Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny. Poslední 3 dny se mi vyskytl při těch mrazech problém. Když nastartuju, auto krásně naskočí (i při těch -20°C) na první šup, ale po chvíli se jakoby zadusí a zdechne. Musím ho držet na plynu, jak se trochu ohřeje, tak se snaží volnoběh držet. Při ustálené jízdě po dálnici (motor zahřátý) se mi rožíná kontrolka diagnostiky a stává se, že když chcu přidat, opět se dusí a zdá se mi, že trochu střílí do výfuku. Před rokem mám měněný komplet výfuk i s katalyzátorem, lambda sondu, krokový motorek, čidlo chladící kapaliny (zelené) a teď jsem čistil i celé těleso škrtící klapky. Vím že to může dělat spousta věcí, tak kdyby měl někdo nějaký nápad, budu rád za všechny rady. Přeji hezký i když mrazivý den :-) (1.8 16V old model)

Odesláno

No spotřebu jsem ještě neměl možnost změřit, jezdím stále ještě na 1 nádrž, ale kouří dost. Přikládal jsem to těm teplotám, že to je pára. Zdá se mi, že je i více cítit benzín po startu oproti normálnímu stavu.

Odesláno

zkus zajet na diagnistiku, v nejlepším případě do pežotu - taky mam old model se sagem řj a měl jsem podobný problémy, ve dvou servisech nemohli smazat nějaký chyby, až na originální dia to šlo :bojim - byla tam chyba v bohatosti směsi a díky ní ta řj úplně blbla

Odesláno

Ahoj, tak jsem možná přišel na závadu. Teď při denním světle jsem si všiml, že mám vypadlý konektor z čidla podtlaku sání. Po připojení jsem pro jistotu odpojil baterii na cca 0,5 hod aby se resetovala ř.j. Po nastartování žádná změna, motor opět párkrát zhasl a navíc opravdu dýmu jak z ruského tanku a smrad benzínu. No ze strachem jsem to jel projet a párkrát se zase rozsvítila kontrolka diagnostiky a auto se při rozjezdech na křižovatkách po přidání plynu hodně dusilo, málem chcípalo. Po ujetí cca 25km vše ustalo, volnoběh se krásně drží, auto nekouří a nedusí se po sešlápnutí plynu. Tak mě napadají 3 věci: 1) Je možné, že by ř.j. měla uložené chybné údaje než jsem připojil senzor podtlaku v sání a postupně si je během cesty přehrávala novými správnými daty????? Ale potom jakto, že se vadná data nesmazala po odpojení baterie. 2) Je to náhoda a zítra jak pojedu ráno do práce se vše znovu objeví (a mě trefí šlak). 3) Něco jsem měl v autě zamrzlé a náhodou to povolilo. Nejvíce bych to viděl na bod 1, nevysvětlili by jste mi někdo, jak teda funguje ta ř.j. a jestli se ji dá v domácích podmínkách (ne na diagnostice) resetovat? Zítra po jízdě napíšu, jestli vše šlape nebo stále blbne. Díky

Odesláno

Odpojení baterky v podstatě nic neřeší, jakmile tam nějaká chyba je, tak se musí vymazat přes diagnostiku, restart nemá žádnej vliv. Tím čidlem by to být mohlo, jednotka si mohla při provozu s jinak nastaveným čidlem mohla postupně nastavit, většinou na to pár minut potřebuje, tak držim palce, aby to zítra už normálně fungovalo.

Odesláno

Ahoj, tak dneska jsem najezdil cca 50km a autí jezdí jak nové :super. No nečekal bych, že to jednotce celkem trvá než se vzpamatuje :) Díky a mějte se.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...