Leo Odesláno 7. červen 2010 Odesláno 7. červen 2010 Já použil prostředek od LIQUI-MOLY na váhy vzduchu (jak je uvedeno na první stránce): http://www.liqui-moly.cz/detail/cistic-na-vahy-vzduchu-novinka V prodejcích jsem si našel město ve kterém bydlím, kontaktoval je mailem a druhý den ráno jsem to měl připraveno za 195Kč. Váhu jsem pořádně prostříknul až se začal objevovat lesklý plech (bez dotyku štětcem). Když to nyní porovnám, tak s odpojenou váhou vzduchu byla cítit na vyšší převodový stupeň pomalejší odezva při zmáčknutí plynu v nízkých otáčkách, ale teď se mi zdá, že auto zrychluje rovnoměrně tak snad to pomohlo . Citovat
Xantik Odesláno 8. červen 2010 Odesláno 8. červen 2010 Leo ta váha je v pořádku, nic tam opravdu nechybí, žádný drátek tam být už nemá, jen dva ( údajně platinové plíšky ) a termistor co snímá teplotu. Funguje to na principu, že plíšky jsou vpodstatě topná spirála ohřívají prostor na určitou teplotu kdy to snímá čidlo ( termistor ) a čím víc proudí do sání vzduchu tím víc se prostor ochlazuje a tím víc se mění odpor na termistoru. Citovat
Leo Odesláno 8. červen 2010 Odesláno 8. červen 2010 Původně zaslal: Xantik Leo ta váha je v pořádku, nic tam opravdu nechybí, žádný drátek tam být už nemá, jen dva ( údajně platinové plíšky ) a termistor co snímá teplotu. Funguje to na principu, že plíšky jsou vpodstatě topná spirála ohřívají prostor na určitou teplotu kdy to snímá čidlo ( termistor ) a čím víc proudí do sání vzduchu tím víc se prostor ochlazuje a tím víc se mění odpor na termistoru. Děkuji za objasnění funkce, pořád mi vrtalo hlavou, jak to pracuje, když se tam nic nehýbe (třeba vrtulka s malým alternátorem, ale je fakt, že toto zřejmě řeší i teplotu nasávaného vzduchu ). Citovat
Guest frenky64253 Odesláno 8. červen 2010 Odesláno 8. červen 2010 Původně zaslal: Xantik Leo ta váha je v pořádku, nic tam opravdu nechybí, žádný drátek tam být už nemá, jen dva ( údajně platinové plíšky ) a termistor co snímá teplotu. Funguje to na principu, že plíšky jsou vpodstatě topná spirála ohřívají prostor na určitou teplotu kdy to snímá čidlo ( termistor ) a čím víc proudí do sání vzduchu tím víc se prostor ochlazuje a tím víc se mění odpor na termistoru. fuha to som si vydychol , lebo aj mne sa zdalo ze medzi tymi dvoma cudami by mal byt tenunky dratik. oktavie tó vo vahe maju - je tam tenky volframovy drat... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.