Aiken Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Zdravím všechny. Poslední 3 dny se mi vyskytl při těch mrazech problém. Když nastartuju, auto krásně naskočí (i při těch -20°C) na první šup, ale po chvíli se jakoby zadusí a zdechne. Musím ho držet na plynu, jak se trochu ohřeje, tak se snaží volnoběh držet. Při ustálené jízdě po dálnici (motor zahřátý) se mi rožíná kontrolka diagnostiky a stává se, že když chcu přidat, opět se dusí a zdá se mi, že trochu střílí do výfuku. Před rokem mám měněný komplet výfuk i s katalyzátorem, lambda sondu, krokový motorek, čidlo chladící kapaliny (zelené) a teď jsem čistil i celé těleso škrtící klapky. Vím že to může dělat spousta věcí, tak kdyby měl někdo nějaký nápad, budu rád za všechny rady. Přeji hezký i když mrazivý den :-) (1.8 16V old model) Citovat
Slayer Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Já řešil totéž, ale ty už máš vše vyměněno, tak nevim nevim Citovat
kupák Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Co spotřeba? Narostla? A z výfuku jde co? Kouří, smrdí? Citovat
Aiken Odesláno 27. leden 2010 Autor Odesláno 27. leden 2010 No spotřebu jsem ještě neměl možnost změřit, jezdím stále ještě na 1 nádrž, ale kouří dost. Přikládal jsem to těm teplotám, že to je pára. Zdá se mi, že je i více cítit benzín po startu oproti normálnímu stavu. Citovat
urdemala Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 zkus zajet na diagnistiku, v nejlepším případě do pežotu - taky mam old model se sagem řj a měl jsem podobný problémy, ve dvou servisech nemohli smazat nějaký chyby, až na originální dia to šlo - byla tam chyba v bohatosti směsi a díky ní ta řj úplně blbla Citovat
Aiken Odesláno 27. leden 2010 Autor Odesláno 27. leden 2010 Ahoj, tak jsem možná přišel na závadu. Teď při denním světle jsem si všiml, že mám vypadlý konektor z čidla podtlaku sání. Po připojení jsem pro jistotu odpojil baterii na cca 0,5 hod aby se resetovala ř.j. Po nastartování žádná změna, motor opět párkrát zhasl a navíc opravdu dýmu jak z ruského tanku a smrad benzínu. No ze strachem jsem to jel projet a párkrát se zase rozsvítila kontrolka diagnostiky a auto se při rozjezdech na křižovatkách po přidání plynu hodně dusilo, málem chcípalo. Po ujetí cca 25km vše ustalo, volnoběh se krásně drží, auto nekouří a nedusí se po sešlápnutí plynu. Tak mě napadají 3 věci: 1) Je možné, že by ř.j. měla uložené chybné údaje než jsem připojil senzor podtlaku v sání a postupně si je během cesty přehrávala novými správnými daty????? Ale potom jakto, že se vadná data nesmazala po odpojení baterie. 2) Je to náhoda a zítra jak pojedu ráno do práce se vše znovu objeví (a mě trefí šlak). 3) Něco jsem měl v autě zamrzlé a náhodou to povolilo. Nejvíce bych to viděl na bod 1, nevysvětlili by jste mi někdo, jak teda funguje ta ř.j. a jestli se ji dá v domácích podmínkách (ne na diagnostice) resetovat? Zítra po jízdě napíšu, jestli vše šlape nebo stále blbne. Díky Citovat
urdemala Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Odpojení baterky v podstatě nic neřeší, jakmile tam nějaká chyba je, tak se musí vymazat přes diagnostiku, restart nemá žádnej vliv. Tím čidlem by to být mohlo, jednotka si mohla při provozu s jinak nastaveným čidlem mohla postupně nastavit, většinou na to pár minut potřebuje, tak držim palce, aby to zítra už normálně fungovalo. Citovat
Aiken Odesláno 28. leden 2010 Autor Odesláno 28. leden 2010 Ahoj, tak dneska jsem najezdil cca 50km a autí jezdí jak nové . No nečekal bych, že to jednotce celkem trvá než se vzpamatuje Díky a mějte se. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.