Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cune - nemáš nafocené ty kroužky? Nebo dá se k tomu dostat po sundání kola na heveru ? (nemám možnost vlést pod auto). Nějak netuším kde je přesně hledat a kam se dívat.

Odesláno

Já to taky dělal na heveru. Před barákem na parkovišti. Na předních kolech je to vidět hodně dobře. Stačí sundat kolo. Mrkneš za kotouč a uvidíš to. Otáčel jsem kolem a našel prasklinu.

Odesláno

Díky. Kola jsem měl sundané nedávno a ničeho divného jsem si nevšiml, ale na tohle jsem se nezaměřil. Mimochodem, dnes po 600km bez ABS super. Jako člověk z lontu (Brňák) jsem lítal po Praze (ve Starém městě) a tam se mi vyplé ABS výborně osvědčilo (brzda-plyn, brzda-plyn :D)

Odesláno

Dokud jsem měl ABS v pohodě, taky jsem se nezajímal o nějaký kolečka, dnes jsem je viděl poprvé v životě :) Já se chystam ABS taky znehybnit vytažením pojistek. Holt budu jezdi jako dřív ve starým autěbez ABS. Nehodlám do toho sr*t peníze, když ten kroužek nejde vyměnit zvlášť. Mám 4ks čidel ABS na prodej, nemá někdo zájem? :D :D :D vtip...

Odesláno

Možná by stálo za to navštívit vrakáče a zkusit koupit poškozené vnější klouby na poloosy, jejichž součástí jsou ty kroužky. Možná by se nechaly koupit za rozumnou cenu. Potom je stáhnout a nalisovat na dobré. Samozřejmě nejdříve pořádně změřit.

[upravil dne 24/2/10 HonzaZ]

Odesláno

Mám k těm prasklým kroužkům malinkou technickou :myslim

Když jsem na ty kroužky tak koukal, napadla mě jedna taková otázka. Když je tam ten prasklej krouže volně, nemůže se stát, že se někdy během jízdy nějak uvolní nebo svlíkne a poškodí něco okolo? Například zrovna to čidlo otáček kola od ABS? Když už je ten kroužek v pytli, neni lepší po odstranění pojistek ABS ten kroužek pro jistotu definitivně z kola odstranit?

Jestli navrhuju blbost, plácněte mě přes pusu :D

Odesláno

Přemýšlel jsem nad tím, že je slepím, ale když jsem na ně tak koukal, říkal jsem si, že jsou tak zrezlé, že to snad ani nemá cenu. Kdo ví, jak dlouho by trvalo, než by se poroučel některej z nich prasknout znova na jiném místě...

A předpokládám, že je asi pitomost lepit ho tak, že bych ho přilepil jen aby držel a prasklina tam zůstala :myslim

Odesláno

Ahoj, vidim, ze to lepeni musim trochu vysvetlit. Ja jsem krouzek nelepil v miste praskliny - to by dlouho nevydrzelo. Ja jsem osmirkoval plochu na kloubu poloosy, na ktere krouzek sedi. Mezitim byl krouzek posunuty kousek vedle. Pak jsem plochu natrel nejakym kaucukovym lepidlem a po chvili jsem nasunul krouzek na sve misto. Az lepidlo zaschlo, striknul jsem zbytek osmirkovane casti poloosy barvou ve spreji, at to nerezavi. Timto krouzek drzi na poloose a nebude se na ni pohybovat. Mala mezera mezi prasklymi zuby pocitaci ABS evidentne nevadi. Krouzek na poloose podruhe prasknout nemuze a pokud by pod lepidlem zacala poloosa rezavet, tak se maximalne o neco vice rozevre to misto s prasklinou.

Kaja

Odesláno
Původně zaslal: marsalek

Ahoj, vidim, ze to lepeni musim trochu vysvetlit. Ja jsem krouzek nelepil v miste praskliny - to by dlouho nevydrzelo. Ja jsem osmirkoval plochu na kloubu poloosy, na ktere krouzek sedi. Mezitim byl krouzek posunuty kousek vedle. Pak jsem plochu natrel nejakym kaucukovym lepidlem a po chvili jsem nasunul krouzek na sve misto. Az lepidlo zaschlo, striknul jsem zbytek osmirkovane casti poloosy barvou ve spreji, at to nerezavi. Timto krouzek drzi na poloose a nebude se na ni pohybovat. Mala mezera mezi prasklymi zuby pocitaci ABS evidentne nevadi. Krouzek na poloose podruhe prasknout nemuze a pokud by pod lepidlem zacala poloosa rezavet, tak se maximalne o neco vice rozevre to misto s prasklinou.

Kaja

Přesně tohle jsem potřeboval vysvětlit! Právě si se zasloužil na tom, že ABS neodepíšu! ;) DÍK!!!! :super

Odesláno
Původně zaslal: ChodeC

Cune - nemáš nafocené ty kroužky? Nebo dá se k tomu dostat po sundání kola na heveru ? (nemám možnost vlést pod auto). Nějak netuším kde je přesně hledat a kam se dívat.

Vyfotil jsem ti ten kroužek. Na obrázku v příloze je ho kousek vidět. Je to focený zhora.

Odesláno

Moc díky. Zkusím se na to o víkendu podívat.

Mimochodem, to funguje na jakém principu? Kroužek je nalisovaný, tj. točí se současně s kolem a jakmile dojde k jeho zastavení, počítač to vyhodnotí jako zablokování kol a ABS se přihlásí o slovo?

Odesláno

Zjednodušene áno, berú sa tam do úvahy aj ďalšie faktory ako zrýchlenie resp. spomalenie a otáčky ostatných kolies. Zuby sú kovové, v snímači je cievka. Pohybom zubov sa v cievke indukujú prúdové impulzy a podľa ich frekvencie RJ pozná otáčky kolesa.

Odesláno

Na základě příspěvku od \"Marsalek\" jsem se rozhodl to zkusit přilepit. Uvidíme, jak si ABS poradí s tou mezerou, která tam bude díky té prasklině. Už jsem po netu začal hledat nějaký lepidlo. Je docela slušná nabídka dvousložkových lepidel na kov za celkem rozumnou cenu ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...