Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mam dotaz do vašich řad... Můj milovaný povoz je teď nepojízdný a já bych chtěl znát diagnózu :(... jeden den večer mi začala blikat kontrolka airbagu, pak se po nastartování o půl hoďky déle přidala i kontrolka že je málo brzdovky, pak začal za jízdy tachometr lítat jak splašenej sem a tam... ráno jsem dojel do práce s těmahle příznakama a když jsem chtěl další ráno odjez z práce tak jsem to již nenatočil... Ale přidala se kontrolka, o které si myslím, že je jakoby imobilizér, a píše něco anglicky s elektrikou. Když chci nastartovat, tak normálně elektrika jde, startér zkouší atd ale asi k tomu neteče benzín. Tak to tu zkoušel jeden člověk připojit na diagnostiku ale ta píše, že to prostě vůbec nejde,že je asi problém na cestě, tak tvrdil, že si myslí, že odešla BSI (ale diagnostika BOSCH a člověk ze servisu, s kterým jsem telefonoval říkal,že bosch se nějak s BSI nekamarádí). Je to možný? nebo Vy co do toho vidíte, vidíte v tom nějakou jinou závadu? Jsem z toho už poměrně hodně nešťastnej :(

Odesláno

jak je na tom baterie ? pri nespravnem napeti by to taky mohlo takhle blbnout, zmer ji, zda ma naprazdno alespon 12.5V

Odesláno

něco podobnýho sem zažil, sice ne v peugeotu ale dělalo to skoro všechno jak popisuješ, a startér normálně točil ale nešel tam benzím, odešel imobilizér, jeho kontrolka se rozsvítila už za jízdy, pak sem chcípnul a už nenastartoval

Odesláno

Nechci strašit, ale něco podobného se stalo cca před 10 lety kámošovi na 405. Nejdřívě sem tam kontrolka, postupně se to stupňovalo, nakonec všechny kontrolky, smrad a tma.

V servisu zjistili, že má spečený celý svazek kabelů. A to jen proto, že mu stěrače pořád likvidovaly pojistku tak tam strčil snad 30A. Stěrače sice pak týden fungovaly, ale ty konce....:bojim

Odesláno
Původně zaslal: georgegg

něco podobnýho sem zažil, sice ne v peugeotu ale dělalo to skoro všechno jak popisuješ, a startér normálně točil ale nešel tam benzím, odešel imobilizér, jeho kontrolka se rozsvítila už za jízdy, pak sem chcípnul a už nenastartoval

dobre ale i s tim airbagem a brzdovkou a tachometrem?(je teda pravda ze zas na druhou stranu tachometr mi obcas zlobi ze neukazuje stejne jako pulce lidi tady, airbag taky asi nejni nic neobvykliho kvuli konektorum co jsem tu vycetl a brzdovka,prislo mi ze ji je dost ale treba jsem spatne koukal...) treba je to nahoda a jsou to 4 veci temer naraz... uvazujme ze to je teda vazne jen ten imobilizer, co s tim muzu delat nebo dokazu to ja nejak overit? diky moc

Odesláno

jj budiky muzou byt studenym spojem uvnitr, kontrolka brzdove kapaliny je vetsinou zpusobena chybnym spinacem na rucni brzde a airbag muze byt chyba pod sedackou, tezko fakt rict, zda se to zrovna seslo najednou, nebo to spolu souvisi. Co ta baterie, zmeril jsi ji napeti, jestli neni vybita ?

Odesláno

to pujdu odpol,jsem ted v praci, ale tou ruckou to nejni, kdyz ji zatahnu tak normalne vidim na panel a sviti jakoze je zatazena ale kdyz odbrzdim tak zacne vykrikovat na panelu ze mam nizkou uroven brzdovky a nejde se z toho dostat abych videl na PP nebo radio...

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Tak to bude tím spínačem a na ten display se dostat jde, zmáčknout tlačítko nalevo od displaye.

