Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak panove, vracim se k tomuto tematu, protoze dnes se mi konecne podarilo sehnat za rozumny peniz novy baterky. Bohuzel jejich vymena za stary 100% nepomohla. Momentalne to jednou jde a 3x ne. Superblokada nejde vubec. A ted co stim? :myslim Pripominam, ze az do letosni zimy to slapalo v poho. Az postupne v tech mrazech obcas blbla superblokada, pak nesla vubec. To same se pak stalo i s klasickym odemykanim. Rucne slape vsechno bez problemu.

Odesláno

Tak poznatek z dnešního rána. Nejde to vůbec :aut:grr

Klíček bliká, ale auto neodemyká/nezamyká :( Párování nepomáhá, tak nevím, kde začít. Jednotka je někde za kaslíkem, ale nevím, jestli nemá ještě někde nějakej přijímač? Předpokládám, že řj centrálu je OK, protože jinak by to nefungovalo ani ručně. Dá se nějak zjistit, jestli ten klíček vůbec něco vysílá?:myslim

Odesláno

To jako jde? Jako, že si půjčím od někoho, kdo má old model se superblokádou klíč a půjde to spárovat? Tak to je drsný, to jsem nevěděl:super

Teď ještě někoho takovýho splašit:myslim

Odesláno

Tak jsem se na to večer mrknul a je to v klíčku:( Celý jsem to rozebral, očistil kontakty - rozebral jsem i mikrospínače a už zamykání a odemykání šlape. Není to sice 100%, ale jde to. Bohužel superblokáda spíš nejde, než jde. Chytne se jen občas. Zkusím ještě někde splašit ty malý mikrospínače a prohodím jim vnitřky, jeslti to pomůže. Holt asi únava materiálu :myslim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

ahojte páni peugeotáci. Ja mám zas iný problém. Kúpil som 406 2.0 16v 97kw r.v. 97. Dostal som k nemu jeden klúč (na polovicu rozobratý). Takže som tam nacínoval nový spínač tak aby diodka blikala. Tak klúč som opravil a vyskúšal som ho..... A nič. Pri stlačení spínaču diodka blikne asi na 1 sekundu (vteřinu) a potom zhasne. Skúsil som to spárovať a nič. Tak my to nedalo a prečítal som si pár manualov, tak som rozobral krit na svetlo (tam by mal byť snímač). Mal som smolu, nič tam nebolo, iba elektrika na šíber a dve opojené spony. Predpokladám že jeden ten maly je na snímač. Prosím niekoho skúseného o radu.

[upravil dne 27/4/10 lipim]

Odesláno

O dálkovým toho tu je napsáno velmi mnoho. Provotně rozliš jestli máš infra nebo rádio (jak to poznáš si tady najdi). Infra se nepáruje jelikož je to daný od prvovýroby, že k danýmu přijímači je danej vysílač, takže pokud to někdo přeházel nebo se jedno (klíč nebo přijímač v autě) nějak pokazilo tak jde vyměnit jen zase za komplet, kterej k sobě patří.

Pokud to nejede tak se většinou doporučuje koupit neorigo dálku za pár stovek (origo je za pár tisíc) a nahradit ji za nefungující orginál.

Odesláno

To je rádiový se superblokádou. Pravděpodobně jsi na tom stejně, jako já. Ještě zkus to spárování. Pokud ani to nepomůže, tak jedině zkusit vyměnit ty mikrospínače, ale zatím nemám ověřeno, jestli to pomůže - oprava momentálně probíhá ;)

To blikání znamená, že máš OK baterky, ale to je tak všechno. Bohužel to není potvrzení toho, že je klíč OK a vysílá správně tak, jak má:myslim

Odesláno

Keď ho dám do preštarovacej polohy tak sa ani nerozsvieti dioda, takže spárovať nie je možné. Asi musím zajsť do peugeotu sa informovať. Ešte uvidíme ako na tom bude MJSytic.

