AnotherOne Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Je to na tvojom obrázku v ľavej časti, nie je to tam zakreslené. [upravil dne 24.2.2010 AnotherOne] Citovat
Cune Odesláno 24. únor 2010 Autor Odesláno 24. únor 2010 Kua, vono je to takhle schovaný? Jakto, že jsem si toho nevšim? To se teda zejtra podívam Díky! Citovat
ChodeC Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Cune - nemáš nafocené ty kroužky? Nebo dá se k tomu dostat po sundání kola na heveru ? (nemám možnost vlést pod auto). Nějak netuším kde je přesně hledat a kam se dívat. Citovat
Cune Odesláno 24. únor 2010 Autor Odesláno 24. únor 2010 Já to taky dělal na heveru. Před barákem na parkovišti. Na předních kolech je to vidět hodně dobře. Stačí sundat kolo. Mrkneš za kotouč a uvidíš to. Otáčel jsem kolem a našel prasklinu. Citovat
ChodeC Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Díky. Kola jsem měl sundané nedávno a ničeho divného jsem si nevšiml, ale na tohle jsem se nezaměřil. Mimochodem, dnes po 600km bez ABS super. Jako člověk z lontu (Brňák) jsem lítal po Praze (ve Starém městě) a tam se mi vyplé ABS výborně osvědčilo (brzda-plyn, brzda-plyn ) Citovat
Cune Odesláno 24. únor 2010 Autor Odesláno 24. únor 2010 Dokud jsem měl ABS v pohodě, taky jsem se nezajímal o nějaký kolečka, dnes jsem je viděl poprvé v životě Já se chystam ABS taky znehybnit vytažením pojistek. Holt budu jezdi jako dřív ve starým autěbez ABS. Nehodlám do toho sr*t peníze, když ten kroužek nejde vyměnit zvlášť. Mám 4ks čidel ABS na prodej, nemá někdo zájem? :D vtip... Citovat
HonzaZ Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Možná by stálo za to navštívit vrakáče a zkusit koupit poškozené vnější klouby na poloosy, jejichž součástí jsou ty kroužky. Možná by se nechaly koupit za rozumnou cenu. Potom je stáhnout a nalisovat na dobré. Samozřejmě nejdříve pořádně změřit. [upravil dne 24/2/10 HonzaZ] Citovat
jara1 Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 kdyby měl někdo zajem tak mám nějaké kroužky abs mam je z vice aut takže leda spočitat zuby a změřit pruměr Citovat
martinmz Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Ahojte Chcem sa opytat z akeho materialu su tie kruzky pripadne ak dakto vie daky rozmer Dakujem Citovat
AnotherOne Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Krúžky sú kovové inak by to nemohlo fungovať. Citovat
Cune Odesláno 24. únor 2010 Autor Odesláno 24. únor 2010 Mám k těm prasklým kroužkům malinkou technickou Když jsem na ty kroužky tak koukal, napadla mě jedna taková otázka. Když je tam ten prasklej krouže volně, nemůže se stát, že se někdy během jízdy nějak uvolní nebo svlíkne a poškodí něco okolo? Například zrovna to čidlo otáček kola od ABS? Když už je ten kroužek v pytli, neni lepší po odstranění pojistek ABS ten kroužek pro jistotu definitivně z kola odstranit? Jestli navrhuju blbost, plácněte mě přes pusu Citovat
AnotherOne Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Jasne, keď praskol raz, môže aj druhý. Ak ho neplánuješ lepiť tak ho daj preč. Citovat
Cune Odesláno 25. únor 2010 Autor Odesláno 25. únor 2010 Přemýšlel jsem nad tím, že je slepím, ale když jsem na ně tak koukal, říkal jsem si, že jsou tak zrezlé, že to snad ani nemá cenu. Kdo ví, jak dlouho by trvalo, než by se poroučel některej z nich prasknout znova na jiném místě... A předpokládám, že je asi pitomost lepit ho tak, že bych ho přilepil jen aby držel a prasklina tam zůstala Citovat
