zralok Odesláno 6. září 2004 Odesláno 6. září 2004 Ahoj, Mám problém s chladícím systémem.Začalo to tím,že jsem jel na dovolenou a jezdil jsem po šumavě--a v jednom kopci to žačalo-prostě se to neuchladilo a začala mě svítit stopka. Tak jsem doplnil vodu a pokračoval dál,vše bylo ok. Ale od té doby mám občas zvýšenou teplotu vody,kolem 100,ale stačí se to uchladit. Tak jsem vyměnil termostat,víčko od nádržky a myslel,že to bude ok.Doplnil jsem vodu a nechal jsem zaplý topení a ujel asi 20 Km,teplota byla stále na 90,po ujetí těch 20 KM jsem vypnul topení abych vyzkoušel jestli se uchladí i při vyplém topení. Pořád byla teplota v pořádku. najel jsem zhruba kolem 300 KM s tím, že jsem měl teplotu na normálu (90) +-2-3 stupně. No a včera jsem vyjel na dálnici a auto mě po cca 10 Km začalo zase zlobit,svítila stopka a teplota byla vysoká 110,zastaviil jsem a podíval jsem se na motor,ale vratná trubice z motoru do chladiče byla natlakovaná,,tak jsem pomalu otevřel víčko od nádržky a tlak utekl. Po hodině jsem dolil vodu a odjel zpět domů.Teplota byla zase zhruba mezi 90-100. Odpoledne jsem najezdil ještě klem 30 Km,jezdil jsem po městě i mimo a teplota se mě zdá zase v pohodě. nevím co si o tom mám myslet. Vypadalo to na prasklé těsnení pod hlavou,ale když to zlobí jen někdy??? Mohlo by to být někde ucpané,že se to hůře chladí?? nebo ulomená lopatka z čerpadýlka?? nebo snad né prasklá hlava?? Citovat
Driver Odesláno 6. září 2004 Odesláno 6. září 2004 Já měl něco podobnýho u 306 1.9D, myslel jsem taky na těsnění pod hlavou, ale nakonec to bylo vodní pumpou, přes kterou se to zavzdušňovalo. Citovat
Janki Odesláno 6. září 2004 Odesláno 6. září 2004 Tie iste symptomy a vysledok, prasknuty chladic. Voda nieje vidiet, ze by tiekla, staci sa odparit. nieje jej tolko aby to bolo hned vidiet, ale s teplotou to robilo presne, ako popisujes. Citovat
Garfield Odesláno 6. září 2004 Odesláno 6. září 2004 Napsán autorem Driver Já měl něco podobnýho u 306 1.9D, myslel jsem taky na těsnění pod hlavou, ale nakonec to bylo vodní pumpou, přes kterou se to zavzdušňovalo. To samé - strašák těsnění pod hlavou, nakonec to byla vodní pumpa. 306 1,6 XR. Citovat
zralok Odesláno 6. září 2004 Autor Odesláno 6. září 2004 Kluci díky,zkusím se podívat na tu pumpu a ten chladič taky vyzkouším,. Citovat
Poleg Odesláno 8. září 2004 Odesláno 8. září 2004 Tak jak si dopadl?Ta hlava to nebude,kdyz praskla mne tak za mnou nebyla videt Avie,jak to kourilo.Vsechna voda jde pak do motoru.Tak at to dobre dopadne. Citovat
zralok Odesláno 8. září 2004 Autor Odesláno 8. září 2004 včera jsem byl v jámě,a nakonec to asi bylo čerpadlo,byla ulomená lopatka,ale i tubus čerpadla-bylo zpuchřelé těsnění a ulomená hrana tubusu. Tak si dneska jedu pro náhradní díly,snad to bylo tím. Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 8. září 2004 Odesláno 8. září 2004 Me taky nekde utika voda, vzdycky doliju a pak zmizi, ze ani neni v te expanzce videt jeji hladina. Parkrat mi uz svitila kontrolka hladiny chl. kapaliny. Ale teplota se drzi vzdy na normalu, kolem 75-80 stupnu, v kolone i 90, ale pak se zapne sahara. Chladic byl asi nejak spravovanej, u predchozich majitelu. Je v prostred zacinovanej. Vodni pumpa je fungl nova. Otazka: Jak jednoduse zjistim, kde mi to utika? Citovat
Stoupa Odesláno 8. září 2004 Odesláno 8. září 2004 to dtyrkas: Nejdriv koukni jak vypada olej,jestli ti to nechcije do motoru.Jestli ne,tak mas kliku a muzes hledat vne motoru-dirku v chladici,netesnici vypustak na chladici,spoje hadic,praskly hadice,vodni pumpu,topeni. Nekudy to mizet musi a jestli se to ztraci hodne,tak to musi bejt i videt,ze to nekde kape. ja mel takhle praskly hrdlo na termostatu,pak rizlou hadici a nakonec me opustila i vodni pumpa a vzdycky to bylo moooc hezky videt.Kdyz sundas vicko od expanzky a natocis to,tak to nekde urcite potece... Citovat
zralok Odesláno 9. září 2004 Autor Odesláno 9. září 2004 Tak to bylo asi tou vodní pumpou,byla ulomená jedna lopatka,ale bylo i prasklý plastový kryt čerpadla a v něm zpuchřelý \"O\" kroužek. Tak jsem čerpadlo koupil nový za 1000 Kč a plastový kryt jsem sehnal na vrakovišti,protože nový tady v republice nejde sehnat,jedině objednat. asi 4 dny do dodání. a stojí 1000 Kč Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 10. září 2004 Odesláno 10. září 2004 No olej je v pohode, voda do motoru urcite nejde, protoze to by cmoudilo. Ani cernej ani bilej kour, uplne normalka. Spis to vidim na nejakou tu netesnost, jak popisujes. O vikendu se na to asi podivam, no bude to pekny \"vysetrovani\" ) a moc se mi do toho nechce. [Editován dne 10/9/04 dtyrkas] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.