Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chcel by som sa spýtať že či nehodou enviete čim može byť že auto je teraz po zime neake lenivšie a z vyfuku ide biely dym viac ako obvikle.... mám pocit že mi odišla lambda sonda alebo katalizator....može to byť tým že auto neni take žive ako bolo pred zimou???

Ďakujem

Odesláno

A robi to aj po dlhsej jazde? Lebo biely dym v zime nie je nic neobvikle v podobe vyparovania sa nakondenzovanej vody.... Ale to by malo po dlhsej jazde zmyznut. Spotreba sa ti zmenila?

Odesláno

spotrebu ešte neviem aka je ale trochu stupla určite ved je zima.....a robi to niekedy aj po dlhšej jazde a niekedy po dhšej jazde nie....ale viac ano ako nie....dlhšia jazda myslim tak 25km

Odesláno

Taky se mi zdá, že auto po zimě nějak zlenivělo a není to jen pocit, ale fakt. Ještě před zimou nebyl problém na pětku v kopci zrychlovat, ale teď je to nějaký dýchavičný. Nemá žádnou spotřebu oleje, nijak nedýmý, spotřeba v normě vzhledem k období (8-9l), žádné jiné problémy nemá jenom prostě nějak netáhne. :(

Kdybyste někdo tenhle problém odstranil a podělil se o jeho řešení na fóru, byl bych vám velice vděčný. ;)

Odesláno

to peugeot09 zacit klasikou - filtry paliva a vzduchu, svicky, jestli tenhle motor ma, tak zapalovaci kabely, zapalovaci civka atd

Odesláno

ja to mám take iste motor je celkovo lenivy...filtr vzduchu mám stary asi pol roka tak ten bude v poriadku, filter paliva mám kupeny ale nedokazal som ho vymeniť pretože k nemu ide z dvoch stran hadička jednu som vytiahol v pohode ale tu druhu nešlo vobec vytiahnuť(je tam take umelohmotne kolienko, žiadne tlačitko alebo poistka na uvolnenie) a sviečky som ešte nemenil anevniem ake su stare ani nič okolo toho, olej je meneni teraz pred troma tyždňami a vtedy sa išlo autom naposledy nom dymilo aj pred tým ale nebolo take lenive, ked osm ten olej vymenil tak bolo rovnako žive ale teraz po troch týždňoch sa mi zdalo byť neake lenive

Odesláno

Palivový filtr, olejový filtr, vzduchový filtr, olej...to vše bylo vyměněno před 2 tisíci km. Před cca. 500km nové svíčky.

Motor nemá zapalovací cívky ani kabely, jenom zapalovací rampu.

Po výměně svíček docela dost ožilo, ale stejně nejezdí tak dobře jako předtím. Trasu jezdím v podstatě stále stejnou, tak vím, že bohužel nejde o placebo efekt. :(

winco: Palivový filtr se vážně mění strašně špatně. Jedna ta hadička jde odendat v pohodě, ale na tu druhou potřebuješ docela dost velkou sílu a plochej šroubovák. :bojim

[upravil dne 18/2/10 peugeot09]

Odesláno

Tak ja neviem, ale ked nasava studeny vzduch tak ho nasaje viac. Na 406 66kw bez intercooleru by som ti neprial ist nalozeny ked je vonku 40°C :)

Ale to je jedno mne sa zda, ze auta idu ked mrzne lepsie (samozrejme az po zahriati, nedupem na to za studena) A ja mam na 206 1,4 teraz zimnu kombynovanu spotrebu 6,3l a v lete 7l ale to je asi klima :)

Ale k veci jak to vyrazne zoslablo a zacalo dymit tak na dianostiku zistit jak su na tom lambdy.....

Odesláno

Jako ta dymivost a slabsi vykon? Jak mas lambdu v .... tak moze, ved lambda je ta vec so urcuje bohatost zmesy a teda ma vyrazny vplyv na chod motora. Kolegovy ked na oktavii odisla lambda tak sa uz ani do servisu nedostal :)

Odesláno

mne auto ide v pohode až an to že je lenive a že cez zimu dosť vela dimylo na bielo...si nakoniec po debate so spolužiakom ymslim že to može byť tým že celu tu zimu 3 tyždne autom prestalo vonku pred činžiakom cele pod snehom.....a inak ked odide kat?? že je vybyty tak ako to poznám bežným počutim alebo pohaldom?? bez toho aby som ho vymontovaval von?

Odesláno

Ahoj. Co takhle chycení těsnění pod hlavou. A nebo opravdu ten ten teplý zkondenzovaný vzduch ? Za studena - výfuk bílá pára,netopí, tlakuje do expanzky, hřeje se. Modrošedý- turbo, kroužky, váha vzduch(HDi) to jsou jenom možnosti - na co jsem vzpomněl, ale to asi znáš, nechci poučovat.To jsem asi zašel moc daleko. Ta lambda, no nevím chtělo by to napíchnout na dg. Čau:myslim

[upravil dne 18/2/10 jakstone406]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...