marsalek Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Ahoj, vidim, ze to lepeni musim trochu vysvetlit. Ja jsem krouzek nelepil v miste praskliny - to by dlouho nevydrzelo. Ja jsem osmirkoval plochu na kloubu poloosy, na ktere krouzek sedi. Mezitim byl krouzek posunuty kousek vedle. Pak jsem plochu natrel nejakym kaucukovym lepidlem a po chvili jsem nasunul krouzek na sve misto. Az lepidlo zaschlo, striknul jsem zbytek osmirkovane casti poloosy barvou ve spreji, at to nerezavi. Timto krouzek drzi na poloose a nebude se na ni pohybovat. Mala mezera mezi prasklymi zuby pocitaci ABS evidentne nevadi. Krouzek na poloose podruhe prasknout nemuze a pokud by pod lepidlem zacala poloosa rezavet, tak se maximalne o neco vice rozevre to misto s prasklinou. Kaja Citovat
Cune Odesláno 25. únor 2010 Autor Odesláno 25. únor 2010 Původně zaslal: marsalek Ahoj, vidim, ze to lepeni musim trochu vysvetlit. Ja jsem krouzek nelepil v miste praskliny - to by dlouho nevydrzelo. Ja jsem osmirkoval plochu na kloubu poloosy, na ktere krouzek sedi. Mezitim byl krouzek posunuty kousek vedle. Pak jsem plochu natrel nejakym kaucukovym lepidlem a po chvili jsem nasunul krouzek na sve misto. Az lepidlo zaschlo, striknul jsem zbytek osmirkovane casti poloosy barvou ve spreji, at to nerezavi. Timto krouzek drzi na poloose a nebude se na ni pohybovat. Mala mezera mezi prasklymi zuby pocitaci ABS evidentne nevadi. Krouzek na poloose podruhe prasknout nemuze a pokud by pod lepidlem zacala poloosa rezavet, tak se maximalne o neco vice rozevre to misto s prasklinou. Kaja Přesně tohle jsem potřeboval vysvětlit! Právě si se zasloužil na tom, že ABS neodepíšu! DÍK!!!! Citovat
Cune Odesláno 25. únor 2010 Autor Odesláno 25. únor 2010 Původně zaslal: ChodeC Cune - nemáš nafocené ty kroužky? Nebo dá se k tomu dostat po sundání kola na heveru ? (nemám možnost vlést pod auto). Nějak netuším kde je přesně hledat a kam se dívat. Vyfotil jsem ti ten kroužek. Na obrázku v příloze je ho kousek vidět. Je to focený zhora. Citovat
Cune Odesláno 25. únor 2010 Autor Odesláno 25. únor 2010 Tady je foto praskliny toho kroužku : Citovat
ChodeC Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Moc díky. Zkusím se na to o víkendu podívat. Mimochodem, to funguje na jakém principu? Kroužek je nalisovaný, tj. točí se současně s kolem a jakmile dojde k jeho zastavení, počítač to vyhodnotí jako zablokování kol a ABS se přihlásí o slovo? Citovat
AnotherOne Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Zjednodušene áno, berú sa tam do úvahy aj ďalšie faktory ako zrýchlenie resp. spomalenie a otáčky ostatných kolies. Zuby sú kovové, v snímači je cievka. Pohybom zubov sa v cievke indukujú prúdové impulzy a podľa ich frekvencie RJ pozná otáčky kolesa. Citovat
Cune Odesláno 25. únor 2010 Autor Odesláno 25. únor 2010 Na základě příspěvku od \"Marsalek\" jsem se rozhodl to zkusit přilepit. Uvidíme, jak si ABS poradí s tou mezerou, která tam bude díky té prasklině. Už jsem po netu začal hledat nějaký lepidlo. Je docela slušná nabídka dvousložkových lepidel na kov za celkem rozumnou cenu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.