Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte. Tak asi to tak vypada ze ma caka vymena spojkovych casti. chcem sa len opytat vzhladom k tomu ze nazory su rozdielne co som sa pytal servisakov.

Dovod je ten ze vo vrchnych polohach ked vytlacam spojku citim jemne vybracie. takze jeden servisak hovoril spojka

sama a druhy zas ze odchadza zotrvacnik. je to nemala oprava a viem ze asi bude treba prehodit obe casti. viete mi prosim poradit ak ste mali uz vymenu spojky ze co presne odchadza ako prve? dikes za radu.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Jemné vibrácie v pedáli je cítiť aj mne, nie je to dôvod na výmenu spojky.

A co myslis ze by to mohlo byt. pred tym mi to nerobilo zeby lozisko?

inac 2.0 hdi na predchadzajuci odkaz....

Odesláno

No a ako silné sú tie vibrácie, pokiaľ to kope do pedálu ako ABS tak to samozrejme treba riešiť. Jemné chvenie z motora sa tam prenesie vždy, možno si si to len nevšimol. Nepreklzuje ti napr. pri predbiehaní?

Odesláno

nie je to v poho co sa tyka preklzovania. ale ze by az take vybracie. deje sa to len ked zacinam vytlacat pedal. v spodnej casti nic. hmmmm neviem co riesit ako prve. a plasit sa po kupe spojkovych casti. pocnuc tym najlacnejsim zotrvacnikom.:bojim

Odesláno

ja mam za sebou uz vymenu komplet spojky aj so zotrvacnikom. Bolo to drahe. po uvolneni spojkoveho pedalu bolo pocut klepanie z motora, ale inak som nepozoroval ziadne presmykovanie ani nic. najprv rozobrali spojku a potom zistovali ci trfeba menit aj zotrvacnik. vymenili vsetko. Pokial ide o vibracie tak tie som citil pred tym aj teraz. Najprv som myslel ci mi tu spojku vobec vymenili lebo okrem zmiznuteho klepania som ziadny velky rozdiel nespozoroval. Teraz sme kupili novu firemnu KIU Ceed SW 2.0 Crdi. Je to fungel nove auto a tie vibracie na spojkovom pedale citit takisto, mozno este trochu viac ako na mojej 407 2.0HDi.

Odesláno

Jemné vibrace budou cítit vždy. Sice by tento setrvačník měl hodně zachytit, ale je to přeci jen rotující a třecí část. Jestli to nekope, neškube, neprokluzuje nebo nedělá nepříjemné pazvuky, pak bych byl v klidu.

Pozn.: jakmile zaklepeš na dveře servisu, čekej, že budeš muset měnit :D.......kšeft je kšeft!

Odesláno

diki hosi. za vase nazory. cakam tu vymenu je to len otazka casu. mesiacov....pol roka . uvidime. je to len take male brnenie v pedali ako ABS len trosku slabsie. hold budem musiet setrit ........na ten kseft:D

Odesláno

Ahoj, prosím o radu. Z motorové části se ozývá něco jako drčení, ale zatím jsem nenašel žádný uvolnění plech. Chvílemi mám pocit, že to jde od spojky, ale ta zabírá normálně. Někde tady jsem četl, že jsou tam uvnitř nějaké pružiny na setrváku. Má s tím někdo nějaké zkušenosti a může mi poradit? Je to na výměnu nebo to je normální? Mám 407 2.0 HDI, 100 kW. Dík.

Odesláno

Jediná rada je, vezmi si někoho k ruce, kdo ti bude \"tůrovat\" motor a strč hlavu pod kapotu:) Takto ti nikdo neporadí. A nemysli hned na nejhorší:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...