Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás, mám problémek se 405 1.9D, 51KW, vstřikování lucas. Podle výkonu je to 1.9D, ale v malém techničáku je 2.0D. RV96.

Popíšu problém: Když jsem rozjetý a jedu s málem plynu (někdy téměř bez plynu) tak se auto rozcuká. Je to ten moment když se třeba jede pomalu v koloně ... auto se někdy úplně rozskáče.

Jinou závadu jsem nenašel - motor startuje perfektně. Na volnoběh běží plynule. Když přidám plyn na místě tak je vše ok a motor přidává a drží otáčky bez problému. Když je motor v tahu tak zrychluje normálně.

Dělá to co ho mám, ale přijde mi, že je to čím dál horší. kOupil jsem ho se 130000K a teď má asi 190000. Myslím že má stočený tachometr - reálně to bude něco přez 200.

Ještě bych dodal, že je ta závada trochu závyslá na naftě. Někdy vezmu nádrž a myslim si že se rozpadne, a někdy vezmu jinde a je to lepší. Ale pořád tam to cukání je.

Nevěděl by někdo co s tím? Dík moc

Odesláno

Zkus vypustit naftový filtr, jestli tam nejsou nějaký srágory nebo voda.

Kdyby to někde přisávalo vzduch, tak to v tahu nepojede... :myslim

Není možné že když jedeš bez plynu tak už to jakoby chcípá? Tedy lépe řečeno, že ta pomalá rychlost brzdí motor a tedy se mu chce chcípnout?

Odesláno

Naftový filtr u motoru je ok. Nedávno jsem ho měr rozdělaný a čistil jsem to.

Vzduch to nebude - táhne dobře.

Ono když sešlápnu víc tak to normálně přidává a když pustím plyn tak to brzdí motorem a necuká se to. Problém ej opravdu jen když se jede jen tak s lehkou nohou po rovině a udržuje se stejná rychlost a nebo se trochu zpomaluje.

Někdo mi říkal že ny to mohly být sylembloky pod motorem a nebo vztřikování ... ale nevím.

Odesláno

Tak bylo by dobré to lépe identifikovat...

1) buď to při nízkých otáčkách se při určitém zatížení přenášejí díky špatným silentblokům vibrace na celé auto, to ale tedy motor běží, prostě běží

2) a nebo to dělají otáčky motoru, a to by třeba mohlo být tím, že se zacpává sítko v nádrži, při normálním tahu to tahá víc, tedy to naftu nasaje, ale při nízkých ne.

Těžko říct.

Taky by někdo mohl říct, že to dělá spojka. Jakože na tu to opravdu netipuji.

Odesláno

mě to taky děla ,taky jsem si toho všimnul, a i dnes jak jsem jel, mam dojem ,že to jsou ty silenbloky, mě se ten levy nahoře u motoru taky moc nezda, je tam vule ,tak to možna při jízde vybruje.

Odesláno

Mne to tiež robí,ale pri rozbehu na 1-tku to aj zabúcha,

prenášajú sa vibrácie od motora hlavne pri volnobehu,

motor beží normálne,za jazdy trasie rýchlostnou pákou

myslím že je to niektorý silentblok,ale ktorý?

Nechcem meniť všetky

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mne to robilo tak isto. pri rovnomernom zatazeni auto cukalo, a tiez niekedy zrychlilo a spomalilo. Vymenil som filtre, dal pretesnit cerpadlo(Lucas) a stale. Nakoniec som vybral a precistil filter v nadrzi a precistil trubky, ktore vedu z nadrze k naftovemu filtru pri motore. Jednoducho som tam pustil vysoky tlak z kompresora. To iste aj pre prepad. Od vtedy ide auticko ako hodinky, dokonca ma pocit, ze este lepsie. Ono sa aj v tych trubkach za ten cas nieco usadi.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Přetěsnění čerpadla a kontrolu trysek udělají třeba v Jihlavě v Motorpalu. Ale ty chtějí pochopitelně jen čerpadlo bez auta .... nechá se čerpadlo (lucas) vyndat doma bez nějakých speciálních stahováků a je tam nějaký fígl jak ho správně zamontovat zpátky? Má někdo zkušenost? Díky

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak jsem ho dal seřídit a odkontrolovat trisky. Stálo to 2,5k a po namontování jede docela dobře. Ještě sice trochu cuká, ale je cítit, že je to vůle na sylemblokách a to mi tak nevadí. Vymontoval jsem ho sám, spátky ho vracel automechanik.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...