Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

prosím o radu na co se zaměřit. Byl jsem včera s P 806 2.0i motor RFU 89kW na STK a emisích. z emisí mě \"vyhodili\" pro moc vysoké CO. Podle jejich obecné diagnostiky: regulace bohatosti, snímač teploty vzduchu v sání. Podle technika je špatná lambda sonda - dnes jsem ji nechal vyměnit a jel jsem znovu na měření - výsledek stejně špatný. Tak jsem utratil necelé 3K a bez výsledku a s autem bez tech. kontroly. Nejbližší Peugeot diagnostiku mám cca 30 km a bez STK je to dosti riskantní tam \"cestovat\".

Odesláno

máš vypálený katalyzátor.Byl na tom měření asi nějakej učen.vytáhni KAT a pokud v něm rachotí,když s ním zatřeseš,tak není o čem mluvit

Odesláno

kat je nový z r. 2008. To snad by měl být ještě v poho. Navíc je vevařený do potrubí. Vím jak rachotí vysypaný kat - takový zvuk jsem nepozoroval.

Odesláno
Původně zaslal: tommas11

no vidis mel si dat 500bonus poprve a mel bys usetreny..:super

To bych asi uměl, ale asi bych se nedověděl, že je něco s autem v nepořádku. Jel jsem na emise a stk s jpředpokladem, že v pohodě projde - žádné problémy se neprojevovali.

Odesláno

Ještě prosím dotaz k věci: může mít vliv na vysoké CO v emisích např. krokový motorek nebo něco podobného?Protože kat je relativně zánovní, svíčky taktéž, lambda uplně nová.

Odesláno

30km sa prevez a mas, policajtom sa da lahko vysvetlit ze ta poslali z emisnej do servisu a tam ides... inak teraz je dost zima, mozno by pomohlo riadne zahriat motor a vyfuk, casto ukazuje zle hodnoty na zaciatku a ked to necha dlhsie tak to vie pekne klesnut;)

Odesláno

Pokud máš lamdu OK a vysoký obsah CO, tak máš pořád bohatou směs. Obecně může být příčina v čidle teploty v sání, v MAP senzoru, nebo máš velký tlak paliva. Olej ti to moc nežere?

Odesláno

Motor jede pořád stejně. Žádnou změnu od minulých emisí nepozoruji. Měření emisí bylo pří dobře prohřátém motoru. Čidlo teploty vzduchu v sání byla psaná jako přechodná chyba. Olej motor nežere téměř vůbec.

Odesláno

Pokud vím,tak CO a lambda má každý svůj sloupec měření,takže nechápu,kde nabrali,že si je máš vyměnit.

Stejně to vidím na ten KAT,i když je dalo by se říct \"zánovní\".

zrovna minulý týden u nás byl borec,kterému odešel po půl roce používání. (Citroen) .... snad to vyřešíte.:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...