qmysak Odesláno 22. červenec 2012 Odesláno 22. červenec 2012 mě odešla origo řemenice původní asi ve 210tis.km koupil sem z kelly za 4tis a zatím v pohodě už na ní mám cca 25tis.km Citovat
Sponny2 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 No servo prostě moc neserví. Je špatný co jsem auto koupil a to je cca 3 roky. Prostě trochu funguje jen když přidám plyn a když je zima. Na klasický volnoběžný otáčky nebo když je horko moc neposiluje. Ale že by to nějakým způsobem ničilo řemenici přes řemen? To se mi právě nezdá. Tý volnoběžce jsem celkem rozumněl, ale teď už nevim. Koupil jsem řemenici asi za 3500,-, takže by nemusela být nejhorší a hlavně už mi to nepřijde jako náhoda. Citovat
koblih69 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 3 roky ti blbne servo? V inzerci je tu spousta rozebíraných 406 s díly za babku... Pokud je špatné ložisko, nebo řemenice serva z osy tak si zaděláváš na další problém... Řemenice za 3,5 tis. nic neznamená. Swag nebo Corteco se dá sehnat za 1300,- ale taky v za 3,5 tis. v Elitu... pořád je to ta samá Citovat
Sponny2 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Ta cena za řemenici je dobrá informace. Dík. Servo jsem neřešil, protože mě to až tak netrápí, ale nekamenujte:D. Jaký jiný problémy by se mohly vyskytnout díky servu? Mechanik mě straší, že by tu řemenici mohl ničit setrvačník, kterej jako u většiny cinká a není nejlepší, ale nepřijde mi až tak tragickej. [Edited on 23/7/12 17:33 by Sponny2] Citovat
koblih69 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Setrvačník bych neřešil, tomu že by to souviselo nevěřím. Pokud byla vadná volnoběžka musí se vyměnit i řemen, protože je nepravidelně vytahaný, řemenice většinou dostane zabrat taky - záleží jak dlouho to trvalo. Pokud je cokoliv dalšího v nepořádku - obě kladky, servo, řemenice klimy ... tak řemenice opět trpí nejvíc. U toho automatického napínáku se nedá prakticky poznat jestli je pružina už unavená - prostě není dost tuhá a kmitá, ale to může mít i jiný důvod. Dál je potřeba ověřit, že řemenice jsou 100% v ose, pokud je něco vyosené, nebo nedej bože hází pak opět nejvíc trpí řemenice... Citovat
sponny Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Jak jsem psal výše, nejdřív jsem zrepasoval altik pak výměna řemenice a řemen. Vše bylo zkontrolovaný a řemen pohledově nekmitá a běhá hladce. Citovat
koblih69 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Jak jsem psal výše - musíš zkotrolovat všechno. Citovat
sponny Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Ok. Příští týden bych měl mít volno na zdviži, tak to odstrojim a všechno projdu. Dík. Citovat
sponny Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Ok. PøĂštĂ tĂ˝den bych mìl mĂt volno na zdviĹľi, tak to odstrojim a všechno projdu. DĂk. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.