Volfino Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Zdar ve spolek! Zajímaly by mě obecné zkušenosti a projevy delšího užívání u uvedených kotoučů. Nainstaloval jsem je na svou 406, 2,2HDI, 2003. Před montáží ověřil házivost nábojů, vše ok. Najel jsem na nich tak 5000km celkem bez problémů ale pak (subjektivně) zničehonic začaly dělat děsnej kravál kterej se objevuje v závislosti na rychlosti. Uvedu příklad jedu 130 a začnu brzdit, řekněme normálně, v té rychlosti se to projevuje jen jako větší hluk což vzhledem k drážkování je normální...rychlost se snižuje a kolem 100-90km/h se ten větší hluk začíná měnit ve vibrace které gradují při rychlosti cca 70km/h ovšem už jako velmi nepříjemné- silné vibrace(asi jako když ve městě jedete 70 km/h po kostkách) tyto vybrace opět zeslábnou a na 50 km/h je klid, ticho. Tyto vibrace se projevují do celeého auta(je to opravdu jak jízda po kostkách) ne třeba jen do volantu nebo jen do pedálu a podobně. Nevím čím by to mohlo být. Nechal jsem převážit kola-ok, prohlédnout nápravu-ok Když přibržďuji na dálnici nebo se courám po městě je to v klidu ale jak probržduji uvedenou rychlost je to mazec. Asi objednám normální kotouče a tyto pojedou. Máte někdo obdobné zkušenosti? Nenapadá Váš zkušené čím by to mohlo být? Děkuji. Citovat
kobr Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 A po montáži jsi ověřil házivost kotoučů? Nechal jsi brzdy po výměně zajet? Asi tak těch 500 km nebrzdit prudce? Máš stejnoměrně sjeté brzdové desky? Vnější a vnitřní? Obložení je stejné značky jako brzdové kotouče? Na deskách by měla být ze strany kovu plastová fólie. Je proti vibraci desek. [upravil dne 2/3/10 kobr] Citovat
Miku Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Tyto kotouče už mám tři roky , najeto cca 45tisíc km a bez sebemenších problémů.Brzdí pořád perfektně , daleko líp než origo (mám možnost denně porovnávat). Dával jsem i destičky Ate. Citovat
godzila.01 Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Asi se ti prostě zvlnili a začli házet.... Mně to dělají každý kotouče tak po 10.000 Ale je pravda že já brzdím jako prase no... Je i možné že je to jen konstrukční vada,dneska je každej desátej díl zmetek Citovat
qmysak Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 na ty kotouče musí být spešl desky??nebo tam možou ostat aj normální???s těma normálníma to bude asi prd brzdit že?? Citovat
Osvi Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 K těm kotoučům nejsou spešl destičky, dávají se k nim standardní ATE destičky ( ty se dávají i k normálním ATE kotoučům bez drážkování ). Já budu v létě měnit kotouče a pořád váhám mezi ATE klasika a ATE power disc. Prej ty power disc dost špiní a zajímalo by mě, jestli opravdu mají lepší brzdný účinek než ATE klasika. Kdo má srovnání?? Citovat
Micky Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Ahoj, také mám ATE power disc, desky ATE, najeto cca 25tis km a ten hluk při brždění mne doprovází dodnes. Brzdí solidně, ale ten hluk je fakt zvláštní, naštěstí mi zatím nic při brždění nevibruje. Podruhé bych asi do nich nešel. Na Hondě Accord Coupe jsem měl stejný problém jako Ty, nesčetněkrát stahované kotouče, nové kotouče Brembo, nové desky, vyměněná ramena a vše na přední nápravě - pořád to vibrovalo a nikdo si s tím nevěděl rady, pak jsem to i tak prodal.:-) Tak hodně štěstí kámo, snad to budou jen kotouče. Citovat
Osvi Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Takže asi půjdu do ATE klasika, ušetřím i nějakej peníz při nákupu, brzdy budou méně hlučný než ATE power disc, nebudou se tolik špinit disky od prachu z destiček.... Jen by mě fakt zajímalo jestli je brzdnej účinek ATE power disc znatelně lepší než u klasiky ATE... Citovat
godzila.01 Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Brzdný účinek je cca stejnej..... teoreticky snesou větší zátěž a teploty a pomaleji se opotřebovávají..... Citovat
Volfino Odesláno 2. březen 2010 Autor Odesláno 2. březen 2010 Po montáži jsem zkontroloval házivost a byla v pohodě. Ani ne v polovině výrobcem uvedené tolerance v manuálu. Desky jsou ATE, dával jsem je jak byly v krabici, žádné extra podložky. Kromě jediného nutného zabrždění z asi 40km/h (pani se mi schovala za autem a pak tam najednou byla) jsem je poctivě pomaloučku zajížděl dával jsem na ně bacha asi 600km páč jezdim hodně po dálnici a tam bych je moc nezajel.ale v těch 600 bylo asi 300 po okreskách. Mě i napadlo jestli mi to nedělá okraj těch kotoučů. Nevim proč ale na 406 mam asi 3mm z každé strany na kotouči \"nevyužitý\" okraj, nelíbí se mi to, nicméně je to stejné jako u kotoučů co jsem sundal, tak jsem se nad tím nepozastavil. Nicméně tim že desky nejsou od kraje ke kraji tak se mi zdá že ta sinusová drážka na těch kotoučích je na okraji přerušená a vytváří jakousi \"pilu\". Taky se to objevilo jak se do těch kotoučů desky trochu \"zakously\" Nechce se mi věřit že by byly zvlněné, navíc jak jsem psal i když to drnčí jako pr..se tak do volantu nic. Díky za nápady. Asi mi nezbyde než koupit klasiku,frknout to tam a snad to bude dobré. Holt nevýhoda samodomo. Kdyby to dělal servis už to tam maj na bádání :-) Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 A za doprovodu rýpavých prupovídek :-) A co ten okraj? Mě se dělá taky, ale mám ty nejobyčejnější kotouče, bláta. Ale nebrzdí to zase tak nějak špatně. Firemní oktávku na tom mám hůř a tam jsou kotouče nové :-) Prostě musím brát v úvahu hmotnost auta no. No k tvému problému. Pokud říkáš, že je okraj jakoby pilka, tak bych asi mrkl na jiné třeba origo, jaký mají tvar. Já mám krásně 2 mm vně kotouče vystoplé, ale bez otřepu, pěkně zbroušené. Ta pilka má zuby ? :-) Nejdříve bych zkusil změřit házivost a až pak dále bádal, i když házivost by se projevila nejen hlukem , ale vibracemi do volantu a u tebe nic. Citovat
Volfino Odesláno 3. březen 2010 Autor Odesláno 3. březen 2010 No ten okraj je čistej, ale když se podíváš na fotku co sem dal Miku, tak když si odmyslíš 2mm od okraje dostaneš se někam na vrchol té drážky...tím pádem je okrajová řekněme \"stopa\" pro desku přerušená...to myslím tou pilou. ty drážky mám navíc hodně zasrané v zimně to umí oreznout behem několika hodin a pak se to zarve do drážek,ale jestli bych je měl co 2000km čistit tak jdou do koše tak jako tak...ale nemyslím že by to měly dělat zasrané drážky, ten prach je měkký a nemůže klást desce odpor, plánuju ATE ale klasické,maximálně můžu cinknout do peugeota co stojí origo a dát je tam...aby pak na nich nebylo \"ATE\" jako na třmenech vzadu :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.