Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

je to ona?

vyjezd z parkoviste to urcite neni, ale to nema diky te stopce na nic vliv.

jeste se da diskutovat, jestli modre auto najizdi rovnou na hlavni, nebo na tu cestu oranzoveho auta.

ale kazdopadne bych vychazel z predpokladu, ze v miste srazku bude na hlavni oranzove, takze de facto ma prednost.

Odesláno

ako poviem vam takto... chodi sa tamad tak ze vacsinou to MODRE ostava stat.... ovsem ked nedavaju prednost niekomu co ide po hlavnej.... potom sa to riesi vacsinou podla pravej ruky...

Odesláno

AnotherOne> Díkes, takže je to tak jak jsem si myslel ;)

U nás jsme ještě donedávna měli něco obdobného :-) Zelená je hlavní a z tý připojný vlevo je nyní jednosměrka.

[upravil dne 19.2.10 kujon106]

Odesláno

Když už jsme u těch křižovatek - má právo auto, které do křižovatky vjelo na zelenou (ale díky koloně její průjezd nemohlo dokončit) dokončit svůj manévr bezprostředně po pohnutí se kolony nebo MUSÍ umožnit vozidlům, která do křižovatky vjela z jiných směrů, jejich průjezd křižovatkou?

Jedná se mi konkrétně u křižovatku na Letné, která je v podstatě celodenně neprůjezdná - řidiči si absolutně nedělají hlavu s tím, jestli mohou křižovatkou projet a projet pak třeba z Letenského tunelu přímo rovně do Čechovky, když stojí auta jak z Milady Horákové do Korunovační, tak z Korunovační do Veletržní - to je opravdu jak vyhrát bitvu.

http://www.mapy.cz/#mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=%C4%8Cechova,%20Praha@sss=1@ssp=132775487_136478027_132816959_136513515@x=133073088@y=135997184@z=14

Dotaz je sice velice konkrétní, ale jsem přesvědčenej, že se podobná situace řeší téměř v každém větším městě.

Zde je ideální stav odhadem ze sobotního brzkého rána

http://www.mapy.cz/#mm=FP@sa=s@st=s@ssq=%C4%8Cechova,%20Praha@sss=1@ssp=132775487_136478027_132816959_136513515@x=133075816@y=135996516@z=18

stav, o kterém píšu znamená, že ve směru z tunelu (na fotce dolní hrana) vidíte před sebou kolmo stojící plechovou hradbu, které se posouvá nárazník na nárazníku. Já jí směle prorážím s rukou na klaksonu, ale jde mi o to, až to jednou nevyjde a někdo mi skončí ve dveřích .....

[upravil dne 19/2/2010 Medvěd]

Odesláno

Odpoveď na Medvědovu otázku, v prvom rade nesmiem vojsť do križovatky ak nemôžem dokončiť jej prejazd. Viem, že teória je jedna vec a prax druhá a niekedy sa to fakt nedá ak človek takou križovatkou vôbec prejsť.

U nás je napr. také špecifikum, kruhový objazd je hneď pri križovatke riadenej semaforom cca 50m. Niekedy je rad pri svetelnej taký dlhý, že zasahuje až do kruhového objazdu. Na tom si policajti s obľubou zmlstnú a v kritickom čase tam striehnu, pretože v kruhovom objazde sa nesmie stáť, buď doňho nevojdeš alebo musíš krúžiť do bezvedomia...

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

ano podle předpisu pokud tou křižovatkou nejde projet tak tam nesmí vět ale v praxi je to bohužel jinak

A když mě tedy řidič auta, před které se cpu, trefí?

On tam neměl vjet, ale já vlastně díky tomu, že je tam on a několik dalších, taky ne - byť za křižovatkou je pro mě úplně volno.......

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...