Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Mám taký problém s mojou 306, 1.9TD.

Motor mám po GO a v poslednej dobe mám problém že musim štartovať niekedy aj minútu, potom začne odpalovat 1-2 valce a nakoniec chytí. Nezáleží na vonkašiej teplote. Pri -20 chytá tak isto ako pri 0. Žhaviče sú nové. Zaujímavé je že chytá zle aj ked je zohriaty na 90. To tiež musím dlhšie točiť cca 5-8sec. Maly by chytit na drnc. Mám podozrenie že mi upadá nafta v čerpadle, mám tam BOSCHa.

Myslel som že som aj niečo posral pri GO, že má slabé tlaky, ale keď chytí, ťahá ako blázon. Vycvičil som s ním aj Octavku tdi, tak tlaky má asi OK.

Mám novú batériu a musím ju kazdých pár dní nabíjať a škoda ju bude takto zničiť.

Poradte mi ako zistiť, prípadne odstrániť to upadanie nafty, ak je to vlastne to.

Musím každé ráno voziť deti do škôlky a už mám nervy.

ĎAKUJEM.

Odesláno

tak tak, zapumpuj před startem a uvidíš. Stačí třeba špatná hadice na přepadech a je problém. Pokud si motor dělal a hadice nevyměnil za nové, bude problém v tom.

Odesláno

Pumpovať som skúšal - Bez zmeny.

Prepadové hadičky z trysiek sú samozrejme nové.

Ja som myslel že môže upadnúť nafta v čerpadle. mal by tam byť nejaký spätný ventil - hovoril mi jeden automechanik, že nejaká skrutka s guličkou. Do čerpadiel nevidím. Je to môj prvý diesel.

Mám v pláne dať čerpadlo na GO, ale až na jar.

Odesláno

poměrně často jsem se setkal s vadným těsněním kolem hřídele od plynu ( páčka na plyn zvrchu čerpadla ) Nic neteče ( protože je to nahoře ) ale přisává si to vduch a nafta vždycky z čerpadla spadne. Taky bych se podíval na ruční pumpu, jestli ma OK ventilky a nepropouší tam. Poslední věc je bimetal - věc našroubovaná do hlavy s lankem k čerpadlu. Pokud nefunguje a čerpadlo už není v nejlepší kondici, může to špatně chytat. Má za ůkol trochu změnit dávku paliva při studeném motoru - studený, kanko musí být našponované a páčka přitažená, teplý lanko volné.

Snad jsem ti nezamotal hlavu.

Odesláno

Takže:

- čerpadlo je krásne čisté, bez mastnoty alebo inej špiny od nafty.

- To lanko čo ovláda tzv. sytič mám našponované a páčka nadoraz v pravo. Po zohriati klesnu otačky z 1000 na cca 800.

- skúsim dať za ten nezmysel ktorým sa ťaha nafta ešte jeden spätný ventil, čo to spraví. Mimochodom, skúšal s tým niekto ťahať naftu pri -20??? Bez komentára.

Najväčšia záhada je že to zle chytá aj zohriate!!!

Keď vypnem motor a vzápätí štartnem, chyta celkom ok. Po pauze DES!!!

Odesláno

to se musí zavzdušňovat !! ta hřídelka na čerpadle se nijak neprojevuje, přisává si to kolem vzduch, ale nic nevytéká. Občas je slyšet po chcípnutí motoru jako by jemné pískání ( otevřená kapota, ucho na čerpadle )

\"Sytič\" vypadá funkčně, napadlo mě zkus ho naopak odpojit. Sám jsem to na XUD9 nikdy neměl funkční a startovala i v -20.

Co se týče pumpičky v -20, znám, výborná věc, ale zase tě nenechá ve štychu jako elektrická pumpa v nádrži... zpětný ventilek navíc by mohl pomoci - pokud se to ovšem nezavdušňuje přes přepady...

Asi tě čeká kompletní kontrola palivového vedení, dám krk že to je nějaká prkotina typu netěsnící hadicová spona...

Odesláno

Vymenil som všetky hadičky palivového systému v motorovom priestore. za filter pred čerpadlo som dal spätný ventil a výsledok? !!!Bez zmeny!!!

Ešte som dalšiu závadu objavil. Keď pumpujem naftu tak mi začne vytekať dole z takej umelej zkrutky na palivovom filtry. Je to asi niečo na nečistoty ale okolo toho vyteká nafta a dosť! za normálneho chodu motora, netečie. Len ked pumpujem, ale to by nemalo mať vplyv na štarty, lebo tam ma ten späetný ventil.

Nuž raďte kde múže byť chyba. Ja už sa vzdávam. Asi ho zatiahnem na skládku a zapálim.

Odesláno

Tak páni, ja už fakt neviem! Ako mi môže padať nafta keď som dal priamo pred Čerpadlo spätný ventil? Stále to nahovno štartuje a už ma to nebaví. Nemôže mi padať nafta z trysiek a čerpadla cez prepad do nádrže?

Ďakujem

• O 1 rok později...
Odesláno

Štarty boli pred časom vyriešené, chytá na ťuk.

Príčina:

Prívodná železná trubka na čerpadle bosh. V tom oku cez ktorý sa priťahuje nepatrne praskla. Von nafta netiekla no ťahalo vzduch. Zaletované - problém vyriešený.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...