Odesláno

Takže bol som v Peugeotu v Moste, tam mi zistili že klúč je o.k.:nevim.

Chcely ma objednať, ale hodina v servisu stojí 600.-kč, a na zistenie závady by potrbovali asi 3hodiny+/-. Tak som sa otočil a išiel som do Žatca. Tam som sa informoval to samé čo v moste, že mi nejde dialkové. Po chvýli čakania ma predajca zavolal do zadu k mechanikovi, a ten sa mi na to išiel pozrieť (zadarmo :super). Povedal som mu čo je vo veci, a on mi povedal že pri 406 je to normál, že to odchádza. Asi mi odišla riadiacia jednotka na dialku. Takže som sa len tak zo zvedavosti spýtal na novú. Odpoveď 11000,-kč aj z dvoma dialkovými. Za to možem mať 11-12 ks univerzálnych. :D

[upravil dne 30/4/10 lipim]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Vracím se k tématu, protože jsem problém konečně vyřešil. Jelikož jsem zjistil, že mi odešla elektronika v klíčku (buď nějaký studeňák, nebo prostě odešla nějaká mikrosoučástka) zvolil jsem nakonec cestu nejmenšího odporu a vyměnil jsem jednotku i s klíčkem. Teď zase odemykám a zamykám na dálku:D

Tímto děkuji Ferrymu za výměnu a poskytnuté náhradní díly:super

[upravil dne 10.6.10 MJSytic]

Odesláno

Mám cca rok a půl starej klíček diodka bliká jak o život a auto se neodemkne ani náhodou... :) Zajímavý je že to začlo dělat až tetko když sou takový hice jinak celou zimu v pohodě.... :myslim Ale poslední měsíc-dva to občas nešlo,ale po pár minutách zase jo,ale dneska už jsem to opravdu nerozchodil.... Může to být jen baterka? To mi přijde že by měla vydržet dýl jak dva roky ne ? :grr

Guest frenky64253
Odesláno

moze to byt aj bateria , skus vymenit - zatial to bude najlahsia a najlacnejsia cesta... ak to nepomóze treba skusit inu variantu - ktore tu uz boli popisane. sparovat , premerat plosak v kluciku . . .

Odesláno

Mně se nezdá že by to bylo klíčkem.... je vesměs novej oproti autu.... :) odpoledne sem to rozdělal a zkoušel sem zatočit baterkou a nechytlo se.... musím jí někde koupit,a zkusím to vyměnit a uvidíme,ale nevím ta diodka se červená jako blázen.....

• O 8 měsíců později...
Odesláno

tak po dlhom čase som sa rozhodol, že vám napíšem ako som dopadól. Takže som to všetko obehal (Peugeot, vrakáč, servis) a nikto mi presne nevedel povedať čo stým je. V Peugeote povedaly že klúč je O.K. tak som išiel na vrakáč vymenil riadiacu jednotku centrálu. Nič sa nezmanilo. Tak som kúpil univerzál (asi za 600,-kč) a teraz mi všetko ide a autíčko na mňa aj žmurká, a je v tom aj alarm. :roker

Odesláno

..aha no tak to hej to je najistejšie riešenie ja mam dom aAlarm meta 2.5 len nejako ho neviem zapojiť do svojej 406ky tak sa snažím rozbehať ten klučik ale nedari sa sparovať nejde a kluč neviem odskušať či ide je novy robeny na objednavku ale dialka nejde je to radiovka žiadna diodka nieje...jeden chalan mi opravoval BSI tak mi poveadl že neda sa ani sparvať lebo že v aute je ina RJ a ostatne veci čiže na kasni je ine VIN a niekde v elektriuke je uložene zase ine...čo s tým robiť..??

Odesláno

Zdravím všechny.Já mám zase dotaz z jiného soudku,když auto zamknu na dálku,dá se nějak změnit aby mi to bliklo i při odemknuti?a při zamknuti aby mi to bliklo vícekrát než jednou?díky:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...