Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz ohledně rozvodů - nejasnost v servisní knížce

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, u svého peugeota 306 2.0 HDI začínám přemýšlet o výměně rozvodů. Teda, jsem student a samozřejmě se mi do toho z fin. duvodu moc nechce:) zde na foru jsem četl, že u HDIčka je servisní interval rozvodů cca 160 t km , ale že prý se doporučuje vyměnovat v cca 90t km. Můj peugeot má nalítáno cca 180 t km a do roku 2007 < tj do 147 t.km> má pravidelné servisní prohlídky po cca 20 tis. km. Auto pochází z Rakouska a jsem druhý majitel. Samozřejmě servis byl jen v Rakousku. Peugeota jsem kupoval v srpnu 2008, měl nalítáno cca 160.

Jde mi o to, zda nevíte, v kolika km zhruba autorizované servisy rozvody vyměnují? říkám si z jedné strany, že rakušani autum servis dopřávají < né jako my češi:)> a že by si bez vymenených rozvodů 147 tis km neriskli.

Z druhé strany si říkám, že pokud žádný servis rozvody nevymenil, jsem v pěkném skluzu:)

Bohužel servisní kontroly v serv. knížce nejsou lautr čitelné. jeden záznam, ve 127 tis baj voko vypadá něco jako \" **riemen..\" , ale nevim no..

Přikládám odkaz na jedny rozvody. Cena se mi zdá více než dobrá. Bude potřeba vymenit i vodní pumpu?

http://www.jdauto.cz/zbozi/296/531/rozvodove-sady/peugeot/306/2-0-hdi/rozvody-rozvodova-sada-peugeot-306-2-0-hdi.html

předem díky za jakýkoli příspěvek..

Odesláno

to slovo jsem si , než jsem serv.knížku otevřel, také vyhledal ve slovníku:) Ale začíná to jistě na \"Z\" , něco jako Zohiriemen nebo Zieheriemen , nebo tak nějak.. to by vypadalo neco jako \" tažný řemen\", ale nevim no..

ještě, za tím slovem Zieheriemen je jeste neco jako \"Wapu\" .... ?.?.?. konkretně Zieheriemen + Wapu..

[upravil dne 6/3/10 sadaz]

Odesláno

Kluci, no paráda:)nasvědčuje to tomu. Wapu mě prislo jako totalni kravina, ale wasser pumpe me teda nenapadlo:) když mi řeknete, jak sem vložit obrazek, ted jsem záznam vyfotil.Nemužu vložení obrazku nějak najít

Odesláno

já ho měnil při 120tis, a příště učiním stejně, jinak jsem měnil vše co se tam točí, oba řemeny a bez práce jsem v tom byl za 10tis, vše od SKF ;) a motor značně ztichl

Odesláno

jeste to \"wapu\" .. Kladky snad v rakousku taky měnili..ale hlavní je ten rozvodak. Ted budu mit chvili klid:) Jinak na skf jsem slyšel jen a jen samou chváli, ale vlastní zkušenost k zamyšlení. Menili jsme v motokrosový motorce Hondě CR 500 rv cca 83 všechna ložiska na SKF, hlavně díky ceně a dostupnosti. po výměně jsme najezdili cca čtvrt roku a motorku prodali. Po pár měsících volal současný majitel, že se mu ložiska na klice rozsypaly. Ale tohle je jiná kapitola, na klice měly být asi fakt originál, páč jednoválec dvoutakt, mazaný pouze olejem v benzínu s ložiskama udělá jistě své:)

Jinak děkuji všem za ultrarychlé a cílené rady!!

Odesláno

pár dvoutaktů jsem měl a ložiska jedině Japan, jinak v motokrosu se na životnost nehraje :) jinak pokud si u rozvodů nejsi jistý, vyměň pouze rozvodovou sadu s pumpou a máš klid, já měl auto z francie, sice s původem, ale řekl jsem si, že tim se nedá nic skazit když bude vše nové :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...