Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 4 týdny později...
Odesláno

hej chlape, nekupuj ziadnu opravnu sadu , bo minies zbytocnych 14 euro ako aj ja, bude ti na nic, tam je moznost iba kupit cely novy senzor za spominanych 74euro , ked som ho objednaval stal 98 euro, ale ked mi ho uctovali bol za 74 , tak neivem aka je jeho cena alebo ci sa len pomylili,

s tym ventilom sa to stava, zaoxiduju a potom ide dost z tuha capicka dat dole a jej koniec sa potom odtrhne, cca pol centimetra, aj ked mi to pride divne , ked umela capicka dokaze pretrhnut cez pol .

Este jedna vec, ked mi to spravil , ak budes mat nahodou kamarata v peugeote priamo, je este jedna moznost prerabky z nejakeho stareho senzora, ktory bol napr zly kvoli senzoru ale naopak ventil bol dobry. Takto to ide, niekto v peugeote mi to povedal aj ked uz bolo neskoro a ja som kupil druhy senzor. Urcite nekupuj opravnu sadnu, bud kup novy,alebo najdi niekoho v peugeote kto ti vymeni samotny ventil iba ale tam tiez treba cely druhy senzor

Odesláno
Původně zaslal: denoo

hej chlape, nekupuj ziadnu opravnu sadu , bo minies zbytocnych 14 euro ako aj ja, bude ti na nic, tam je moznost iba kupit cely novy senzor za spominanych 74euro , ked som ho objednaval stal 98 euro, ale ked mi ho uctovali bol za 74 , tak neivem aka je jeho cena alebo ci sa len pomylili,

s tym ventilom sa to stava, zaoxiduju a potom ide dost z tuha capicka dat dole a jej koniec sa potom odtrhne, cca pol centimetra, aj ked mi to pride divne , ked umela capicka dokaze pretrhnut cez pol .

Este jedna vec, ked mi to spravil , ak budes mat nahodou kamarata v peugeote priamo, je este jedna moznost prerabky z nejakeho stareho senzora, ktory bol napr zly kvoli senzoru ale naopak ventil bol dobry. Takto to ide, niekto v peugeote mi to povedal aj ked uz bolo neskoro a ja som kupil druhy senzor. Urcite nekupuj opravnu sadnu, bud kup novy,alebo najdi niekoho v peugeote kto ti vymeni samotny ventil iba ale tam tiez treba cely druhy senzor

Co je na opravné sadě špatného??? není to vono??? popiš prosím svůj problém podrobněji....dík

Odesláno

tu sadu mam desi v aute, ale co si pamatam, tak ona opravuje iba spodnu cast ventilu , teda nie ta co je na capicke , ale ta co je na opacnej strane blizsie k disku, aj ked ani to nieje na opravu samotneho ventilu, tam sa to opravuje myslim ked je zle to tesnenie co je pri spoji ventila s diskom alebo tak nejak. Pokial teda zlomis ventil niekde hore, napr centimeter od capicky, ta opravna sada teda ten kusok zavitu co tam je, ani nedociahne az tam kde je zlomeny. Dalsia vec, ta opravna sada a ten ventilok alebo co to tam je, ten kusok zavitu je zavit s vacsim priemerom, teda nenasadis na neho napr klasicku capicku co sa dava na ventilok,

teda opravna sada, je v podstate schovana, a neni ani vidiet , teda nemoze pomoct jej kupa

Odesláno

a mam taky pocit, tento problem kazdou zimou zacne potkavat stale viac a viac majitelov, pozeral som dalsie ventilky, kedykolvek sa mi to moze stat na dalsom ventilu, su zaoxidovane , su z dakeho zleho materialu, dalsia specialita peugeotu asi :ticho

Odesláno

sice se to sem asi moc nehodí, ale mám dozat... koukal jsem na netu že se čidla prodávají a musí se přihlásit pokaždé když se mění pneumatiky a i při výměně předních za zadí, jak se dá pozant jestli mám opravdu čidla na správných kolech( přední levé....), napadá mě jen upustit dané kolo, není i jiný způsob?

Odesláno

mne sa stalo po prehodeni pneumatik na nove, a geometria spravena zaroven, zahlasilo chybu ESP ASR chvilu po vyjazde z pneuservisu. Na druhe nastartovanie mi to zmizlo uz , neviem teda co zblblo vtedy :nevim , bola to ta chyba, kde abs fungovalo. Teraz mi to uz nesvieti , ale neviem preco to vtedy svietilo kua

Odesláno
Původně zaslal: Smolíček

no a jak bsi pozná na jakém je to kole? když bude přehozené tam mě zahlásí, že to bude přední a ve zkutečnosti to bude zadní?

Jak mi vysvětlil jeden profík, tak na rozdíl např.od Ren. Laguna má Pe. blízko kol přijímač signálu...1 senzor=1 přijímač. Při přezouvání je pak jedno, kam se senzor přestěhuje.

Odesláno

sice se to sem asi moc nehodí, ale mám dozat... koukal jsem na netu že se čidla prodávají a musí se přihlásit pokaždé když se mění pneumatiky a i při výměně předních za zadí, jak se dá pozant jestli mám opravdu čidla na správných kolech( přední levé....), napadá mě jen upustit dané kolo, není i jiný způsob?

Podle mně je třeba rozlišovat snímač a přijímač.Přijímač je někde na voze auta a snímač snímá tlak jednotlivé pneumatiky(tj. ventilek) Apodle mně ti ten příjimač vyhodnocuje ,jestli je špatný ventilek(snímač),anebo je podhuštěná ,případně ,přehuštěná pneumatika.

Odesláno
Původně zaslal: dandan

Podle mně je třeba rozlišovat snímač a přijímač.Přijímač je někde na voze auta a snímač snímá tlak jednotlivé pneumatiky(tj. ventilek) Apodle mně ti ten příjimač vyhodnocuje ,jestli je špatný ventilek(snímač),anebo je podhuštěná ,případně ,přehuštěná pneumatika.

Děkuji to je ta informace co jsem nemohl nikde zjistit, děkuji.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...