Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

předevčírem se mi stala nemilá věc. Jel jsem cca 70km/h na 5, dal jsem plný plyn a auto hodně cuklo. Otáčky prudce sletěly někam k 0 a zase se vrátily zpět. Zároveň se rozsvítila kontrolka motoru s pípnutí a hláškou engine antipolution system defective. Pak jelo auto normálně dál. Ale byla to pecka jako kdybych dupl do brzdy nebo do mě zezadu ťukla Tatra. To samé se za chvíli opakovalo v 90km/h. Kontrolka zůstala svítit i druhý den, tak jsem zajel na diag, kde ji smázli jako přechodnou závadu. Diag nenašla žádný určitý problém, jen přechodnou chybu BSI. Kdyby to byla lambda, tak by jim to prý diag napsala. Cuknutí prý mohlo způsobit cokoli, od špatného paliva (bylo ho v nádrži už málo), přes počasí, BSI, katalyzátor, až po to, že bylo zrovna pondělí. Závadu smázli, nechal jsem vyměnit palivový filtr a natankoval jsem půl nádrže Shell V-power racing (kdyby to bylo palivem).

Už se vše zdálo OK, ale dnes auto cuklo znovu (čtvrtka nádrže). Stejné příznaky: Na 4 při plným plynu před předjížděním otáčky s cuknutím prudce dolů, kontrolka motoru. Měl jsem vytočená kola na předjíždění, tak to s autem docela hodilo do strany, že jsem musel hned dát kontra. Pak se mi to stalo ještě dvakrát. Nikdy ne při rozjíždění 1-2-3-4-5, ale pokaždé při klidné jízdě bez plynu nebo s lehounkým lechtáním plynu, když jsem dal plný plyn.

Co to může být? :(

Minulé auto mi pocukávalo při otáčkách do 2000, ale jen lehce kuckalo a byl to zanesený EGR ventil. Ale tohle je šlupka bez ohledu na otáčky.

edit: Uvažuju, jestli to nemůže mít nějakou souvislost s následujícím: cca 1km před prvním cuknutím se mi stala nemilá věc, když jsem v cca 120km/h chtěl předjet jiné auto, které mi při předjíždění vjelo do cesty a já musel dupnout na brzdy, takže sepla ABS. Bohužel jsem nestačil sešlápnout spojku, takže se mi zdálo, jako by motor dostal docela ránu. Nemohl nějak přeskočit řemen nebo něco podobnýho?

[upravil dne 3/2/10 shwaara]

Odesláno

Otec mi tvrdí, že to je určitě baterka (je fakt, že už asi bude slabší a navíc jsem poslední dobou jezdil kratší trasy 30km tam, 30 zpět). V servisu mi řekli, že je to blbost. Kabely? EGR? BSI? ... ?

[upravil dne 3/2/10 shwaara]

Odesláno

Baterka to nebude, kdyby bylo podpětí v síti tak by to zaznamenalo chybu. Jestliže to dělá jenom při akceleraci tak bych zkusil změřit jaký tlak dává palivové čerpadlo. Popřípadě bych se zkusil podívat po kabelech v motorové části, jestliže dáš plný plyn tak se motor dost nakloní a je možný že třeba ztratíš někde kontakt na kostře.

Odesláno

Nové poznatky:

Jel jsem teď s autem asi 60km, během kterých 6x cuklo. Vždy při 3/4 plynu a víc, jedno jaký rychlostní stupeň. Auto vždy cukne jen jednou, otáčky nikdy neletí nahoru, jen se zarazí dolů a pak vyletí zpět na původní hodnotu. Při cuknutí se na cca půl vteřiny vypnou světla, jako když se startuje. Auto cukne, když zrychluju z nízkých otáček do cca 2200ot/min. Ve vyšších otáčkách si nepamatuju, že by to udělalo. Nedělá to ale vždy. Někdy dám plný plyn úplně v pohodě. Někdy můžu zrychlovat i na dvojku v pohodě, jindy mi to na pětku cukne. Stejně tak když přidávám plyn pomalu, je to OK.

PecaTu: Díky za tip!

Odesláno

To je už druhej tip. No to by bylo ještě docela fajn, ne? Možná to bude mít i souvislost s tím bržděním, jak jsem psal, zdálo se mi, že motor dostal od kol trochu ránu...

Jen aby to nebyla BSI, jak mi říkali v servise: \"Taky to může být BSI, ale ta stojí 30.000.\" \"A pomůže to?\" \"Někdy jo.\" :roll

Odesláno

něco podobného mi to taky dělalo,když jsem jel na 2000ot,tak mi to najednou cuklo a někdy i chcíplo.začni svíčkama,pokud máš starší nebo vícebodové,tak to zapalovací rampa občas nezvládá!jak se jednou motor uhltí,tak už to jiskra z rampy nepropálí a motor chcípne úplně.pak nastartuješ a jede se normálně dál.dělalo mi to asi něco takového taky

Odesláno

Aha, už to začíná. Svíčky, kostra, lambda, kat, BSI, motor, auto.. :-D

Ne, díky za tip. Ty svíčky ani nevím, jak dlouho tam jsou, koupil jsem to s nimi a neměnil jsem je. Jen já jsem s nimi najel 22.000km. Takže je vyměním, stejně by to bylo třeba.

Odesláno

ja som mal tiez problemy s tym trhanim...potom zhasli svetla zacalo vypisovat chyby (motor,airbagi, ESP)... a mal som slabu zaloznu baterku co je vzadu v kufry...po vymene vsetko ok...skus ju premerat...alebo to moze byt tym kontaktom...

Odesláno

Po zaslapnuti a tim chcipnuti dost drsnym zpusobem motoru, mi to zacalo taky hnusne cukat...nakonec bylo spatny cidlo otacek klikovy hridele...

[upravil dne 4/2/10 dahl]

Odesláno

Aha, díky za tipy. Záložní baterku nemám.

Dnes se přidaly další příznaky, které nevím, co znamenají. Cesta do práce OK, jel jsem na půl plynu, abych to zbytečně neničil cukáním. Po cestě domů začalo po nastartování auto ve vteřinových intervalech pípat. Píplo 5x, pak 3x, pak chvíli klid, pak 2x, pak třeba minuta nic, pak zas 2x, pak 3x, pak třeba 3 minuty nic, pak 1x a 2x a takhle mi pípalo celou cestu. Na displeji se ale neobjevila žádná hláška!

Že by fakt baterka?? Fakt to nechápu. Už mám tipy:

Kontakt na kostru, svíčky, baterka, čidlo otáček klikový hřídele, palivové čerpadlo, kabely.

Odesláno

Nevím o tom, kupoval jsem ho jako ojeté, ve smlouvě mám uvedeno, že je nehavarováno... Proč?

Najel jsem s ním 22.000km bez problémů.

[upravil dne 4/2/10 shwaara]

Odesláno

Takže dneska další progres: Na druhý pokus jsem s velkým úsilím tak tak nastartoval a světe div se - kontrolka nesvítí!! Mám ale obavu, že kdybych při ustálený jízdě prošláp plyn na podlahu, asi by se zase rozsvítila... Pochybuju, že to bylo počasím.

Odesláno

Zkus se podívat na ukostření motoru. Ten problém většinou vzniká při změně otáček nahoru. Přitom se motor nakloní a tady může dojít k přerušení kontaktu na kostře, pokud je přerušená. Chce to ale najít kabel, kterým je motor kostřen, zkontrolovat mechanicky, zda drží pohromadě.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...