Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

silikonove sterace? Silikonove jsem videl leda nahradni gumicky a ty jsou sice dobre, ale jen tak prvni mesic, pak jdou do kytek. A jestli myslis bezramenkove, tak si priplat za sadu od BOSCHe ty jsou dobre a nasazuji se stejne jako normalni sterace.

Odesláno

Jojo.. Silikon je velmi hálkivý na mechanické namáhání - velmi snadno se poškozuje. Na stěrače je to jen lákadlo. Chvíli jsou fakt skvělý, ale po krátkém čase je v tom zadřený prach, poškozené od námrazy (nedivil bych se, kdyby i od vloček)... Bezramínkové mám valeo silencio extreme. Naprostá spokojenost. Přemýšlím, jak dlouho je mám... Ale zatím musím zaklepat, fakt skvělý...

Odesláno

Vyzkoušel jsem kde co, grafitové gumičky, silikonové gumičky, celý stěrače Champion, Valeo Silenzio ( nebo jak se to píše... ) všechno úplně k ničemu. Jediný stěrače, který vydrží i několik let jsou Bosch. Cena je na rozdíl od ksindlu Valeo nižší a kvalita nesrovnatelná... Jinak já raději 2xza rok měním vobyč \"banány z Tesca\" v akci za 85,-, normálně asi 149,- , na P406 mi chodí tiše, stírají dobře a vypadají taky slušně.

[upravil dne 14/2/10 koblih69]

Odesláno

Čéče... to mi přijde spíš na špatný ramínka - seřízení přítlaku... Nemám pocit, že by valeo obecně byl \"ksindl\", jak píšeš. Jenou jsem koupil ty \"tesco\" nesmysly. Bohužel jsem musel, protože jsem jel daleko do zahraničí a na cestě mi vodešly ty předchozí. Hned, jak jsem se vrátil (3dny), letěli do konťáku. Takže ne dvakrát za rok... To bych na tom prodělal kalhoty. Bezramínkový z tesca šly dolu hned, jak jsem je nasadil. Neseděly vůbec.

Ještě dodám, že jsem měl i dvoulištový - Ty jsou dobrý na zimu. Mizerný v ostatním období. Chytná se mezi to kdejakej bordel, listí a kde co. Taky je tím snížený měrný přítlak, což taky není bez důsledku. Další byly pětibřité gumičky od bosche. Mezi břity se chytá zase kde co, hlavně prach a blátíčko. Snížení měrného přítlaku je tu samozřejmě taky.

[upravil dne 14.2.2010 Edison]

Odesláno

Nemontuje náhodou peugeot co by origo valea nebo bosche? ;-)

Aerotwin je srovnatelný, mi přijde, s těmi silencio extreme...

Odesláno

Valeo jsem sundal za týden. 3 dny byly tichoučký a konec.... za 560 v A.K. žádnej voheň :-D To z Tesca je na 406 OK, ale třeba na Fiatu Panda nebo VW Polo fungují mizerně. Bosch je jistota.

Odesláno

Faktem je, že valeo na renaultu hrůza.. Tam je ale hrůza jakýkoli stěrač... Takže to není o stěračích, ale o autě. Do zančné míry jsi to potvrdil. ;-) Taky jde o model stěrače. Asi proto se taky různý modely dělaj... ;-)

Odesláno

Jooo... to je taky možný... U kapaliny ve vostřikovačích jsem si výrazných rozdílů ve kvalitě stírání všiml určitě. Ale to, co jsem napsal platí. Na všem, o čem jsem psal jsem vystřídal i ve vostřicích toho spoustu.

Odesláno

Blbo som to napisal, myslel som na bezramienkove a aby boli nejake kvalitne ze vydrzia (takze silikoneve gumy nie)... A zaujima ma aj to nasadzovanie aby bolo uz prisposobene... Ake maju oznacenie aby som si ich mohol pozret...

[upravil dne 14.2.2010 El-Chio]

Odesláno

Já je kupoval v kelly... Když řekneš, na co je chceš,m dostaneš buď přímo na značku a typ, nebo odpovídající uni. Nasazení není problém. U modelů přímo na model auta je nasazení stejný, jako origo, u uni stěračů je dostatek takových těch plastových redukcí.

Odesláno

Že je Valeo šmejd je blbost jak stehno, je to výrobce spolu s Boshem poloviny věcí na autě ve stejný kvalitě. Zrovna teď je mám, asi za 800,- s tím křidýlkem u řidiče a celou zimu led neled a jedou furt krásně.

Odesláno

Pridam taky skusenost, ja mel ramenkovy origo od vyroby, ted jsem vzal od mycho mechanika bezramenkovy, mam je asi rok, a spokojenost. Nevim presne co to je za vyrobce, a kupoval je u Wurth-u, jsem spokojen, pritelka je tam ma taky a dobry. akorat u ni je problem s motorkem, ale to patri zase jinam :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...