Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chci se zeptat zda nejde nějak jináč jak dignostikou vymazat chybu řídící jednotky, třebas pomačkáním čudlíku deního počitadla jako se dá u volva. nechce se mi stále jezdit do servisu, když truchu přituhne aby vymazali řídící jednotku, když to bylo mezi svátky, musel jsem je dokopat aby vyměnily naftový filr, neb jsem myslel že je žluklá nafta, po dni v servise mi jen řekli že vymyzali jen chybu a že je to dobré, filtr je nový, a včera opět to samé, při pridání plynu zdechne, po čase si to dalo říci, jezdí již normálně, ale svítí jednotka, popřípadě co stím.

Odesláno

spis bude chyba v podavacim cerpadle nebo DRV ventilu nez ve filtru a vymaz chyb jinak nez pred diag bohuzel. Leda si koupit diagnostickej kabel domu. Nejlepe Lexia, viz. napr. aukro.cz

[upravil dne 26/1/10 Ferry]

Odesláno

Bez diagnostiky jsou to všechno jenom dohady. Také, když v servisu vymazali chybu, tak by bylo dobré, kdyby řekli jakou. Jinak myslím, že 1.6HDI ani podávací čerpadlo nemá. Palivo si nasává přímo vysokotlaké čerpadlo. Pozná se to podle toho, že je na palivovém potrubí v motorovém prostoru balónek na čerpání paliva.

Odesláno

nejde mi to do hlavy ze by ti na 2005ke odislo cerpadlo... si si tou vymenou filtra naozaj isty ? neviem ako na 1.6 ale na 1.4HDI je predpisana vymena filtra kazdych 60.000km, a 20.000km cistenie resp preplachnutie... moj prvy filter skoncil na tom ze niekedy v lete mi v nom odislo vyhrievacie teliesko (niektore suciastky v nom zhoreli na uhol) v zime prislo -18 a bol som jasny, velmi neochotne ale predsa len to slo natocit (vtedy mi to este startovalo) 15minut to vrcalo na dvore a ako som vysiel z mesta pri obiehani starej mliekarenskej avie mi to pri 2500ot zdochlo takze som so miesto pred aviu musel opat zaradit za nu... :mad: a ostal visiet na krajnici so zhasnutym motorom a oranzovou kontrolkou motora... slo to nastartovat a slo sa dalej ale nad 2000-2500ot to vzdy zhaslo dokedy sa to cele neohrialo... ten filter sa uz zachranit nedal, kupil som novy (vtedy stal nechutnych tusim 1900SK ak nie viac ), stary som rozrezal a papierova vlozka bola plna nejakeho bieleho soplu (parafin ??) pod nou sa valali rozne zmrznute hnusoby so zhoreneho vyhrievania (fotky som daval aj sem). V novom filtri je vyhrievanie uz funkcne takze odvtedy som tento problem so zhasinanim nezaznamenal. Pamatam si ze na diagu bolo nieco v tom zmysle ze nizky tlak v rampe alebo podobne.

Odesláno

Ropa

tak to je můj případ, v prvim případě mezi svátky a teď opet, filtrem si jsem na 50% neb jsem u něj nestál, žádný mi nevrátili, bylo to v autoriovaném Peugeotu na Čechyňské v Brně, tak jesti má někdo s ními nějaké skušenosti ať dá vědět, najlépe bude třeba reklamovat. Jak jsem psal byl pažout dán do servisu s příznaky co píše ROpa, druhý den jsem byl vyzván že mohu si dojít pro opravené vozidlo, když jsem došel, bylo mi řečeno předávací technikem, že vymazali hlášku a že vozidlo je O.K., tak jsem se stekl, neb při předávání do opravy mne ten jistý technik řek že už by tam měl být třetí filtr neb to má 122 000, a tak že mi to tedy na požádání vymění a že to bude 3/4 h práce, tak tedy nevím, když jsem se koukal , tak to vypadalo že jen ho asi měnily, jelikož je vtom již ten zalisovanej filtr mezi baterkou a motorem a vypadal novější a ješte mi pak protikal 3 vstřik, tak jsem to byl minulí tyden dořešit,aby to dali do cajku, ale dalších 2500,- kč za nový filtr se mi tedy nechce dát, co už tam pak mámm lejt, dává se tam shell diesel + VIF a to ješte vice jak méně tak pak nevím proč by to rosolovatelo, a to stejné papá volvo a to má ještě filtr inhned u nádrže u zadního kola a pak jde přes celé auto do motoru a vše snese.

Odesláno

ja viem je to blba situacia ked si nemozes byt na istom ale nieco predsa len urobit mozes, mozes overit aspon to ci ti vyhrievanie filtra funguje, ak bude funkcne a filter nebude zadubeny tak mozes problem filtra vylucit. Mohol by si urobit nieco taketo:

- do filtra je zospodu zasrobovane vyhrievacie teleso, vymontuj ho a supni na 12V. Mozno by nebolo zle ho pritom ponorit do pohara s naftou aspon by sme vedeli za kolko a na kolko ten obsah pohara ohreje...

- filter ktory koli tomu vymontujes by som dal niekde do tepla napr. na radiator aby sa cely aj vo vnutri prehrial potom by nebolo zle ho vypustit resp. vyplachnut, nepamatam si uz ci je na spodu vypustak alebo sa to da len cez dieru po vyhrievacom telese.

- samozrejme nezabudni odmerat ci ti na konektor co sa do filtra zapaja ide stava, popripade ci tam aj po nastartovani ostava...

na 1.4HDI to vyzeralo takto nejako:

1.4HDI ROZREZANY FILTER

[upravil dne 26.1.10 ROpa]

Odesláno

tak jsem minulí týden byl v servise a řekli mi že je normální, žetyto motory jsou choulostivé na chlad, že se tím že je v naftě 30% rostliné složky, dělá ****** a že ještě 1.4 jsou choulostivější, tak už tedy nevim co tam lít aby to stálo zato a neucpávalo to filtr.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...