martis Odesláno 12. březen 2010 Odesláno 12. březen 2010 ahojte mam taku skusenost,ze mi vytlaca von mierku na olej. 1 motor mi odisiel tie mi vyskakovala mierka a mam teraz druhy motor ktory ma podstivych 130 000km a tiez mi mierka vyskakuje,ale zase nie vzdy.sa vysunie vonku asi 0.5 az 1cm max.,ale zase tu mierku neviem zaseknut,to co chytam do ruky je ako keby iba polozene.zeby mi to robilo ked mi trasie z motorom? ako to skontrolovat ze je vsetko ok??? nechcem kupovat dasli motor!! Citovat
dobrmik Odesláno 12. březen 2010 Odesláno 12. březen 2010 neděláto kryt motoru??u hdi to většinou tu měrku šoupne trochu nahoru... Citovat
martis Odesláno 12. březen 2010 Autor Odesláno 12. březen 2010 mierka motora je daleho od krytu motora.a potom cela mierka je zasrubovana do motora,bud ze z motorom hadze,alebo nieco nieje ok. dam foto ako to u mna vyzera. Citovat
HonzaZ Odesláno 12. březen 2010 Odesláno 12. březen 2010 Ta měrka jde vytáhnout lehce nebo s odporem? Citovat
pastorek Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 Nebude to pripchaté odvetranie motora? Citovat
martis Odesláno 13. březen 2010 Autor Odesláno 13. březen 2010 mierka ide lahko von aj dnu,si myslim zeby sa mala nejako zaseknut.ono ako keby bola len polozena.pastorek myslis odvetravanie klukovej hriadely?? ak toto tak ked bolo chladnejsie ako teraz a dal som dole ten obal skrtiacej klapky tak sa mi stamat dymilo,proste ako keby para to bola alebo nieco take,alebo ako skontrolovat na 100% to odvetravanie ? Citovat
pastorek Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 Áno, myslel som odvetranie kľukovej skrine. Ak sa tam vytvorí trochu tlak (pri studenom motore vždy) tak tú mierku môže vytlačiť. Prípadne pozri či na nej je tesniaca gumička alebo niečo podobné čo ju má držať. To odvetrávanie je ťažko skntrolovať lebo treba mať trochu skúseností vedieť kedy je to \"dymenie\" z víčka ešte v norme a kedy je to už veľa. Možno schodnejšia cesta je všetky odvetrávacie hadice skontrolovať a vyčistiť. Určite im to pomôže lebo v zime sa často v nich tvorí emulzia. Citovat
martis Odesláno 13. březen 2010 Autor Odesláno 13. březen 2010 ta mierka tam nema ziadnu tesniacu gumicku mozno za nova bola ono ju tam vobe nic nedrzi,je to ako keby len spicku pera som dal do tej trubky kde ide ta mierka,uplne lahko sa vybera a zasu nic ju nezasekava. to dymenie nebolo tak zeby som nevidel na prevodovku tak jemne to dymilo.ale dnes zase ne dymilo asi poda nalady to si priznam tomu nerozumiem.ale toto by malo sa riadit podla vonkajsej teploty a teploty oleja.aspo si tak myslim tu hadicu od klukovej hriadele do skrtiacej klapky som kontrtloval a je cista a prechodna aspon pred cca 8dnami bola. Citovat
HonzaZ Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 Měrka by měla jít trochu ztuha. [upravil dne 13/3/10 HonzaZ] Citovat
martis Odesláno 13. březen 2010 Autor Odesláno 13. březen 2010 takze potom je asi vsetko ok,akurat ta mierka co ma mat nejake tesnenie alebo nieco take tak uz tam nieje.dufam Citovat
ozzy56 Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 Původně zaslal: martis takze potom je asi vsetko ok,akurat ta mierka co ma mat nejake tesnenie alebo nieco take tak uz tam nieje.dufam bývají tam nahoře u měrky O kroužky na utěsnění měrky a tím pádem i měrka drží pevně ve vodítku...,jestli jsou O kroužky (bývá jeden,nebo dva) otlačené stářím,tak je vyměň--je to korunová záležitost Citovat
Cune Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 Taky si myslim, že bude ucpaný odvětrání nebo blbě držící měrka, protože další příčiny vyššího tlaku v klikové skříni jsou trošku závažnější věci (opotřebovanej motor - tlak uniká ze spalovacího prostoru pod píst a do klikovky, nebo porpálenej píst a podobně strašný scénáře) Citovat
pastorek Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 Původně zaslal: martis ...ta mierka tam nema ziadnu tesniacu gumicku mozno za nova bola ... To bude zrejme celý problém. Citovat
Skullman Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 já mám podobnej problém, měrka při jízdě po nerovnosti mi povyskočí cca o 1cm, na místě ven neleze, když zkoušim prošlapovat. Měrka mi jde hodně ztuha, hlavně dovnitř. Občas ji zapomenu dotlačit když dojedu, tak mi tam možná tou mezerou jde trošku bordelu do oleje, což není dobře To těsnění jsem zatim nikde nenašel... [upravil dne 16/5/10 Skullman] Citovat
Cune Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Mě měrka taky časem povyleze. Vyřešim to tak, že si z drátu vyrobim nějaký udělátko nebo nějakej háček, kterým ji přichytim a bude to... Citovat
Qcko Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Ak mas na motore plastovy kryt (napr. 2.0HDi), tak ked sa uvolnia alebo ulomia tie 4 diely ktore ho drzia, potom kryt vie buchat do mierky Citovat
Skullman Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 ee, mam benzin 2.0 tak tim krytem to nebude Citovat
Cune Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Hm, pravda... od poslední návštěvy kuny (nebo podobnýho návštěvníka) mi dva ty čudliky chybí. Jestli je sežrala nebo odnesla dětem nahraní nevim, ale od tý doby to dělá. Taky mě to napadlo... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.