automale Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 mozno blbost ale: ake auto takto na zimu, ked je kopec snehu? Dnes som sa s pajotkom uz ani na dvor skoro nedostal. pred bytovkou bol lad a teraz na nom cca 20cm snehu. nejaka zenska s bawom tam hrabkala tak som zastal a uz sa skoro nerozbehol. na ceste sem tam naviaty sneh - fuj hnusne sa mi islo. maju tazsie a vacsie auta vyhodu na snehu alebo male lahke auto so slusnym obutim to zvlada dobre tiez a zalezi len na soferskom umeni? a na zimu radsej sirsie alebo uzsie zimaky? hustejsi alebo radsej redsi vzor gum? inac vas nazor : opati sa kupovat nieco s 4x4 a vyssim podvozkom - vyssia nakupna cena, provoz, servis ... alebo taketo obdobie nejak pretrpie a presmykat sa do jary? Citovat
shwaara Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Na horách bych asi koupil 4x4. Jinde v 99,9% případů nemáš problém s 4x2, pokud neuděláš chybu Citovat
ujomarian Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 aby si nemusel menit auto na zimu, tak sem tam pomozu retaze rychlo nahodis, rychlo zhodis a dost pomozu a najlepsie auto na zimu? so skodou 1000MB + retaze som presiel aj nemozne a ked to auto nahodou zapadlo, stacilo sa poriadne on opriet a uz bolo vonku Citovat
Maverick Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Kdybych měl přebytečnej peníz a bydlel bych někde na horách, tak bych si jako whintercar pořídil Citroen BX GTI 4WD. Kamarád ho měl a bylo až neskutečný, kam všude se to auto vydrápalo:super Citovat
automale Odesláno 29. leden 2010 Autor Odesláno 29. leden 2010 no ja som tam doslova skocil do pasce - nevedel som ze je pod tym lad a .... koniec :-) som sa tam zahrabkal ako ta zenska s bawom odbocil som z cesty presiel cez chodnik do dvora peknym oblukom akosik ma smyklo a zastavil som pre istotu lebo som nevedel co ide robit ona a hop .. dalej som sa nedostal. takze staci 4x2 lopata, kybel piesku a retaze? Citovat
Benžík Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Existujou takovy pasovy nastavce misto kol. Mel je taxikar Daniel. Existujou i ve skutecnosti, ne jenom v taxi taxi. S tim projedes vsechno. 4*4 je pro bezny provoz zbytecny, Na zimu neni moc vhodny auto s pohonem na zadek motorem ve predu (ikdyz u nakyho velkyho tezkyho kombika je to asi jedno). Gumy spis uzsi, vzorek s nakejma velkema hrabakama mozna trosku pomuze ve snehu, ale pak ty gumy pri jizde strasne huci, je to znat uz od 40km/h a spatne sedi na silnici (na asfaltu bez snehu) - to popisuju extremni pripad gum, ktery jsem pred par lety dostal ke 405, byl to vzorek jak na motokros. Citovat
shwaara Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Když je pod sněhem čistý led, situaci nezachrání ani 6x6 ) Vždycky musí být třecí síla větší než setrvačná Citovat
oddie Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Co to řešíš za ptákoviny? Jestli jsem kdy v zimě kdekoliv kdykoliv projel, tak to bylo právě s 205D (a pak ještě s 405D, ale tam už byl handicapem těžkej zadek kombíku). Ostatní auta na tom byly už jen hůř. Pokud bych bydlel někde v extra horách, pořídil bych si Nivu nebo podobný vynález, ale do situace, kdy jen napadne trochu sněhu jako teď, je to ptákovina. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.