Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdar busáci, zpět k tématu.

Zjistil jsem, že mi nestříká zadní ostřik, ale pokud ho zapnu, stříká vepředu. Psali jste tu, že se zasekává nějakej váleček uvnitř čerpadla. Jak se k němu nejlépe dostanu?

U 406 stačilo sundat plast pod nádržkou, doufám, že nebudu muset sundavat nárazník:nevim

Odesláno
Zdar busáci, zpět k tématu.

Zjistil jsem, že mi nestříká zadní ostřik, ale pokud ho zapnu, stříká vepředu. Psali jste tu, že se zasekává nějakej váleček uvnitř čerpadla. Jak se k němu nejlépe dostanu?

U 406 stačilo sundat plast pod nádržkou, doufám, že nebudu muset sundavat nárazník:nevim

Mně taky nejde voda dozadu, ale když to pustím, tak vyteče vpředu pod auto. Takže to bude asi jenom rozpojené.

Ale k přístupu. No dá se to když sundáš plasty zespodu + podběh u kola, ale je to porod. Můj servisák to řešil sundáním části nárazníku, pak je ktomu dobrý přístup.:papa

Odesláno

Mě to stříká normálně z předních trysek plným proudem, ještě mě napadá - ten směr točení se přepíná kde? už v páčce, nebo přes BSI? Jestli není něco v páčce a nespíná to pořád jeden směr. (ale stěrače jedou jen když ostříknu předek) tak nevim :myslim

Odesláno

Před čtrnácti dny jsme toto řešili když jsme měnili motor. Byly plastový podběhy a nárazník dole. Ale možná stačí jen ty podběhy. Musíš vyndat nádržku která visí na dvou šroubech (nejdřív v motorovým prostoru musíš vytáhnout tu harmonikovou trubku do který leješ vodu do ostřikovače-je do nádržky nasunutá v gumě). Z nádržky potom vydloubneš čerpadýlko a z něho potom vydloubneš silným šroubovákem takovej černobílej plastovej blbinec z něhož potom lezou už ven trubičky. Ten černobílej blbinec taky musíš rozebrat a uvnitř je plastovej váleček kterej má na obou koncích gumový plošky.

Já jsem tam kolem toho válečku šťoural silným špendlíkem až se uvolnil. Byl tam nějakej malinkej komínek a ten tam dělal ten šprajc.

Pak jsem složil a už to stříká i v zádu.

Odesláno
Špendlík máš doma zadarmo. A neni to nic složitýho.

to sice maš pravdu ale davam ti cca do prvniho naleti zase zimni směsi na podzim a jsi tam kde jsi byl...mi se motor zadřel a koupil novej a je klidek misto odstřiku na stěračich jsem to hodil na torpedo a nemužu si to vynachvalit s těma gumovyma stěračema i přes zimu..oškrabeš a jedeš.jen je nevahoda že nezvedneš stěrače jako u filety aby nepřimrzly:(

Odesláno
bibo807:

Co to má společnýho se zimní směsí?

no asi tim zpusobem že ten gumovy valeček se ti opět roztahne a zase nebude jezdit protože ta pryž ti nabobtna

Odesláno
bibo807:

no asi tim zpusobem že ten gumovy valeček se ti opět roztahne a zase nebude jezdit protože ta pryž ti nabobtna

To měníš každý rok? :D Asi je lepši to vyčistit. :papa

Odesláno
bibo807:

hele bibo. Mně ten váleček nenabobtnal ale byl tam malej kamínek. Jinak ten váleček byl plastovej a jen na koncích byly dosedací gumové plošky. Ale to jsem už psal :P

• O 6 let později...
Odesláno

Zdravim, napíšu to sem at nezakládám další téma, jak vyndám motorek ostřikovačů? co všechno musí dolu abych se na to dostal, koukal jsem na to zespoda a je tam blbej přístup, nefunguje mi přední ani zadní ostřik, ale motorek vrčí. Díky

Odesláno

Pravé kolo a podběh musí dolů,asi 2 nebo 3 šrouby ho drží k nárazníku zespod,pak pár šteftů a šroubů směrem od kola k mot prostoru.Nádržka má jeden šroub vlevo směrem k motoru ten je dobře přístupný,druhý jsem šrouboval směrem od nárazníku malou golou s dlouhým nástavcem.Šrouby byly dost zarezlý.Myslim že jsem čerpadlo vytáhnul z nádržky i bez sundání,ale určitě bych jí vyndal a propláchnul,byl v tom takovej šlem a ten zničil to čerpadlo.Jinak nic složitýho,jen neutrhnout ty šrouby co drží nádržku.Proti jiným věcem přístup luxusní :) Čerpadýlko jsem zkoušel profoukat,ale pak jsem zjistil že nový stojí cca 150Kč,tak jsem starý zahodil...

Odesláno

Díky za odpověd nádržku sem sundal, motorek rozhejbal, tedy spíš upravil gumu :-) ale mám ještě problém s tím, že mám druhý motorek na ostřikovače světel a ten je tak v háji že jsem ho musel vyhodit, nic tak zrezlýho jsem dlouho neviděl, ale na netu ho nemůžu nikde najít?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj lidi. K problému zadního ostřikovače. U mě nefungoval z důvodu že v zadním sloupku za spolujezdcem jsem měl tu propojku řešenou takovou plastovou blbůstkou (o něco širší jak hadička cca 5cm délky) a v té bylo pérko a kulička. Pérko zarezlé a kulička stále přitlačena na výstupu k zadnímu ostřikovači - motorek to ze předu nepřetlačil. Zřejmě blbůstka, aby zabránila stékání kapaliny zpět. To jen můj poznatek. Kléma

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...