A jeden :xvul tohle není ani zdaleka vše co může odejít ;)

Jakym spinacem? :o

Odesláno

dozvim se, kolik mas napeti baterie ? :D

do 1.8 16V bude stacit neco kolem 55Ah, osobne mam Vartu Blue Dynamic, starou 6 let a porad v super kondici

Ad otazka \"jakym spinacem?\" odpovidam, uz jsem to tu psal jednou o par prispevku nahore:

\"kontrolka brzdove kapaliny je vetsinou zpusobena chybnym spinacem na rucni brzde\"

ta kontrolka airbagu bude zpusobena 100% nizkym napetim baterie, pokud teda pises ze mas baterii KO

[upravil dne 21/1/10 Ferry]

Odesláno

spinac na obrazku cislo 7 ma originalni cislo 6339 18 a stoji 116Kc v Peugeotu. Pristup k nemu je trosku slozitejsi, musi dolu stredovy panel

[upravil dne 21/1/10 Ferry]

Odesláno

omlouvam se, jsem asi pomalejsiho chapani... Co jsem koukal tak mam pocit, ze napeti bylo neco kolem 12V, mozna i min ale tady kde pracuju je vybavena autodilna tak trochu a je tam zatezak na baterku, a ten ukazal,ze je v prdeli, tak jsme ji vyndali a ted je na nabijecce... Navic jsem si myslel,ze je bezudrzbova tak jsem ji ani nedoleval takze byla prazdna,protoze jsem se samozrejme mylil... takze ted bude do rana baterka nabijena a rano ji zkusim... bohuzel tu neni zalozni abych vedel hned na cem jsem... moc dik za rady, neco takhle \"trivialniho\" me ani nenapadlo a hned jsem videl to nejhorsi ;)

Odesláno

nazdar. ten napis pri zatiahnuti rucnej brzdy som mal aj ja.

staci sa dostat k tomu spinacu ktory je na tom obrazku co pridal ferry a par krat ho zatlacit na doraz a ak to nepomoze strekni tam trocha WD40 a malo by to ist. ak to nepomoze tak uz len vymenit.

Odesláno

jasny, no pokud behala nasucho, tak ji moc sanci nedavam, ze by se vzpamatovala, tak uvidis zitra, dej vedet

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

jasny, no pokud behala nasucho, tak ji moc sanci nedavam, ze by se vzpamatovala, tak uvidis zitra, dej vedet

ja pocitam s tim,ze je v prdeli, tohle je jen reseni z nouze pac tu nikde neni zadna nahradni baterka nebo tak a ja chci vedet na cem jsem jestli to auto natocim zitra i s nabitou ktera nevydrzi nebo jestli to bude porad auto plny zavad...tahle je temer urcite uz spatna a budu porizovat novou ;)...ale porad je to pro me minimalne tak o 4 000 kc min, nez kdyby to bylo to BSI ;)

Odesláno

nooo tak bohuzel reseni nebylo \"tak primitivni\" abyvh to prelstil baterkou, bohuzel to pretrvava :(... nejake dalsi napady? nemuze to byt nejake spatne ukostreni nebo neco takovyho? ale objevovalo se to postupne :(

Odesláno

Ahoj, tak jsem trošku koukl do schemat a pro všechny příznaky mi vychází, že by to mohl být kostřící bod MC30, který je umístěn vlevo na boku pod palubkou. Je společný pro BSI i přístrojovku. Ještě zkoukni pojistku F na BSI. Je to ta úplně krajní u rohu BSI,ale asi bude OK.

Odesláno

pojistky jsou dobry \"bohuzel\" vsechny... myslis, ze kdybych Te strasne krasne poprosil, ze by jsi mi sem dokazal dat nejaky ten obrazek toho,kde to ma byt ukostreno stejne tak,jako to sem dal ferry s tim spinacem rucky? jen u toho ukostreni,to je mi kdyztak divny,ze se to nestalo vse naraz ale postupne... ale hele,beru jakykoliv mozny vy\\svetleni,co by se dalo vyresit pomerne rychle,levno a sam takze moc prosim obrazky :D;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...