to dělal na XM, r.v. 91. Koupil jsem uhlíky do vrtačky asi 8 x 10 a zbrousil na 8 x 8. Jde to velice rychle na šmirglu. Ale odborník mi pak radil, že jsem měl raději sehnat uhlíky do startéru auta. Je to jiný materiál, pro 12V a míň otáček - prý je to měkčí uhlík. Citovat
R1kimi Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 P607Olda bolo to na ventilátore 406 ky alebo tej XM? Citovat
Guest servisman Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 tak s těmi uhlíkama máte pravdu raději tvrdší ,aby vydrželi proudové zatížení při max,jinak za chvilku jsou pryč.Někde jsem četl že je brali z flexy,vrtačka či fén jsou slabý proudově Citovat
Guest servisman Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 jj vím odpoledne jsem někde četl článek co a jak,jedině proměřit jaký tam jsou uhlíky,\\Já měl kdysy rozebrám ventilátor ale nenapadlo mne to měřit,řešil jsem jiné starosti a to pískání větráku Citovat
zek Odesláno 24. duben 2010 Odesláno 24. duben 2010 U mne to bylo taky vyhřátým konektorem . ZEK Citovat
martin.holub Odesláno 2. květen 2010 Autor Odesláno 2. květen 2010 Původně zaslal: zek U mne to bylo taky vyhřátým konektorem . ZEK Tak problém byl v konektorku (viz. foto). Když jsem s ním pohýbal, ventilátor se zastavoval a rozbíhal. Byly tam nějaké nedobré kontakty, očistil jsem je, trošku srovnal a ventilátor fachčí !! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.