Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problém s chlazením na Peugeotu 306 XN

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Mám problém s chladícím systémem.Začalo to tím,že jsem jel na dovolenou a jezdil jsem po šumavě--a v jednom kopci to žačalo-prostě se to neuchladilo a začala mě svítit stopka. Tak jsem doplnil vodu a pokračoval dál,vše bylo ok.

Ale od té doby mám občas zvýšenou teplotu vody,kolem 100,ale stačí se to uchladit. Tak jsem vyměnil termostat,víčko od nádržky a myslel,že to bude ok.Doplnil jsem vodu a nechal jsem zaplý topení a ujel asi 20 Km,teplota byla stále na 90,po ujetí těch 20 KM jsem vypnul topení abych vyzkoušel jestli se uchladí i při vyplém topení. Pořád byla teplota v pořádku. najel jsem zhruba kolem 300 KM s tím, že jsem měl teplotu na normálu (90) +-2-3 stupně. No a včera jsem vyjel na dálnici a auto mě po cca 10 Km začalo zase zlobit,svítila stopka a teplota byla vysoká 110,zastaviil jsem a podíval jsem se na motor,ale vratná trubice z motoru do chladiče byla natlakovaná,,tak jsem pomalu otevřel víčko od nádržky a tlak utekl. Po hodině jsem dolil vodu a odjel zpět domů.Teplota byla zase zhruba mezi 90-100.

Odpoledne jsem najezdil ještě klem 30 Km,jezdil jsem po městě i mimo a teplota se mě zdá zase v pohodě. nevím co si o tom mám myslet. Vypadalo to na prasklé těsnení pod hlavou,ale když to zlobí jen někdy??? Mohlo by to být někde ucpané,že se to hůře chladí?? nebo ulomená lopatka z čerpadýlka?? nebo snad né prasklá hlava??

Odesláno

Tie iste symptomy a vysledok, prasknuty chladic. Voda nieje vidiet, ze by tiekla, staci sa odparit. nieje jej tolko aby to bolo hned vidiet, ale s teplotou to robilo presne, ako popisujes.

Odesláno
Napsán autorem Driver

Já měl něco podobnýho u 306 1.9D, myslel jsem taky na těsnění pod hlavou, ale nakonec to bylo vodní pumpou, přes kterou se to zavzdušňovalo.

To samé - strašák těsnění pod hlavou, nakonec to byla vodní pumpa. 306 1,6 XR.

Odesláno

včera jsem byl v jámě,a nakonec to asi bylo čerpadlo,byla ulomená lopatka,ale i tubus čerpadla-bylo zpuchřelé těsnění a ulomená hrana tubusu. Tak si dneska jedu pro náhradní díly,snad to bylo tím.

Odesláno

Me taky nekde utika voda, vzdycky doliju a pak zmizi, ze ani neni v te expanzce videt jeji hladina.

Parkrat mi uz svitila kontrolka hladiny chl. kapaliny.

Ale teplota se drzi vzdy na normalu, kolem 75-80 stupnu, v kolone i 90, ale pak se zapne sahara.

Chladic byl asi nejak spravovanej, u predchozich majitelu. Je v prostred zacinovanej. Vodni pumpa je fungl nova.

Otazka: Jak jednoduse zjistim, kde mi to utika?

Odesláno

to dtyrkas:

Nejdriv koukni jak vypada olej,jestli ti to nechcije do motoru.Jestli ne,tak mas kliku a muzes hledat vne motoru-dirku v chladici,netesnici vypustak na chladici,spoje hadic,praskly hadice,vodni pumpu,topeni.

Nekudy to mizet musi a jestli se to ztraci hodne,tak to musi bejt i videt,ze to nekde kape.

ja mel takhle praskly hrdlo na termostatu,pak rizlou hadici a nakonec me opustila i vodni pumpa a vzdycky to bylo moooc hezky videt.Kdyz sundas vicko od expanzky a natocis to,tak to nekde urcite potece...:cool:

Odesláno

Tak to bylo asi tou vodní pumpou,byla ulomená jedna lopatka,ale bylo i prasklý plastový kryt čerpadla a v něm zpuchřelý \"O\" kroužek. Tak jsem čerpadlo koupil nový za 1000 Kč a plastový kryt jsem sehnal na vrakovišti,protože nový tady v republice nejde sehnat,jedině objednat. asi 4 dny do dodání. a stojí 1000 Kč

Odesláno

No olej je v pohode, voda do motoru urcite nejde, protoze to by cmoudilo. Ani cernej ani bilej kour, uplne normalka.

Spis to vidim na nejakou tu netesnost, jak popisujes. O vikendu se na to asi podivam, no bude to pekny \"vysetrovani\" :o) a moc se mi do toho nechce. :bojim

[Editován dne 10/9/04 dtyrkas]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...