Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim... nechal jsem si zatonovat skla na autě zadní mi dal homologaci bez problému, ale ne předek mi dal homologační nálepku do ruky že jestli chci tak ať si ji tam nelepím a jestli ne tak ne a v kartě vynechal místo. folie má propustnost 70% takže na předním skle může být. ale na štítku nejsou napsané ty procenta té propustnosti jak na zadních sklech tak teď nevím jestli mám ten štítek lepit na okno nebo ne

Odesláno

Štítek je Ti k ničemu, pokud to není zapsáno v kartě. Pokud máš z výroby tónovaná skla, tak myslím, že nemůže být ani těch 70% propustnosti.

Odesláno

taky jsem je napredku mel, s \"atestem\" nalepkou i karticku s atestem. A nebyly vubec moc tmavy. No od minule cesty na autosalon Lipsko a kontrole nemecke policie uz je nemam!!

Odesláno

Jde o to, ze okna jsou uz vetsinou tonovana z vyroby. Pokud se tam da folie, tak se to jeste nasobi. Kdyz nekdo napise, ze si nechal dat napredek 70% propustnost , tak nepocita, ze tonovana okna uz uberou nejaka % , to jest ve finale budes na predku treba uz jen neco nad 50% a uz je to prohresek proti vyhlasce. Treba tady posledni clanek propustnost % . A u nas to zatim Policie opomiji, ale Nemci ci Rakusaci, kteri nas nemaji zrovna v lasce, si proste na tobe smlsnou!! Ja vyvazl bez pokuty, ktera muze byt i na nase koruny celkem vysoka , ale policajtum jsem sliboval, ze je hned az prijedu domu sundam! pro jistotu ten policajt u meho okna ridice vytrhnul asi 15cm klin a s tim jsem uz opravdu nechtel jezdit. A navic jsem v Nemecku kazdou chvili, takze uz neriskuji. Ale pokud si je nekdo chce dat, tak at si je da, je to jeho svobodne rozhodnuti. Ja uz jsem z prednich folii vylecen!

Odesláno

Pokial viem nemecka policia ti nema co kontrolovat ci mas alebo nemas tonovane skla. Podla nejakeho medzistatneho dohovoru mas mat auto vybavene podla toho co dovoluju zakony krajiny kde je registrovane. Napriklad ked idete na Slovensko nemusite mat povinnu vybavu ako plati na Slovensku ale taku aka plati v CR.

Odesláno
Původně zaslal: wojtěch

Zdravim... nechal jsem si zatonovat skla na autě zadní mi dal homologaci bez problému, ale ne předek mi dal homologační nálepku do ruky že jestli chci tak ať si ji tam nelepím a jestli ne tak ne a v kartě vynechal místo. folie má propustnost 70% takže na předním skle může být. ale na štítku nejsou napsané ty procenta té propustnosti jak na zadních sklech tak teď nevím jestli mám ten štítek lepit na okno nebo ne

Šťítek s atestem se lepí pod folii tak nevim jestli by ti dodatečné dolepení tolerovali jak na STK tak PČR.

[upravil dne 4.4.2010 sekaj]

Odesláno
Původně zaslal: Gibon83

Pokial viem nemecka policia ti nema co kontrolovat ci mas alebo nemas tonovane skla. Podla nejakeho medzistatneho dohovoru mas mat auto vybavene podla toho co dovoluju zakony krajiny kde je registrovane. Napriklad ked idete na Slovensko nemusite mat povinnu vybavu ako plati na Slovensku ale taku aka plati v CR.

Tak to si na omyle, ten Viedenský dohor čo spomínaš sa týka LEN povinnej výbavy.

Odesláno

Do země, kam cestuješ, musíš mít vybavený auto podle místní vyhlášky. Např. v Rakousku musí bejt ve vozidle tolik oranž. vest, kolik je míst k sezení (osobák).

Odesláno

Loni jsem absolvoval technickou, kde jediným problémem byly právě zatmavená okna. A poté co mi technik donesl vyhlášku o zatmavených oknech kde jediná zmínka o propustnosti byla u předních bočních oken stanovena na 70%, jsem mu já na oplátku ukázal kartu pro kontrolní orgány o bezfoliovém zatmavení oken kde na zadních je 50% propustnost a na předních bočních 70%. Poté dovětil, že na těch předních bočních by ta homologační nálepka měla být, ale zjevně pojem pokovení autoskel slyšel poprvé ... :super

Odesláno

mam 80% zatmaveni problemy jsem mel jen jednou ale bylo to jen napomenuti. na stk a za hranice mam další okna bez folii :D

[upravil dne 4.4.2010 čakom]

Odesláno

Já mam na předku folie s propustností 70% a štítky taky jen je tam šikula dal tak že jsou až pod tou gumou na stk na to koukal a pak usoudil že je to okno z výroby:)tak jsem ho při tom nechal.Díky tomu že mam světlej introš tak ta folie tolik neztmavuje a ani neprovokuje.Vzadu mam pak tmavší tim se to ještě víc strácí.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

já mám folie s atestem... vzadu mám propustnost světla 5% (zapsáno takhle i v kartě) a vepředu mám propustnost 20% (je tam atest nalepenej) a v kartičce mám propustnost 70%... jednoduchéé :) policajti nic neřikaj, STK neřešim, do ciziny nejezdim, do auta absolutně neni vidět, ale já ven vidim (pro mě) dostatečně...

Odesláno

Chtěl jsem folie, které by byli dostatečně účinné, ale zároveň v mezích zákona, takže ve předu označení číslem 1 tj. 75% propustnost a zbytek číslo 3 tj. 64 %propustnost, takže perfektní jak na viditelnost, tak na účinost, tak na pándle. S tou 5ti %propustností bych tomu moc neveřil, to musí propouštět asi jako kdybych si namazal okna gumoasfaltem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...