sadaz Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 Zdravím všechny, u svého peugeota 306 2.0 HDI začínám přemýšlet o výměně rozvodů. Teda, jsem student a samozřejmě se mi do toho z fin. duvodu moc nechce:) zde na foru jsem četl, že u HDIčka je servisní interval rozvodů cca 160 t km , ale že prý se doporučuje vyměnovat v cca 90t km. Můj peugeot má nalítáno cca 180 t km a do roku 2007 < tj do 147 t.km> má pravidelné servisní prohlídky po cca 20 tis. km. Auto pochází z Rakouska a jsem druhý majitel. Samozřejmě servis byl jen v Rakousku. Peugeota jsem kupoval v srpnu 2008, měl nalítáno cca 160. Jde mi o to, zda nevíte, v kolika km zhruba autorizované servisy rozvody vyměnují? říkám si z jedné strany, že rakušani autum servis dopřávají < né jako my češi:)> a že by si bez vymenených rozvodů 147 tis km neriskli. Z druhé strany si říkám, že pokud žádný servis rozvody nevymenil, jsem v pěkném skluzu:) Bohužel servisní kontroly v serv. knížce nejsou lautr čitelné. jeden záznam, ve 127 tis baj voko vypadá něco jako \" **riemen..\" , ale nevim no.. Přikládám odkaz na jedny rozvody. Cena se mi zdá více než dobrá. Bude potřeba vymenit i vodní pumpu? http://www.jdauto.cz/zbozi/296/531/rozvodove-sady/peugeot/306/2-0-hdi/rozvody-rozvodova-sada-peugeot-306-2-0-hdi.html předem díky za jakýkoli příspěvek.. Citovat
Ferry Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 jestli je to slovo Steuerriemen tak je to rozvodovy remen Citovat
sadaz Odesláno 6. březen 2010 Autor Odesláno 6. březen 2010 to slovo jsem si , než jsem serv.knížku otevřel, také vyhledal ve slovníku:) Ale začíná to jistě na \"Z\" , něco jako Zohiriemen nebo Zieheriemen , nebo tak nějak.. to by vypadalo neco jako \" tažný řemen\", ale nevim no.. ještě, za tím slovem Zieheriemen je jeste neco jako \"Wapu\" .... ?.?.?. konkretně Zieheriemen + Wapu.. [upravil dne 6/3/10 sadaz] Citovat
AnotherOne Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 Alebo Zahnriemen - zubový tj. rozvodový remeň. Citovat
AnotherOne Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 Wasser pumpe vodná pumpa, teda to boli určite rozvody. Citovat
sadaz Odesláno 6. březen 2010 Autor Odesláno 6. březen 2010 Kluci, no paráda:)nasvědčuje to tomu. Wapu mě prislo jako totalni kravina, ale wasser pumpe me teda nenapadlo:) když mi řeknete, jak sem vložit obrazek, ted jsem záznam vyfotil.Nemužu vložení obrazku nějak najít Citovat
AnotherOne Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 Keď píšeš odpoveď, vlož to ako prílohu. Obrázok max okolo 800x600 250kb. Citovat
georgegg Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 klikni na odpovědět vedle nový dotaz, nová anketa a tam ho vložíš jako přílohu, pokud bude moc velkej tak ho to nezobrazí Citovat
sadaz Odesláno 6. březen 2010 Autor Odesláno 6. březen 2010 už to vidím, odpovídal jsem předtím pouze prostřednictvím \"rychlé odpovedi\". Citovat
Radek 306 Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 já ho měnil při 120tis, a příště učiním stejně, jinak jsem měnil vše co se tam točí, oba řemeny a bez práce jsem v tom byl za 10tis, vše od SKF a motor značně ztichl Citovat
sadaz Odesláno 6. březen 2010 Autor Odesláno 6. březen 2010 jeste to \"wapu\" .. Kladky snad v rakousku taky měnili..ale hlavní je ten rozvodak. Ted budu mit chvili klid:) Jinak na skf jsem slyšel jen a jen samou chváli, ale vlastní zkušenost k zamyšlení. Menili jsme v motokrosový motorce Hondě CR 500 rv cca 83 všechna ložiska na SKF, hlavně díky ceně a dostupnosti. po výměně jsme najezdili cca čtvrt roku a motorku prodali. Po pár měsících volal současný majitel, že se mu ložiska na klice rozsypaly. Ale tohle je jiná kapitola, na klice měly být asi fakt originál, páč jednoválec dvoutakt, mazaný pouze olejem v benzínu s ložiskama udělá jistě své Jinak děkuji všem za ultrarychlé a cílené rady!! Citovat
Radek 306 Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 pár dvoutaktů jsem měl a ložiska jedině Japan, jinak v motokrosu se na životnost nehraje jinak pokud si u rozvodů nejsi jistý, vyměň pouze rozvodovou sadu s pumpou a máš klid, já měl auto z francie, sice s původem, ale řekl jsem si, že tim se nedá nic skazit když bude vše nové Citovat
jozefsv Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 nemci a rakusania pouzivaju nazov zahnriemen takze to mas v pohode.s inym nazvom som sa este nestretol Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.