Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

K tomu bohužel není co dodat, je smutný že si někteří taxikáři mohou dělat co se jim zlíbí:(

A navíc nám dělají ostudu, jak se asi ten Němec musel cítit, když ho Ti policajti chtěli naložit do svýho auta:(

Takovýhle taxikáře bych postavil před zeď a pořádně je domlátil aby se probudili:bacha

Odesláno

Ja byt na miste toho nemce tak snad utecu ,protoze to byla celkem slusne vyhrocena situace.

A jak rikas, delaji nam takovy taxikari slusnou ostudu ve svete kdyz uz je o tom zminka v americkejch serialech a filmech.

Odesláno

Jo, situace byla vyhrozená a ostudná. Ale nechápu podstatu sporu. Proč město zakazuje jezdit za určitou cenu, resp. proč stanovuje horní ceny za km? Akorát tím pokřivuje trh. Když budu chtít jet za 200/km, je to moje věc. Každý by si měl zkontrolovat, kolik stojí km, přistavení taxi atp. Když to neřeší, je to jeho věc. Logicky by o taxikáře s vysokou cenou neměl být zájem, pokud by nenabídli lepší služby. U turistů platí to samé. Buď si to přečtou, což ani pro ně není problém, nebo jim ta cena zas tak nevadí.

MP si myslím, že měla postupovat rázněji, takové dohadování bylo o ničem. Mohli dát řidiči dejchnout, zkouzkout doklady a mezitím vysvětlit Helmutovi, o co jde. Oceňuji ale jazykovou vybavenost MP.

Jinak pěkná e-classe, je jasné, že to auto i jeho provoz něco stojí. Kdybych jel za 25/km, asi bych nejspíš seděl v polorozpadlém meganu. Tím neříkám, že 200/km nebo kolik to je, je OK, ale v umělém omezování cen nevidím smysl.

Odesláno

Obdivujem toho policajta, mozno to bolo kamerou, ale ja by som take nervy s takym clovekom nemal, taxameter by som mu napchal do prdele:bojim

Odesláno

shwara: protože taxi v moderních zemích slouží k běžné přepravě a ne k okrádání lidí. Všude je taxi přeprava omezená zákonem nebo vyhláškou. Pokud chce teda někdo jezdit taxi v praze, používat vyhrazený pruhy, stání na štaflech, tak hold musí dodržovat daný podmínky. Nikdo mu nebrání aby jezdil jako přepravce, kde si může nasadit cenu jakou chce.

Odesláno

shwaara : podstata sporu byla v tom,ze taxikar mel uvedenou sazbu za km 28,- coz ani omylem nedodrzel...Pokud by mel na dverich,ze jezdi za 99,- za km, porusuje ti vyhlasku,ale pokud mu to taxiku nasedne nejaky turista tak vlastne potom souhlasy s cenou za prepravu..

Bezne vim o pripadech taxikaru ktery si uctujou z hlavniho nadrazi v Praze na Vaclavak ci prilehlich ulic od 500,- do 1000,- a vubec jim to neni trapny..

Odesláno

Jo, to jsem pochopil, že jel za jinou cenu jež deklaroval. To je pak jasná zlodějina. Ale nesouhlasím s tím, aby se horní hranice omezovala. Když si myslí, že mu řemeslo pokvete za 300/km a dá si to na dveře, ať to klidně zkusí. A když mu řemeslo pokvete, asi k tomu bude nějaký důvod. Že to tak je všude jinde ještě nutně neznamená, že to tak musí být dobře... Skoro všude jinde mají hranici alkoholu v krvi vyšší a nemyslím si, že by to bylo dobře, stejně tak po celé EU platí některá pravidla, o kterých si taky myslím, že nejsou dobrá.

Odesláno

pochopitelne..pokud svou cenu zverejni a da ji dost viditelne, pak at si jezdi treba za milion.To s tebou souhlasim..ale jinak takovehle veci se nedelaji a to plati nejen pro taxikare..Bohuzel cesky narod je v tomto vycuranej..doufam,ze ne vsichni

Odesláno

Volné ceny v taxislužbě už tu byly (kolem roku 1995 ??) a byl v tom fakt celkem binec - zdaleka neplatilo, že nejdražší byla luxusní auta, ale pamatuju si na staré UNO, které stávalo na Vencaplacu s cenovkou 199 Kč/km. Samozřejmě, že systémem kontrol by takoví zlatokopové museli brzo zkrachovat, magistrát se ale raději vrátil ke stanovení cenového stropu, což je i podle mě špatná cesta.

Je fakt, že problém taxislužby je celkem složitý a myslím si, že nejen v Praze - specifické je zde to, že 80% řidičů může být v pohodě (z doby, kdy jsem je často využíval sem přesvědčenej, že to může být i 90%), ale těch pár \"zloduchů\" dokáže zničit jméno taxikářům jako celku.

Odesláno

Já si právě donedávna myslel, jak je taxi drahé. Pak jsem párkrát taxi jel (firma nám ho platila domů gratis, když jsme zůstali v práci po 23h) a ze staroměstského náměstí k podolské vodárně (vč. blbého objíždění jednosměrek kolem staromáku) to vyšlo na cca 130Kč komplet vč. přistavení vozu. Je jasný, že jsme měli docela velký velkoodběratelský slevy, ale i obyčejný \"stopař\" by to jel cca za 2 kila, což mi přijde jako cena docela nízká.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...