Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíííím,

nemáte někdo zkušenost s opravou klíčku? Kolik by tak mohla stát a tak? Původní majitel (debil) se v něm pošťoural a dálkový mi teď nefunguje :(

Odesláno

koukal jsem na přítelkyně klíček od mazlíka ( p106 ) a je to infračervené ovládání. Napadá mě zkusit baterku ( vybytá, otočená ) a vyčistit. víc nevymyslíš. není to Hi tech, ale do integráče nevidíš :)

p.s. je to natuty v klíčku?? nebo v jednotce v autě - tuším na stropě u zrcátka?

Odesláno

Záleží, jaké máš dálkové ovládání - jestli infračervené (musíš mířit pod strop), anebo rádiové. Rádiového je pak více generací. Vyfoť ten klíček (zoubky si klidně zakryj) a napiš sem rok výroby auta.

PS: vyřešíme to, ale měj trpělivost a nevzdej to předčasně

[upravil dne 19.2.2010 P607Olda]

Odesláno

twoolf: baterkou to bylo nejspíš původně, ale to toho chlapa asi nenapadlo, tak se podíval dovnitř a pošťoural se v něm :))

P607Olda: tak to netuším jaký :D se v tom nevyznám. Zejtra nafotím..

Co říkal jeden co tomu rozumí tátovi, tak by prej mohl stačit nějakej jinej klíček. A nějako to skamarádit, ale nevím no.

Odesláno

Je to infra, tedy \"světelný\" kontakt mezi vysílačem a přijímačem. Je to v dezolátním stavu.

Máš 2 možnosti:

1. Zainstalovat nový dálkový ovladač (Jablotron nebo nějaký neznačkový), náklady včetně práce při instalaci asi 2000 Kč, na klíčku budeš mít ještě jeden přívěšek. Funkce bude dokonalá, např. na 5 metrů

2. Opravit stávající klíček. Někde na inzerát koupit náhradní zachovalé kryty i s tlačítkem, elektroniku Ti opraví známý elektronik, anebo se obrať na člena ok2ucx a po dohodě mu to pošli poštou (kovovou část klíčku si raději nechej doma). Dobré by bylo poslat mu to i s přijímačem (je umístěn u stropního světýlka, demontáž 5 minut). Zřejmě máš v autě klávesnici na číselný kód - pokud ne, tak je v klíčku i imobilizér - je to takový hranolek nebo váleček průměr 5 mm a délka 10 mm, ten si nechej doma.

Vyjde to levněji (reálně do 500 Kč), trochu víc starostí a budeš mít výsledek jako byl origo z fabriky. Dosah ovládání je jen těsně zvenku u okýnka.

Odesláno

Mikrospínač ti klidně doplním, ale samozřejmě nevím jestli to je jediný problém. Na aukru se občas tyhle klíčky objevují okolo cca 200,- buď s logem Citroen nebo Peugeot ale to je detail. Stejně tak se dá na Aukru koupit příjmač se 2 klíčenkami např., tenhle mám odzkoušený: http://www.aukro.cz/item921879570_dalkove_ovladani_dveri_raid_k_centralu_za_280kc.html má jak negativní tak pozitivní impulsy... instalace je tak na hodinu.

Odesláno

PS: krabičku bys nemusela shánět, pokud Ti nevadí, že je odřená. Gumové tlačítko koupíš v Peugeotu za 180 Kč (pozor, jsou dva nezáměnné typy). Na krabičce zřejmě chybí i kryt kontrolní červené LED - chtělo by to opravit, aby tam nešla vlhkost a prach.

Anebo zkus tady http://www.peugeot-club.com/forum/forumdisplay.php?fid=59 kontaktovat někoho, kdo rozebírá 306 a kup najednou kryt klíčku i s gumovým tlačítkem, infravysílač a infrapřijímač.

Infravysílač a infrapřijímač jsou nedělitelný pár, musíš je koupit spolu, nedá se to \"seznámit\", tedy naučit.

Odesláno

koblih69: no krom mikrospínače chybí i nějaká jiná součástka, kterou ten opravář nemá prej.

P607Olda: to gumové tlačítko mám, to nepotřebuju :-) Jinak, na klíčky jsem na aukru koukala (i jinde), ale zatím jsem žádnej nenašla :(

Odesláno
Původně zaslal: Katiushka

Jinak, na klíčky jsem na aukru koukala (i jinde), ale zatím jsem žádnej nenašla :(

Samotný klíček (elektronika) je ti nanic.

1. Kup pár vysílač/přijímač od někoho, kdo rozprodává 306 http://www.peugeot-club.com/forum/forumdisplay.php?fid=59

2. anebo kontaktuj člena ok2ucx

3. anebo tam nechej nainstalovat úplně jiné dálkové ovládání

Vše jsem již dříve popsal, teď už se jen rozhodni.

[upravil dne 23.2.2010 P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...