Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ozubené kroužky přilepeny. Použil jsem na to dvousložkové lepidlo, v jehož návodu bylo napsáno, že lepí i kov. Tak uvidíme, co to vydrží...:bacha

Odesláno

Když nebyl přilepenej, dalo se s nim rukou pootáčet. Podel toho, v jaké poloze se zasekl, někdy hůř někdy jednim prstem s nim šlo pohnout. To vysvětluje jen občasné problémy s ABS.

Teď to nechám dva dny v klidu a pak až budu potřebovat někam jet, uvidim co to dělá nebo nedělá.

Odesláno

Po opravě prasklých kroužků jsem s autem konečně vyjel a všechno je OK. ABS už neblbne. Potvrzuju zkušenost od \"marsalek\", že malá mezera v ozubeném kroužku jedotkce ABS vůbec ndvadí.

Všem díky za pomoc! Můj problém je tedy vyřešen :-)

Odesláno

Musím se trošičku opravit. Včera a dneska jsem dost jezdil a vypozoroval jsem, že to po opravě neni 100%ní. Sem tam se stane, že to zase blbne. Ale opravdu jen občas. Každopádně je to MNOHEM lepší, než před opravou. Že by ABS vadila ta mezerka? :myslim

Nebudu dělat žádné závěry, dokud se nepodívám i na ty zadní ozubený kroužky. Možná taky bude některej mrtvej. Jako velká náhoda mi přišlo to, že ruply oba přední najednou. Že by byl v pytli i nějekej vzadu... to se mi nechce věřit :myslim Akorát mě se*e, že k těm zadním bude dost blbej přístup :( To ale nechám na lepší počasí.

Možná se potom nas**u a koupim nový homokinetický klouby, na kterejch je ten kroužek nalisovanej.

http://www.auto-pilot.cz/Catalog.aspx?product=564687

• O 2 týdny později...
Odesláno

dneska se mi stalo neco podobného.jak jsem jel z prace z nicho nic se mi rozsvitily kontrolky abs a rucni brdy. na palubaku to napsalo chyby brzd a chyba abs.tohle problikavalo po celou dobu.za jizdy jsem zkusil zatahnout trochu rucni brzdu a jakoby prasklo lanko,nezabirala. dojel jsem do skoly a naparkovysti vypnul motor a zase zapnul.kontrolky pozhasinaly a rucni brzda byla ok ale zacla me kopat predni brzda pri trochu vetsim prislapnuti.myslite ze to sou taky ty krouzky?kontrolky uz mi nesviti ale predni brzda kope a zadni je uz ok

Odesláno

To se mimoc nezdá. Jestliže svítila kontrolka, kroužky to podle mě určitě nebudou. Mě praskly dva (prozatím zjištěno) a ABS si jen myslela, že se kola netočí stejnou rychlostí a kopalo to. Kontrolka mi nesvítila žádná. Podle mě to bude někde v elektrice. Začal bych pojistkou nebo konektorem u jednotky ABS.

Někdo tady ve vlákně psal, že měl v pytli kroužky a jezdil s vytaženou pojistkou ABS a svítili nějaký kontrolky. To by mohlo bejt dobrý vodítko.

Odesláno

jojo ja to procital cely..no kdyby byla pojistka v prdeli zase tak by to ABS preci nekopalo a bylo by to jako by tam tam pojistka nebyla ne?jsem z toho trochu vyplasenej,taky se bojim ze to treba nekde nedobrzdim..kontrolky svitily a palubak vypsal chybu ale po vypnuti motoru a nastartovani to tam bylo jeste asi 5 vterin a pak to zhaslo..ten pedal mi tak nikdy nekopal.dneska jsem se toho fakt lekl....

Odesláno

Nojo, máš pravdu, bez pojistky by to nekopalo, sem to vůl! :myslim

Je to na houno takhle jezdit, to mi povídej. Proměřil bych čidla (pro jistotu), omrknul kabely od čidel a pak bych asi koukal jestli něco náhodou okolo jednotky a konektoru ABS :myslim Pak už mě nic nenapadá :(

Odesláno

tak jsem koukal na ty pojistky ze bych teda tu pojistku ABS vytahl ale nenasel jsem ji..podle manualu co tu mam a ani podle vasich.na miste kde by abs melo byt nemam zadnou pojistku takze vubec netusim ktera to muze byt z tech ostatnich.kazdopadne s tou brzdou se neda jezdit:blicismajlik

Odesláno

ale podle mě jak jednotka ABS pozná že není něco v pořádku,tak se rozsvítí kontrolka na přístrojovce a fungují klasycké brzdy do smyku

Odesláno

To je dost možný. Já tam v lednu našel dva krajíce suchýho chleba. Naštěstí bez škod :D

Spolehlivá ochrana proti kunám a podobným tvorečkům, schovávajícím se u motoru : trochu octa nebo poch**t motorovej prostor :D

Odesláno

dneska jsem koukal na ty krouzky vepredu a jsou jako novy tak ted nevim jestli to nemuzu mit na zadnich brzdach kdyz mi i predtim svitila rucni brzda s tou chybou abs. ale zadni je docela pracny..myslite ze kdyz to pichnu na pocitac ze to zjistim i kdyz mi v teto chvili nesviti zadna kontrolka jakekoli chyby a ani palubni PC nic nehlasi?

Odesláno

Vítej :( Budeš to taky nějak opravovat? Mě taky ruply oba přední a slepil jsem je. Jenže po nějakém čase to začlo opět blbnout. Sice zdaleka už ne tolik, ale zas to blbne :( Buď jsem to přilepil špatně, nebo je prasklej i nějakej kroužek vzadu. Teď bohužel budu měsíc na cestách, takže nemám čas to zkontrolovat.

Buď to slepit, nebo koupit nový homokinetický klouby. Jeden stojí cca 1500,- Kč

Ať to pořešíš jakkoliv, dej pak vědět s výsledkem ;)

Odesláno

Lepit to nebudu. Buď to zkusit zavařit a pak naklepnout zpět (=demontáž celého baznektu) nebo zkusit sehnat z vraku (=opět demontáž).

Mimochodem, já měl za to, že to je pouze součástí poloosy (6500Kč) a ne prkotiny za 1500Kč. Pokud je to tak jak píšeš, tak to nechám vyměnit a budu vysmátej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...