Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám peugeot 306 combi 2.0 HDI rok vyr.1999 už ho třetí zimu a stále řeším problém se startováním. Při teplotě -8 a výš to točí, ale nechytá. První zimu nebyly mrazy, tak jsem to neřešil, druhou zimu to bylo horší. Automechanici začali měnit žhaviče, připojovali na diagnostiku- psalo relé žhavení. Vyměnily se asi tři nebo čtyři typy relé, ale stále nežhavilo. Mechanici řekli- problém v řídící jednotce a odkázali na autorizováný servis. Pak přestalo mrznout a zase paráda. Tuto zimu jsem si nechal udělat žhavení přes tlačítko a relé, přišel větší mráz a opět stejný problém... Vymělil jsem baterku, do nafty nalil aditivum, auto v pohodě točí, ale nenastartuje. Když jsem motor auta nahříval 20 minut teplometen, tak naskočil. Ještě zkusím natankovat na omv naftu, jestli to pomůže, nevím. Ještě mi poradil mechanik, že mám to žhavení držet delší dobu a víc krát za sebou... No uvidím, teď příjdou větší mrazy, jestli to naskočí. Poradil by mi prosím někdo co mám dělat? Děkuji

Odesláno

dám radu,kterou jsi už dostal,ale neposlechl,protože se oteplilo ;)--zajeď do pežotu na diag.,zjistí aspon rámcově,kde je problém (čidla,tlak nafty,DRV ventil atd.) a pak můžeš řešit dál...

Odesláno

To znamená že ta diagnostika co mají v peugeotu servisu je lepší než tu co mají automechanici v opravnách?

No budu o tom uvažovat dnes ráno sem nastrtoval při -9 v pohodě sice včera sem přijel 22.30 z práce. Motor sem přikryl dekou a molitanem a natankoval sem na šelce ten lepší diesel skoro za 34 litr tak sem zvědavý punpař garantoval perfektní startování v mrazu a nižší spotřebu :potlesk

:myslim tak sem zvědav

Odesláno

origo diag. v autorizáku je nejlepší (když nemáš možnost jet k někomu,kdo ji má--Planet 2000), té naftě osobně nevěřím,k šelce nejezdím,dávám aditivum a startuju do mínus 20 :myslim

Odesláno

tankuju všude--mimo těch malých,zastrčených a podezřele levných pump,včetně JZD, na základě doporučení zde na foru dávám aditivum VIF do nafty (balení za cca 180 korun mi vydrží asi půl roku), ale objektivně musím říct,že mi to dobře startovalo i bez něho (s aditivem je motor tišší,aspon se mi zdá...):myslim

[upravil dne 21/1/10 ozzy56]

Odesláno

ted sem dojel z práce tam sem to měl od půl druhé přikrytý motor molitanem a dekou celé přiklopené kapotou. Teploměr ukazoval -13 tak sem to půl deváté zkusil natočit a v pohodě dvakrát sem ručně nažhavil a na poprvé to chytlo tak nevím jestli je to lepší naftou nebo tím přikrytím nebo krátou dobou co to stálo. O výkendu mají být velké mrazy tak to zkusím nepřikrýt co to udělá:D

Odesláno

ahojte ja mam podobny problem al;e s 1,9 D minule roky som pri vacsich mrazoch asi 2-3krat nazhavil a chytalo to na prve otoceni motorem teraz tocim asi 10 sekund a potom startne. asi budem mat v prdeli zhavice ale nemam cas odstavit auto a kuknut sa nato. ale ked pisete tie aditiva skusal som dva druhy od sheronu a startovani o malinko lepsi ale u jednoho aditiva som spozoroval o dost vyssiu spotrebu...dal som toho tam moc alebo co?...

Odesláno

Tak už sem dojel v pátek sem ještě jezdil přijel sem v 7 večer v noci bylo tak -16. V sobotu sem chtěl jet kolem poledne a už to nechytlo. Bylo to naslunku motor točil a ani tuk.

Odesláno

Já se taky přidám. venku je -10°C (teploměr v P306) a P306 v HDI nechytla ... prostě točí a točí, ale nic (to jsem žhavil 3x). Zkošel jsem i P309 1,9D a ta už vůbec (tam je ale slabší baterka). Nevím sakra co s tím :-(

Odesláno

Mně takhle před Vánoci zamrzla nafta, bylo -13 a konec. A to jsem bral na Shellce, takže ta kvalita bude asi jen v ceně, protože známýmu který na ni nedal dopustit a bral jen tam taky zamrzla :bojim

Motor točil, ale nechytil a když tak neudržel volnoběh a zase chcípnul.

Zkuste napumpovat balonkem (jestli ho tam máte), mně po prvním zmáčknutí zůstal zmáčklej a po radě od oddieho ( ještě jednou díky), jsem vyčistil sítko v nádrži a vyměnil palivový filtr. Pod sítkem byly krystalky ledu a z nafty žlutá kaše:bacha

Teď dávám aditivum a zatím to drží, je to znát i při startování v mrazech, předtím sebou motor první minutu hodně škubal.

Odesláno

auto teď nepotřebuju nutně, jinak mám vyzkoušeno hodit pod motor elektrický teplomet a do hodinky jedu :super

asi to nechytlo proto,že jsem týden nikam nejel :myslim

Odesláno

mě to zatim i po týdnu stání chytá v tehle mrazech, sice ne úplně na ťuk, ale druhý otočení už brumlá, ale zvuk motoru v prvních 5s nikomu nepřeju slyšet :D jinak VIFu dávám dost, tak nafta snad nepřimrzne a žhaviče asi žhaví :)

Odesláno

tak dneska je jenom -3 auto na slunku, ale stejně nenaskočilo, jenom točí, ani neblafne a to sem natankoval na shellce- ten lepčí diesell, aditivum sem už neda, prý ho tam mají, ale asi problém bude někde jinde..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...