Cune Odesláno 1. březen 2010 Autor Odesláno 1. březen 2010 Ozubené kroužky přilepeny. Použil jsem na to dvousložkové lepidlo, v jehož návodu bylo napsáno, že lepí i kov. Tak uvidíme, co to vydrží... Citovat
Cune Odesláno 1. březen 2010 Autor Odesláno 1. březen 2010 Mezera zůstala 1-2 milimetry. Uvidíme jak se s tim ABS popere. Citovat
AnotherOne Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Keď nebol prilepený tak sa voľne pretáčal? Ak nie tak ti to asi bude robiť to čo predtým, pri malých rýchlostiach zakope do pedálu. Citovat
Cune Odesláno 1. březen 2010 Autor Odesláno 1. březen 2010 Když nebyl přilepenej, dalo se s nim rukou pootáčet. Podel toho, v jaké poloze se zasekl, někdy hůř někdy jednim prstem s nim šlo pohnout. To vysvětluje jen občasné problémy s ABS. Teď to nechám dva dny v klidu a pak až budu potřebovat někam jet, uvidim co to dělá nebo nedělá. Citovat
Cune Odesláno 6. březen 2010 Autor Odesláno 6. březen 2010 Po opravě prasklých kroužků jsem s autem konečně vyjel a všechno je OK. ABS už neblbne. Potvrzuju zkušenost od \"marsalek\", že malá mezera v ozubeném kroužku jedotkce ABS vůbec ndvadí. Všem díky za pomoc! Můj problém je tedy vyřešen :-) Citovat
Cune Odesláno 8. březen 2010 Autor Odesláno 8. březen 2010 Musím se trošičku opravit. Včera a dneska jsem dost jezdil a vypozoroval jsem, že to po opravě neni 100%ní. Sem tam se stane, že to zase blbne. Ale opravdu jen občas. Každopádně je to MNOHEM lepší, než před opravou. Že by ABS vadila ta mezerka? Nebudu dělat žádné závěry, dokud se nepodívám i na ty zadní ozubený kroužky. Možná taky bude některej mrtvej. Jako velká náhoda mi přišlo to, že ruply oba přední najednou. Že by byl v pytli i nějekej vzadu... to se mi nechce věřit Akorát mě se*e, že k těm zadním bude dost blbej přístup To ale nechám na lepší počasí. Možná se potom nas**u a koupim nový homokinetický klouby, na kterejch je ten kroužek nalisovanej. http://www.auto-pilot.cz/Catalog.aspx?product=564687 Citovat
sweetyboy Odesláno 17. březen 2010 Odesláno 17. březen 2010 dneska se mi stalo neco podobného.jak jsem jel z prace z nicho nic se mi rozsvitily kontrolky abs a rucni brdy. na palubaku to napsalo chyby brzd a chyba abs.tohle problikavalo po celou dobu.za jizdy jsem zkusil zatahnout trochu rucni brzdu a jakoby prasklo lanko,nezabirala. dojel jsem do skoly a naparkovysti vypnul motor a zase zapnul.kontrolky pozhasinaly a rucni brzda byla ok ale zacla me kopat predni brzda pri trochu vetsim prislapnuti.myslite ze to sou taky ty krouzky?kontrolky uz mi nesviti ale predni brzda kope a zadni je uz ok Citovat
Cune Odesláno 17. březen 2010 Autor Odesláno 17. březen 2010 To se mimoc nezdá. Jestliže svítila kontrolka, kroužky to podle mě určitě nebudou. Mě praskly dva (prozatím zjištěno) a ABS si jen myslela, že se kola netočí stejnou rychlostí a kopalo to. Kontrolka mi nesvítila žádná. Podle mě to bude někde v elektrice. Začal bych pojistkou nebo konektorem u jednotky ABS. Někdo tady ve vlákně psal, že měl v pytli kroužky a jezdil s vytaženou pojistkou ABS a svítili nějaký kontrolky. To by mohlo bejt dobrý vodítko. Citovat
