Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Sakra ty jsi byl opravdu snad všude.... :super Já se tedy taky dost snažím takhle cestovat, ale nekupuju upomínkové předměty, takže bych si neměl takhle co vystavit....

Každopádně gratulace, je to perfektní zbírka a mně bude trvat ještě tak dvacet let než budu mít alespon půl toho co máš ty.... :super

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak rok se s rokem sešel a má sbírka se opět o něco rozrostla (aktuální stav 1657 koleček, z toho 768 ČR základních číslovaných, 826 ČR výročních, 11 ČR putovních, 9 ČR PFek, 8 ČR prémiových, 1 GB základní, 1 PL výroční, 2 A základní, 5 RO základních, 18 SK základních a 8 SK výročních). Množství členů klubu se během toho roku taky poněkud zvedlo a tak se znovu ptám, zda tu není nějaký nový sběratel TZ?

[upravil dne 11/12/2011 10:49 od Medvěd]

Odesláno

Podle meho nazoru jde Medovi o to aby mel na co vzpominat, ale treba tvou nabidku Koblihu prijme :) jinak Medo, kdyz jsem si spocital, kolik jsi do tohohle sberatelstvi investoval, tak se mi tomu nechtelo ani uverit.. :D na druhou stranku mit TZ temer 1700 je mazec a opravdu budes mit na co vzpominat nejen ty, ale hlavne treba i synator bude rad vzpominat, kde byl se svym tatkou.. :) to spoustu synu/dcer rict nemuze, ksyz sedi cele dny za pc.. u me ses frajer :papa

Odesláno

TZ sbírám už od roku 2003, takže - rozpočte-li se částka za sbírku do tohoto období - není to až tak náročný koníček. Každopádně ale když si člověk uvědomí, že pořízení většiny známek není jen o ceně 30ti Kč/ks, ale je k tomu ještě přičíst třeba dopravu nebo vstupné na hrad či zámek, to už se dostáváme do jiné finanční dimenze. Každý ale své penízky utrácí jinak a protože mě (a snad i prcka) cestování hodně baví, doufám, že nám tento koníček ještě dlouho vydrží.

Abych osvětlil můj systém sbírání - číslované (klasické) TZ kupuju opravdu z míst, kde jsem fyzicky byl (ať s ženou nebo s Pavlíkem), výroční TZ kupuju různě, páč mnohdy vychází třeba 5 akcí na jeden víkend a není v lidských silách je navštívit všechny - s tím, jak se neustále zmenšuje volný prostor k umístění známek začínám velice vážně uvažovat o prodeji VTZ jako celku a sbírku mít složenou pouze z klasických číslovaných TZ, budu z ní pak mít vnitřně i lepší pocit).

[upravil dne 11/12/2011 13:47 od Medvěd]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Nesbírám sice turistické známky,ale myslím,že by to sem také mohlo patřit,je to pro mě koníček,někdo by řekl úchylka:-)

sbírám nášivky našich městských a obecních policií,mám jich už přes 760ks + asi 100ks z ciziny(Izrael,Afrika,USA,atd..)ale cizinu jen okrajově,protože jí je hrozně moc.

Pokuď byste někdo měl možnost sehnat nějakou nášivku co nemám,zlobit se nebudu:):D

přikládám pár ukázek ze sbírky

63Fotografie0059.jpg

24Fotografie0061.jpg

85Fotografie0062.jpg

44Fotografie0063.jpg

[88Fotografie0065.jpg

nejhezčí nášivkou ve sbírce,alespoň pro mě je Blatná

30Fotografie0066.jpg

a nejcennější je Kamenice nad Lipou,tato MP existovala pouze v roce 1993,nejdřív nosil jedniný strážník nášivku s nápisem město,ty se dochovaly dvě a obě jsem získal z mú KnL já:-),rarita je i to,že se tyto nášivky vyšívaly přímo v Kamenici a je to jediná nášivka,která byla vyšívaná ručně,nikoliv strojově.

17Fotografie0067.jpg

50Fotografie0069.jpg

Policie Kokořínska vznikla v roce 1991 a sdružovala v sobě obce Kokořínský Důl a další,službu vykonávali dva strážníci na kole,bohužel díky tomu že těch obcí bylo cca 9,tak služba byla neefektivní,následně cca za dva roky došlo ke zrušení a do obcí začala dojíždět státní policie s autem

34Fotografie0070.jpg

nyní jsme spolu s pár sběrateli vydali takovou brožuru,kde je cca 2000 nášivek,které kdy existovali,je to taková pomůcka ke sbírání

[upravil dne 15/1/12 12:35 od Hope272]

[upravil dne 15/1/12 12:39 od Hope272]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...