Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Špatný první ranní start - P407SW, 2.0HDi

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

Podarilo se nejak pohnout s vyresenim techto kolisani otacek po startu?

Potkalo me neco podobneho a nevim co s tim.

2,0HDi 16V 100kW

Nastartuje, ale po 1sec zacne kuckat, presne podle videa, ktere je v odkazech vyse.

Diky

Jimmi von

Odesláno

Mne to robi tiez, ked auto stoji dlhsi cas, sice naskoci na prvykrat, ale tocim ho tak 10 sekund niekedy... a to sa mi nepaci, kazdy dalsi start je potom normalny :) ...

Znamy ma Toyotu Avensis, podobny motor a robi mu to presne to iste a doteraz na to neprisli co to moze robit:myslim

...takze dost zahadna tema, ja som rozmyslal ze vyberiem creva z nadrze a vycistim to a samozrejme mi stale po rozume chodi DRV, ale ten absolutne nemam ako overit, nemam v okoli nikoho kto by mi ho pozical na 24 hodin :(

• O 2 týdny později...
Odesláno

když píšeš o toyote kamarádovi na avensise 2001 delalo totéž až se to tak zhoršilo že jednoho dne nenatočil vůbec. řešení byla vyměna SCV ventilů. slouži na regulaci tlaku paliva v ramp Rail vstříkovacího systému. jsou nejnáchylnejší na kvalitu nafty a odcházejí dost často. životnost cca od 30 000 km do 100 000 km. u HDI je jenom jeden ventil na regulaci tlaku paliva a je to jak tu už nekdo psal DRV ventil. nevím jaká je životnost u HDI ale také je dost náchylni na kvavitu nafty a zanese se. co já vím tak se dá koupit samostatne.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ja teda nemam 407, ale C5, nicmene motor je stejny a mam taky problem se studenym startem.... Motor chyti, ale pak jde trhane a kouri... viz video:

Zhaveni nove, vstriky nove, tlaky namereno: 25;24,5;25;27

novy EGR ventil, novy SW motoru,

CR cerpadlo vymeneno za jine(nebylo nove) ale porad zadna zmena.

Diagnostika mlci... Neresil, resp, nevyresil jste to uz nekdo?

Diky

Jimmi

Odesláno

Asi to bude problém 2.0HDI,protože mám novou 407 a hned od začátku mi studené starty (cca -8°C)dělají to samé.Start napoprvé,pak takový divný rozhozený chod,který se po asi 5 sec.srovná.

Odesláno
Asi to bude problém 2.0HDI,protože mám novou 407 a hned od začátku mi studené starty (cca -8°C)dělají to samé.Start napoprvé,pak takový divný rozhozený chod,který se po asi 5 sec.srovná.

A zakouri to? Protoze me, kdyz to zacne tak kuckat, tak to modro-sede zakouri do doby, nez se to srovna...

Odesláno

Chlapi diky za nazory. Ale ja spis resim, proc ty starty jsou takove jake jsou viz.:

Plno-prazdna nadrz na to nema vliv. Navic je plastova... jak bylo napsano. Jde mi spise o podstatu, proc to tak divne jde po startu...

Jimmi

Odesláno

Startuj hned po zhasnutí kontrolky žhavení......nečekej na OK...není to třeba.......kromě toho dímení (není poznat jestli je to pára nebo nespálená nafta či olej)není na zvuku motoru když je zima nic divného.....je to diesel

• O 4 týdny později...
Odesláno

S tim startovanim:

Startoval jsem hned jak zhasly kontrolky, pak jsem na ne necekal vubec, pak jsem cekal jeste dele nez na Oil OK, proste vsechny mozny kombinace a je to porad stejne.

Dokonce jsem i odpojil zhavice uplne a opet zadna zmena...

Co se tyce tematu: Protoze mi to do dvou tematu sedi, oboje RHR a oboje problem se startem... Nekdo toto forum nemusi cist cele, i kdyz ho to treba potkalo a muze poradit, ale jak vidim, tak to staci do jednoho.

Odesláno

Ale já píši že je to normální start v zimě( myslíš že mě to startuje jak????, uplně stejně)........jenom nevím co je to za kouř či nafta , olej , nebo jen vodní pára.....

Odesláno

Hmmm tak to už je něco špatně........já mám zvuk stejný asi ale mě jde jen pára , píšeš nové vstřiky...to jako uplně nové???? Typoval bych to právě na ně......špatně to spaluje, co takhle špatně nastavené rozvody?

Odesláno

To me zarazi, taky jsem slysel par RHR, co zneji podobne, ale nehuli... coz me prave nenechava v klidu.

Vstriky jsou uplne nove ve stejne tride, co tam byly + kontrola v ECU

Rozvody sedi presne na koliky. Dokonce i Rail pumpu jsem tam mel druhou (sice ne novou) a taky zadna zmena...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...