Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všetci, neviete mi poradiť kde môže byť problém? Stráca sa mi chladiaca kvapalina z expanznej nádržky, asi tak 0,15l /100km.

Olej je čistý, pod autom mláku nebadať. len pod tým menším chladičom vpredu vidieť trocha vlhkosti. :myslim:myslim

Odesláno
Původně zaslal: max_payne

...\"len pod tým menším chladičom vpredu vidieť trocha vlhkosti.:

Toto bude zrejme kľúčová informácia. Podľa všetkého máš skorodovaný chladič a tečie. Väčšinou je po čase vidieť belavá usadenina v mieste úniku kvapaliny.

Odesláno

max_payne kukni se na podlahu pod pedalama zda tam nemáš rybník. únik může být z vymenníka tepla neboli radiatoru kureni nebo netesnosť na vstupu/výstupu z vymennika. to samé se deje me. mizne chladíci kapalina pod autem nic, chladič čistej. ješte jsem se na to nekoukal ale dle knihy jak na to se radiator dá pěkne vymenit, sundáš slupek řízení a ze strany od pedálu tam máš pěkne přístup, už jen uvolnit turbky a vytáhnout a samo že je potreba vypustit chladíci kapalinu. novej radiator stojí cca 1000 kč

Odesláno

mal som to isté, bol to chladič a prejavovalo sa to presne ako pise ozzy56, prisiel som na to tak,ze ked bolo chladnejsie a pozrel som do motora bolo vidieť kde sa to odparuje

Odesláno

Tak som sa na to mrkol a vyzerá to na vadný malý chladič vpredu pri saharách..., nemenili ste ho niekto? je to problém vymeniť? a ako sa to vypúšťa, napúšťa a potom odvzdušňuje?:myslim Dik

Odesláno

taky uvažuju nad tím malým chladičem--nevím jaký má motor,ale on asi myslí chladič vzduchu (intercooler) a pod ním vlhko bývá ,ale od oleje...:(

[upravil dne 19/3/10 ozzy56]

Odesláno

tak som pozrel pod volant a bolo tam sucho. Ani na motore nevidieť viditeľný únik. A ako píše Ozzy, najviac sa stráca keď sa zohreje motor a stúpne v systéme tlak. Neviem si rady a to ma vytáča.:grr:grr

Odesláno

zkus do starého víčka expanzky dát ventilek z kola (motorky) a systém natlakovat (max.1.5 Atm!!!) a poslouchat,kde syčí vzduch,nebo rosí kapalina...,víčko zkus na vrakovišti,nové v pežotu stojí 121 kč

Odesláno

Mna na 306 tiez cvicil unik kvapaliny az som nakoniec zistil, ze je vadne tesnenie na viecku, viecko som dal nove a odvtedy je s tym pokoj :)

Odesláno

aj mne sa zda vždy nádržka nejaka mokra. Očistím ju, vždy ju najdem mokru. Ked ale otváram nádržku, tak je tam podtlak. Neviete mi poradiť ako sa odvzdušňuje systém?

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

zkus do starého víčka expanzky dát ventilek z kola (motorky) a systém natlakovat (max.1.5 Atm!!!) a poslouchat,kde syčí vzduch,nebo rosí kapalina...,víčko zkus na vrakovišti,nové v pežotu stojí 121 kč

Tak se zkoušel chladící okruh už i na Š 100

Odesláno

Dnes som po zahriatí motora na pracovnú teplotu a zapnutom kúrení zistil, že sičí spod vrchnáku nádržky chladiacej kvapaliny. Zohnal som nový vrchnák, ten chcem po vychladnutí motora vymeniť, a uvidíme.

Odesláno

odvzdušnil som systém 2x, teplota stoji poslusne na 90C, len sa mi nezdá, že mi signalizovalo nedostatok kvapaliny, ked som ju dolial. Len mi blika kontrolka po jazde na dialnici. Myslite, ze tam este zostalo trocha vzduchu a ten sa dostal do exp. nadrzky, pricom sa system doplil kvapalinou?

:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...