Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte mam taku skusenost,ze mi vytlaca von mierku na olej.

1 motor mi odisiel tie mi vyskakovala mierka a mam teraz druhy motor ktory ma podstivych 130 000km a tiez mi mierka vyskakuje,ale zase nie vzdy.sa vysunie vonku asi 0.5 az 1cm max.,ale zase tu mierku neviem zaseknut,to co chytam do ruky je ako keby iba polozene.zeby mi to robilo ked mi trasie z motorom? ako to skontrolovat ze je vsetko ok??? nechcem kupovat dasli motor!!

Odesláno

mierka motora je daleho od krytu motora.a potom cela mierka je zasrubovana do motora,bud ze z motorom hadze,alebo nieco nieje ok. dam foto ako to u mna vyzera.

Odesláno

mierka ide lahko von aj dnu,si myslim zeby sa mala nejako zaseknut.ono ako keby bola len polozena.pastorek myslis odvetravanie klukovej hriadely?? ak toto tak ked bolo chladnejsie ako teraz :) a dal som dole ten obal skrtiacej klapky tak sa mi stamat dymilo,proste ako keby para to bola alebo nieco take,alebo ako skontrolovat na 100% to odvetravanie ?

Odesláno

Áno, myslel som odvetranie kľukovej skrine. Ak sa tam vytvorí trochu tlak (pri studenom motore vždy) tak tú mierku môže vytlačiť. Prípadne pozri či na nej je tesniaca gumička alebo niečo podobné čo ju má držať.

To odvetrávanie je ťažko skntrolovať lebo treba mať trochu skúseností vedieť kedy je to \"dymenie\" z víčka ešte v norme a kedy je to už veľa. Možno schodnejšia cesta je všetky odvetrávacie hadice skontrolovať a vyčistiť. Určite im to pomôže lebo v zime sa často v nich tvorí emulzia.

Odesláno

ta mierka tam nema ziadnu tesniacu gumicku mozno za nova bola :) ono ju tam vobe nic nedrzi,je to ako keby len spicku pera som dal do tej trubky kde ide ta mierka,uplne lahko sa vybera a zasu nic ju nezasekava. to dymenie nebolo tak zeby som nevidel na prevodovku tak jemne to dymilo.ale dnes zase ne dymilo asi poda nalady to si priznam tomu nerozumiem.ale toto by malo sa riadit podla vonkajsej teploty a teploty oleja.aspo si tak myslim ;) tu hadicu od klukovej hriadele do skrtiacej klapky som kontrtloval a je cista a prechodna aspon pred cca 8dnami bola.

Odesláno
Původně zaslal: martis

takze potom je asi vsetko ok,akurat ta mierka co ma mat nejake tesnenie alebo nieco take tak uz tam nieje.dufam :)

bývají tam nahoře u měrky O kroužky na utěsnění měrky a tím pádem i měrka drží pevně ve vodítku...,jestli jsou O kroužky (bývá jeden,nebo dva) otlačené stářím,tak je vyměň--je to korunová záležitost

Odesláno

Taky si myslim, že bude ucpaný odvětrání nebo blbě držící měrka, protože další příčiny vyššího tlaku v klikové skříni jsou trošku závažnější věci (opotřebovanej motor - tlak uniká ze spalovacího prostoru pod píst a do klikovky, nebo porpálenej píst a podobně strašný scénáře)

• O 2 měsíce později...
Odesláno

já mám podobnej problém, měrka při jízdě po nerovnosti mi povyskočí cca o 1cm, na místě ven neleze, když zkoušim prošlapovat. Měrka mi jde hodně ztuha, hlavně dovnitř. Občas ji zapomenu dotlačit když dojedu, tak mi tam možná tou mezerou jde trošku bordelu do oleje, což není dobře :( To těsnění jsem zatim nikde nenašel...

[upravil dne 16/5/10 Skullman]

Odesláno

Mě měrka taky časem povyleze. Vyřešim to tak, že si z drátu vyrobim nějaký udělátko nebo nějakej háček, kterým ji přichytim a bude to...

Odesláno

Ak mas na motore plastovy kryt (napr. 2.0HDi), tak ked sa uvolnia alebo ulomia tie 4 diely ktore ho drzia, potom kryt vie buchat do mierky ;)

Odesláno

Hm, pravda... od poslední návštěvy kuny (nebo podobnýho návštěvníka) mi dva ty čudliky chybí. Jestli je sežrala nebo odnesla dětem nahraní nevim, ale od tý doby to dělá. Taky mě to napadlo...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...