Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci, v těch mrazech řeším neustále nějaké problémy. Když ráno v těch mrazech nastaruji, všimnul jsem si, že mi trochu pohasínají světla a a ventilátor mění otáčky podle toho, jak šlapu na plyn. Asi po dvou kilometrech jízdy se to upraví a vše je v pořádku. Baterii mám novou, 74Ah. Myslíte si, že je to v pořádku? Nemůže být chyba v altíku či někde jinde? Díky za poznatky.

Odesláno

minulý týden jsem u svého HDička měnil altík. Taky mi blikaly světla i při zahřátým motoru a ventilátor měnil otáčky slyšitelně. Byl špatný napětový stabilizátor,..na Valeo stojí 4500,-..raději jsem koupil new zánovní altík a je klid už :). Udělal jsem dobře, jelikož na tom starým jsem zjistil další závadu dosti podstatnou a to mrtvá zatuhlá volnoběžka (2500,-). Ty altíky co tak sem slyšel od kámoše co mi spravuje auto, tak jsou prej docela bolest :nevim

Odesláno

Tak to jsi mne tedy moc nepotěšil. Jak bezpečně poznám, že je alternátor špatný? Můžu na to vůbec přijít sám nebo musím do servisu? Jen tak pro zajímavost, včera jsem voltmetrem měřil napětí na baterii - je nová a ukázalo mi to 15V, po nastarování téměř 17,5V, je toto normální? Je fakt, že ten voltmetr je starý ručičkový, ake ty hodnoty mne děsí, je to nějak hodně, ne?:o)

Odesláno

Micky, jestli jsi na baterii změřil naprázdno bez nastarovaného motoru 15V, tak ten voltmetr měří blbě, a tím pádem zkresluje i měření při nastartovaném motoru. Sežeň pořádný měřák.

Odesláno

Má správne nastavenú nulu? Teda bez pripojenia by sa mala dať ručička meráka nastaviť na nulu. Ukazuje ti tak 2,5-3V viac, čo je na hornej hranici pri bežiacom motore. Pravdepodobne zlá regulácia napätia na alternátore.

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Micky, jestli jsi na baterii změřil naprázdno bez nastarovaného motoru 15V, tak ten voltmetr měří blbě, a tím pádem zkresluje i měření při nastartovaném motoru. Sežeň pořádný měřák.

sežeň si pořádný měřák:roker

Odesláno

Tak,..odešel mi regulátor napětí a tobě myslím taky nebo už je skoro na odchodu,.a tak vysoký napětí by se mi teda opravdu už nelíbilo, pokud je tedy pravdivé,..

Odesláno

Seženu pořádný měřák a vyzkouším to znovu. Kolik má mít tedy samotná baterie, 13V? V tom stávajícím voltmetru není baterka, jak už tady znalci psali.:-) Jestliže to ukazuje o cca 2V více, mohlo by to být v pořádku, jestliže ne, budu to řešit. Alternátor se dá opravit, že?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...