sweetyboy Odesláno 17. březen 2010 Odesláno 17. březen 2010 jojo ja to procital cely..no kdyby byla pojistka v prdeli zase tak by to ABS preci nekopalo a bylo by to jako by tam tam pojistka nebyla ne?jsem z toho trochu vyplasenej,taky se bojim ze to treba nekde nedobrzdim..kontrolky svitily a palubak vypsal chybu ale po vypnuti motoru a nastartovani to tam bylo jeste asi 5 vterin a pak to zhaslo..ten pedal mi tak nikdy nekopal.dneska jsem se toho fakt lekl.... Citovat
Cune Odesláno 17. březen 2010 Autor Odesláno 17. březen 2010 Nojo, máš pravdu, bez pojistky by to nekopalo, sem to vůl! Je to na houno takhle jezdit, to mi povídej. Proměřil bych čidla (pro jistotu), omrknul kabely od čidel a pak bych asi koukal jestli něco náhodou okolo jednotky a konektoru ABS Pak už mě nic nenapadá Citovat
sweetyboy Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 tak jsem koukal na ty pojistky ze bych teda tu pojistku ABS vytahl ale nenasel jsem ji..podle manualu co tu mam a ani podle vasich.na miste kde by abs melo byt nemam zadnou pojistku takze vubec netusim ktera to muze byt z tech ostatnich.kazdopadne s tou brzdou se neda jezdit:blicismajlik Citovat
EXI.60 Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 ale podle mě jak jednotka ABS pozná že není něco v pořádku,tak se rozsvítí kontrolka na přístrojovce a fungují klasycké brzdy do smyku Citovat
sweetyboy Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 tedka jsem si panove vzpomnel ze jsem dnes nasel na motoru kousek suchyho rohliku tak jestli mi tam nezalezla nejaka mala svine a nerozkousala nejakej ten dratek:bacha Citovat
Cune Odesláno 18. březen 2010 Autor Odesláno 18. březen 2010 To je dost možný. Já tam v lednu našel dva krajíce suchýho chleba. Naštěstí bez škod Spolehlivá ochrana proti kunám a podobným tvorečkům, schovávajícím se u motoru : trochu octa nebo poch**t motorovej prostor Citovat
sweetyboy Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 dneska jsem koukal na ty krouzky vepredu a jsou jako novy tak ted nevim jestli to nemuzu mit na zadnich brzdach kdyz mi i predtim svitila rucni brzda s tou chybou abs. ale zadni je docela pracny..myslite ze kdyz to pichnu na pocitac ze to zjistim i kdyz mi v teto chvili nesviti zadna kontrolka jakekoli chyby a ani palubni PC nic nehlasi? Citovat
kobr Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 A proč váháš, hlavně zkus za jízdy nebo aspoň toč kolama na zvedlém voze. Citovat
ChodeC Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Tak super, hlásím se do klubu. Oba přední kroužky jsou prasklé. Zadní nejsou \"volně\" dostupné a nedostal jsem se k nim. Citovat
Cune Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 Vítej Budeš to taky nějak opravovat? Mě taky ruply oba přední a slepil jsem je. Jenže po nějakém čase to začlo opět blbnout. Sice zdaleka už ne tolik, ale zas to blbne Buď jsem to přilepil špatně, nebo je prasklej i nějakej kroužek vzadu. Teď bohužel budu měsíc na cestách, takže nemám čas to zkontrolovat. Buď to slepit, nebo koupit nový homokinetický klouby. Jeden stojí cca 1500,- Kč Ať to pořešíš jakkoliv, dej pak vědět s výsledkem Citovat
ChodeC Odesláno 22. březen 2010 Odesláno 22. březen 2010 Lepit to nebudu. Buď to zkusit zavařit a pak naklepnout zpět (=demontáž celého baznektu) nebo zkusit sehnat z vraku (=opět demontáž). Mimochodem, já měl za to, že to je pouze součástí poloosy (6500Kč) a ne prkotiny za 1500Kč. Pokud je to tak jak píšeš, tak to nechám vyměnit a budu vysmátej. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.