enikybeniky Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Zdravím, už nějakou dobu slyším, jak mi při brždění hlasitě kvičí (pískají) zadní brdzy (bubnové). Někdy v loni jsem nechal bubny a pakny pročistit, tak se to na chvíli zlepšilo, ale ne natrvalo. Pakny by měly být v pohodě. Možná je to horší teď, když je vlhko, po delší jízdě a brždění se to utlumí, ale za studena je to zas. Dá se s tím něco dělat? Páč se někdy fakt stydim, jak na mě kolemdoucí civějí, když to kvíká jak autobus... Citovat
koblih69 Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Obložení může být pryč, nebo je sklovité ( pak někdy pomůže za jízdy dát párkrát ručku ), nebo umaštěné, nebo je to prostě šmejd. V kombinaci s vydřenými a házejícími bubny to vždycky vyčistíš a nic z toho... doporučuju koupit ( nebo nechat nalepit ) slušné obložení. Zároveň slušnej servis stočí bubny ( je li ještě dost \"masa\" ) a měl by být pokoj. Přesoustružení bubnů si potvrď. Znám servisáky, kteří se ani neptaji a udělají to vždy, ale jiní ani nemají na čem... [upravil dne 26/2/10 koblih69] Citovat
enikybeniky Odesláno 26. únor 2010 Autor Odesláno 26. únor 2010 To obložení seženu kde? V Kelly jsem nic takovýho asi nenašel... Citovat
koblih69 Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Většina servisů má nasmlouvané firmy zabývající se renovacemi čelistí, kteří jim to dodávají výměnným způsobem nebo u atypů do 2-5ti dnů renovují tvoje. Některé servisy si to nalepí i samy, ale už se málo komu chce. V nouzi se to dá i nanýtovat, ale to už v dnešní době nedává smysl. Nebo koupíš nové třeba v Elitu - http://www.elitecat.cz Citovat
enikybeniky Odesláno 26. únor 2010 Autor Odesláno 26. únor 2010 Všude jsem našel pouze brzdové čelisti i s obložením, ale samotný obložení... Zkusim se zeptat u nás v servisu... Citovat
koblih69 Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Jo tak to si nerozumíme, samotný obložení v těhdle firmách nehledej tam to bude vždy jen o celých nových nebo renovovaných čelistech. V metráži jsem to už hódně dlouho nekupoval, ale na to se vykašli. Stejně nemáš lis, lepidlo ... a nýtovat to nemá cenu. Něco vidím třeba tady, ale nevím jeslti je to ono, nechce se mi to hledat... http://www.prumyslovezbozi.cz/inshop/brzdove-oblozeni/lite-desky-a-pasy/mbl5820-pasy/tloustka-4mm/brzdove-oblozeni-lisovane-mbl5820-20x4mm.html ale fakt se na to vykašli. Spousta těch firem renovujícíh čelisti to dělá i s možností to ta poslat. Stejně doma nestočíš ty bubny ( asi... ) tak to nech servisu - budou vědět co s tím. [upravil dne 26/2/10 koblih69] Citovat
lubokpz Odesláno 27. únor 2010 Odesláno 27. únor 2010 Ak nie sú pakne zodraté, nemusíš ich meniť, len stačí prešmirglovať ich jemným šmirglom a pílnikom trochu zraziť hrany na nábehovej strane pakne (v smere točenia kolesa prednú hore a zadnú dole) Citovat
enikybeniky Odesláno 27. únor 2010 Autor Odesláno 27. únor 2010 Teď jsem vyzkoušel za jízdy zatáhnout ručku, pomohlo to, ale jenom na chvíli. Udělal jsem to ráno cestou do práce a teď odpoledne jsem to musel udělat znovu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.