Katiushka Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Zdravíííím, nemáte někdo zkušenost s opravou klíčku? Kolik by tak mohla stát a tak? Původní majitel (debil) se v něm pošťoural a dálkový mi teď nefunguje Citovat
twoolf Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 koukal jsem na přítelkyně klíček od mazlíka ( p106 ) a je to infračervené ovládání. Napadá mě zkusit baterku ( vybytá, otočená ) a vyčistit. víc nevymyslíš. není to Hi tech, ale do integráče nevidíš p.s. je to natuty v klíčku?? nebo v jednotce v autě - tuším na stropě u zrcátka? Citovat
P607Olda Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Záleží, jaké máš dálkové ovládání - jestli infračervené (musíš mířit pod strop), anebo rádiové. Rádiového je pak více generací. Vyfoť ten klíček (zoubky si klidně zakryj) a napiš sem rok výroby auta. PS: vyřešíme to, ale měj trpělivost a nevzdej to předčasně [upravil dne 19.2.2010 P607Olda] Citovat
Katiushka Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 twoolf: baterkou to bylo nejspíš původně, ale to toho chlapa asi nenapadlo, tak se podíval dovnitř a pošťoural se v něm ) P607Olda: tak to netuším jaký se v tom nevyznám. Zejtra nafotím.. Co říkal jeden co tomu rozumí tátovi, tak by prej mohl stačit nějakej jinej klíček. A nějako to skamarádit, ale nevím no. Citovat
P607Olda Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Těch variant je opravdu mnoho, i skamarádit, ale to jen určité roky výroby. Ještě jsi nenapsala rok výroby auta. [upravil dne 19.2.2010 P607Olda] Citovat
Dopiťák Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 kdybys chtela tak mam prijmac i vysilac z 306ky na prodej...jen jedina nevihoda je ze mam jen jeden klicek s dalkou.. Citovat
Benžík Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Jestli je infra, snadno zjistíš jestli něco vysílá. Budeš mačkat tlačítko a dívat se přes digi foťák (stačí na mobilu) na infraledku klíčku jestli bliká. Citovat
Katiushka Odesláno 20. únor 2010 Autor Odesláno 20. únor 2010 mám 98, teď jsem klíček nafotila tak se to sem pokusím nějak vecpat Citovat
Katiushka Odesláno 20. únor 2010 Autor Odesláno 20. únor 2010 tak klíček je tady http://katiushka.rajce.idnes.cz/blbustky/ Citovat
dolly1010 Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 chybí ti tam mikrospínač Jak tam jsou uprostřed takový 4 cínový plošky, ta tam musí bejt mikrospínač. Nejspíš se ulomil a vypadnul. Zkus něco takovýho: http://www.gme.cz/cz/p-b1720a-p630-091.html [upravil dne 20.2. 10 dolly1010] Citovat
P607Olda Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Je to infra, tedy \"světelný\" kontakt mezi vysílačem a přijímačem. Je to v dezolátním stavu. Máš 2 možnosti: 1. Zainstalovat nový dálkový ovladač (Jablotron nebo nějaký neznačkový), náklady včetně práce při instalaci asi 2000 Kč, na klíčku budeš mít ještě jeden přívěšek. Funkce bude dokonalá, např. na 5 metrů 2. Opravit stávající klíček. Někde na inzerát koupit náhradní zachovalé kryty i s tlačítkem, elektroniku Ti opraví známý elektronik, anebo se obrať na člena ok2ucx a po dohodě mu to pošli poštou (kovovou část klíčku si raději nechej doma). Dobré by bylo poslat mu to i s přijímačem (je umístěn u stropního světýlka, demontáž 5 minut). Zřejmě máš v autě klávesnici na číselný kód - pokud ne, tak je v klíčku i imobilizér - je to takový hranolek nebo váleček průměr 5 mm a délka 10 mm, ten si nechej doma. Vyjde to levněji (reálně do 500 Kč), trochu víc starostí a budeš mít výsledek jako byl origo z fabriky. Dosah ovládání je jen těsně zvenku u okýnka. Citovat
koblih69 Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Mikrospínač ti klidně doplním, ale samozřejmě nevím jestli to je jediný problém. Na aukru se občas tyhle klíčky objevují okolo cca 200,- buď s logem Citroen nebo Peugeot ale to je detail. Stejně tak se dá na Aukru koupit příjmač se 2 klíčenkami např., tenhle mám odzkoušený: http://www.aukro.cz/item921879570_dalkove_ovladani_dveri_raid_k_centralu_za_280kc.html má jak negativní tak pozitivní impulsy... instalace je tak na hodinu. Citovat
P607Olda Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 PS: krabičku bys nemusela shánět, pokud Ti nevadí, že je odřená. Gumové tlačítko koupíš v Peugeotu za 180 Kč (pozor, jsou dva nezáměnné typy). Na krabičce zřejmě chybí i kryt kontrolní červené LED - chtělo by to opravit, aby tam nešla vlhkost a prach. Anebo zkus tady http://www.peugeot-club.com/forum/forumdisplay.php?fid=59 kontaktovat někoho, kdo rozebírá 306 a kup najednou kryt klíčku i s gumovým tlačítkem, infravysílač a infrapřijímač. Infravysílač a infrapřijímač jsou nedělitelný pár, musíš je koupit spolu, nedá se to \"seznámit\", tedy naučit. Citovat
Katiushka Odesláno 23. únor 2010 Autor Odesláno 23. únor 2010 koblih69: no krom mikrospínače chybí i nějaká jiná součástka, kterou ten opravář nemá prej. P607Olda: to gumové tlačítko mám, to nepotřebuju :-) Jinak, na klíčky jsem na aukru koukala (i jinde), ale zatím jsem žádnej nenašla Citovat
P607Olda Odesláno 23. únor 2010 Odesláno 23. únor 2010 Původně zaslal: Katiushka Jinak, na klíčky jsem na aukru koukala (i jinde), ale zatím jsem žádnej nenašla Samotný klíček (elektronika) je ti nanic. 1. Kup pár vysílač/přijímač od někoho, kdo rozprodává 306 http://www.peugeot-club.com/forum/forumdisplay.php?fid=59 2. anebo kontaktuj člena ok2ucx 3. anebo tam nechej nainstalovat úplně jiné dálkové ovládání Vše jsem již dříve popsal, teď už se jen rozhodni. [upravil dne 23.2.2010 P607Olda] Citovat
Andreww Odesláno 23. únor 2010 Odesláno 23. únor 2010 Mám komplet z 306. Z klíče je vymontováno, ještě vymontuju přijímač ze stropu. Tak kdyby byl zájem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.