Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

praktiky autobazaru

Recommended Posts

Guest Ludweek
Odesláno

Predstavte si, ze prodavate auto. Vyberete si par inzertnich serveru a vlozite svuj inzerat s nejakou peknou fotkou. Inzerat je podrobny tak, ze je tam rok vyroby, stav km, vybava, barva a misto kde auto nabizite. A to je zasadni cast inzeratu pro nektery nejmenovany Prazsky autobazar. Protoze jakmile zamestnanec tohoto autobazaru zahlidne nabizeny vuz z druhe casti republiky a vuz podle fotografie vypada, ze je vlastnen mladym neskusenym clovekem, tento pracovnik nevaha a zacne jednat. Vytoci cislo, ktere je u inzeratu uvedeno, chvili ceka a po odpovedi a ohlaseni se majitelem, zacne \"pracovat\". Slusne se predstavi a zacne kladst otazky typu: \"Vy prodavate auto?\" a dale pokracuje : kolik ma najeto, jak je stare, jakou ma vybavu...v tom majitel znejisti a pro jistotu se zepta s kym vlastne hovori, protoze mu to napadne pripomina policistu, ktery vas zastavil kvuli silnicni kontrole, drzi v ruce vas Obcansky prukaz a zbesile se vyptava jak se jmenujete a kde bydlite. Zpet k nasemu zamestnanci autobazaru. Ten po nekolika otazkach klade dalsi a to nejzasadnejsi otazku, zda je majitel ochotny privezt auto k nim do bazaru na prohlidku, ze prej maji zajem jej odkoupit. Pro jistotu doplnuje dalsi otazkou: \"Vy jste z moravy?\" No jiste majitel je z moravy a v inzeratu uvedl, ze jej nabizi v kraji Jizni morava. Ovsem kdyz majitel bazarnikovi odveti, ze je vlastne prave autem v Praze a tudiz neni problem auto do bazaru pristavit, bazarnik okamzite ztraci zajem, ukoncuje telefonat s necim nejasnym a s tim, ze se jeste ozve, ale neozve. To by potom totiz nebyla ta spravna sranda. Takovy koren (majitel auta) se totiz musi spravne pripravit a pripravi se spravne jedine, pokud ho donutite prejet celou republiku, kde vam nakonec nabidnou tretinu z vami pozadovane castky. A takovy koren si rekne: \"No co uz, prece s tim nepojedu zpatky, vezmu co nabizej, doba je zla.\" :-D

Odesláno

Mně takhle 3x volali z AutoESA, že mají velký zájem za 149.000 bla bla bla... Narovinu jsem mu řek, že jak je znám, po příjezdu mi nabídnou 90. Povídal něco o tom, že ne, že to je dobrá cena a tak. Nemám to daleko, tak bych se někdy stavit moh, ale už je to měsíc a nějak jsem to neřešil, moc jim nevěřím.

Odesláno

Kamarád prodává Hondu Civic (byl tu i inzerát) a tento rok,s těma kilometrama a výbavou se prodává tak okolo 160-190tisíc. Volal mu někdo z Prahy že o to má zájem za jeho požadovanou sumu,ale až za měsíc.Pak mu volal že se pro auto nedostane,jestli by mu ho dovezl.Ujišťoval ho že to není bazar asi 10x,ale pak si dali spicha v AutoEsa:roll Potom to projel,začal pinadat na věci které normálně fungovali a nakonec to nechal dát na diagnostiku,že prý tam nejsou Airbagy a bylo to bourané (bylo,ale vše opraveno v Hondě a pouze nárazník a světlo) a že mu za to dají 80tisíc (za auto z roku 2006 prosinec v plné palbě a najetýma 50tis) Poslal je do prdele:D

Odesláno

Známá měla ten sám problém z pozice zákazníka. Vyhlídla si auto na netu, tak co už, vzala známýho, aby se na to podíval a vyrazili vlakem do Prahy. V bazaru samozřejmě zjistili, že jsou z Moravy (minimálně podle přízvuku, možná se pak i zeptali) a tak ho chtěli prodat dráž než byla cena na netu (asi nabídli spoustu blbostí navíc).

Odesláno

Mě se taky ozval pracovník autobazaru AAA, když jsem prodával svou 406. Já jsem mu přímo do telefonu řekl, že je to zbytečné protože mi stejně neudělají výkupní cenu stejnou jako je moje prodejní. On slíbil, že se zeptá a jestli jsem ochoten mu do telefonu řící výbavu, r.v. kilometry atd. Tak jsem mu to řekl (stejně na tom nebylo nic tajného, když jsem to měl uvedené v inzerátu) a on slíbil, že jak zjistí výkupní cenu, tak zavolá. Byl jsem smířený, že se už neozve, protože jak jsem psal nedají mi tolik peněz kolik bych chtěl. A světe div se on seasi za 30 minut ozval, že jsem měl pravdu a že se omlouvá za to že otravoval.

Odesláno

Jo to by jsi se divil kolik lidí po mě kolikrát chtěli abych přijel já s autem k ním anebo aspoň napůl cesty se setkat. Byli to z Prahy i z Ostravy. Jeden Ostravák se dokonce chtěl setkat napůl cesty v Opavě. Jen aby jste byli v obraze, tak Ostrava - Opava cca 30 km a Jeseník-Opava cca 80km.

