Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

už nějakou dobu slyším, jak mi při brždění hlasitě kvičí (pískají) zadní brdzy (bubnové). Někdy v loni jsem nechal bubny a pakny pročistit, tak se to na chvíli zlepšilo, ale ne natrvalo. Pakny by měly být v pohodě.

Možná je to horší teď, když je vlhko, po delší jízdě a brždění se to utlumí, ale za studena je to zas.

Dá se s tím něco dělat? Páč se někdy fakt stydim, jak na mě kolemdoucí civějí, když to kvíká jak autobus...

Odesláno

Obložení může být pryč, nebo je sklovité ( pak někdy pomůže za jízdy dát párkrát ručku ), nebo umaštěné, nebo je to prostě šmejd. V kombinaci s vydřenými a házejícími bubny to vždycky vyčistíš a nic z toho... doporučuju koupit ( nebo nechat nalepit ) slušné obložení. Zároveň slušnej servis stočí bubny ( je li ještě dost \"masa\" ) a měl by být pokoj. Přesoustružení bubnů si potvrď. Znám servisáky, kteří se ani neptaji a udělají to vždy, ale jiní ani nemají na čem...

[upravil dne 26/2/10 koblih69]

Odesláno

Většina servisů má nasmlouvané firmy zabývající se renovacemi čelistí, kteří jim to dodávají výměnným způsobem nebo u atypů do 2-5ti dnů renovují tvoje. Některé servisy si to nalepí i samy, ale už se málo komu chce. V nouzi se to dá i nanýtovat, ale to už v dnešní době nedává smysl. Nebo koupíš nové třeba v Elitu - http://www.elitecat.cz

Odesláno

Jo tak to si nerozumíme, samotný obložení v těhdle firmách nehledej tam to bude vždy jen o celých nových nebo renovovaných čelistech. V metráži jsem to už hódně dlouho nekupoval, ale na to se vykašli. Stejně nemáš lis, lepidlo ... a nýtovat to nemá cenu. Něco vidím třeba tady, ale nevím jeslti je to ono, nechce se mi to hledat... http://www.prumyslovezbozi.cz/inshop/brzdove-oblozeni/lite-desky-a-pasy/mbl5820-pasy/tloustka-4mm/brzdove-oblozeni-lisovane-mbl5820-20x4mm.html ale fakt se na to vykašli. Spousta těch firem renovujícíh čelisti to dělá i s možností to ta poslat. Stejně doma nestočíš ty bubny ( asi... ) tak to nech servisu - budou vědět co s tím.

[upravil dne 26/2/10 koblih69]

Odesláno

Ak nie sú pakne zodraté, nemusíš ich meniť, len stačí prešmirglovať ich jemným šmirglom a pílnikom trochu zraziť hrany na nábehovej strane pakne (v smere točenia kolesa prednú hore a zadnú dole)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...