[upravil dne 8/2/10 Laďa]

Odesláno

Hovadinu typu někam jet ukázat auto udělá člověk zpravidla jen jednou, pak už si to pamatuje. Za blbost se holt platí. A nejen v případě bazarů, i v případě klubů, kde jsou všichni \"kamarádi\" se občas člověk dočká nemilého překvapení.

Maně vzpomínám na nejmenovaného Hicse, který cca před rokem prodávat Xantii. Rok 2000, HDI, sice celkem jetou, ale pořád hodně pěknou a udržovanou. Vyhozená cenovka 50tis tehdy byla prakticky bezkonkurenční, sám jsem to auto chtěl původně vzít, kdyby se nenaskytlo jiné. V inzerátu vyčerpávající popis, detailní fotky (profi fotograf). I ozval se někdo z citroen klubu, že by měl zájem. A Hics se sebral a jel z Prahy předvést auto nejmenovanému dementovi do Holetína (pokud se někdo znalý toho klubu podiví, dementa rád zopakuji a trvám na něm). Cestou mi volal, i podivil jsem se, že tam jede, ale nešť. Za dvě hodiny volal znovu, z cesty zpátky, pořád ještě Xantií. Překvapivě. Hned po příjezdu se dozvěděl, že když vypnul motor bez dochlazení turba (přijel do vesnice, kde široko daleko nehrozí jet nějakou pilu, takže přijel v podstatě na volnoběh), že ten motor a turbo ničí, a že je tedy v podstatě zničený a brzy klekne. Následně mu byl vyčten každý škrábanec, který byl detailně vyfocen na fotkách, a závěrem po hraném nezájmu nabídnuto asi 30. Naštěstí Hics je poměrně klidný člověk, takže jen odvětil něco ve smyslu než to nechat takovému šmejdovi, raději to ekologicky zlikviduje, a odjel, aby milou Xantii za další dva týdny prodal bez jakéhokoliv smlouvání a problémů někomu, kdo si přijel.

Sám jsem už také byl předvádět auto potenciálnímu zájemci, jenže výhradně v místě a čase, kam jsem sám měl cestu. Jen kvůli tomu bych nejel ani přes půl Prahy, a dobře vím proč. Pokud se jedná o nabídky bazarů, není problém jim odvětit, ať si ke mě přijede v určeném čase jejich výkupčí - pokud mají opravdu zájem, pak opravdu přijede. Cenu v inzerátu vám ale stejně nedá, proto je vhodné mít předem představu, jaká je cena pro něj. A jinak doporučení - pokud inzerujete auto, byt nebo jinou podobnou věc, na kterou se lepí hodně příživníků... pardon, zprostředkovatelů, zásadně doporučuji si za tímto účelem pořídit sólo předplacenou kartu a důsledně komunikovat jen z ní. Abyste se pak nedočkali volání ve dvě ráno a podobně, to je také oblíbený fórek.

Odesláno

To ako ja chcem nieco z Tesca tak mi to prinesu domov, nech sa na to pozriem :D ... dobreee ... trochu na hlavu postavene, ale co uz, verim tomu ze tak obtiahnu rocne stovky ludi:bacha

Odesláno
Původně zaslal: Laďa

Jo to by jsi se divil kolik lidí po mě kolikrát chtěli abych přijel já s autem k ním anebo aspoň napůl cesty se setkat. Byli to z Prahy i z Ostravy. Jeden Ostravák se dokonce chtěl setkat napůl cesty v Opavě. Jen aby jste byli v obraze, tak Ostrava - Opava cca 30 km a Jeseník-Ostrava cca 80km.

ta OVA-OPA sedí, ale ten Jeseník je dál :):papa

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

Původně zaslal: Laďa

Jo to by jsi se divil kolik lidí po mě kolikrát chtěli abych přijel já s autem k ním anebo aspoň napůl cesty se setkat. Byli to z Prahy i z Ostravy. Jeden Ostravák se dokonce chtěl setkat napůl cesty v Opavě. Jen aby jste byli v obraze, tak Ostrava - Opava cca 30 km a Jeseník-Ostrava cca 80km.

ta OVA-OPA sedí, ale ten Jeseník je dál :):papa

Jj mělo být Jeseník-Opava cca 80km.Překlep-opraveno.

[upravil dne 8/2/10 Laďa]

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

Má cenu se s něma v bazarech dohadovat o tom že je v autě stočený tachometr?

musíš jím vysvětlit,co to je stočený tachoš--oni někdy neví o co go :D

Odesláno

Podle mě vůbec nemá cenu do bazarů chodit, ale jak je libo.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Podle mě vůbec nemá cenu do bazarů chodit, ale jak je libo.

Já mám příhodu taky s bazarem:-D

Je to skoro 2 roky co sem koupil svoji 206. mela nejeto 50tisic a cenovku od kamarada z belgie byla 120 tisic.....ihned za 14 dni sem auto umyl navoskoval a jel do bazaru za kolik by ocenili moje auto... tak stacil jim rok vyroby,motor, a pak se podivali na tachometr a hned že jo to stoceny a že neni mozne aby auto z roku 2001 melo najeto 50tisic km..nakonec nabidli cenu 65 tisic!!!!!!!! a to sem se mu vysmal ze je ****

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...