Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám taký zvláštny problém. Ráno keď odchádzam z domu tak idem kúsok po novom (3 roky) asfalte. Mám pocit akoby mi zadok auta jemne podskakoval podobne ako by bola na gume vypuklina. Zistil som ale nasledkovné:

- robí to len keď je zima, pri teplote nad nulou to nerobí

- keď idem po normálnej ceste tak sa to nedá vypozorovať, pretože podskakovanie je pomerne jemné oproti nerovnostiam na ceste.

- zmizne to po prejdení 1-2km a objaví sa to až na ďalší deň.

- gumy sú nové Bridgestone, majú možno 2000km

- na letných som to nepozoroval, ale to môže byť tým že teplota nebola dostatočne nízka.

S počiatku som tomu nevenoval pozornosť, pretože som myslel že si to len namýšľam, pretože je to fakt jemné nadskakovanie a pripisoval som to možno zvlnenému asfaltu, ale keď to minule spozorovala aj žena tak na tom asi niečo bude.

Napadli ma dve veci

- môže sa zimná guma tým že stojí auto v mraze jemne zdeformovať a po prejdení pár 100m sa to stratí?

- môžu to robiť tlmiče, že sú veľmi stuhnuté a po chvíli sa rozhýbu tj fakt cítim nerovnosti na ceste a nie na kolese?

- iný nápad? Vizuálne na gumách samozrejme nič nevidno.

Odesláno

No nič pravdepodobne skúsim ten servis, len som chcel vedieť či niekoho niečo nenapadne. Ale to bude pôrod dávať vyvažovať kolesá bez stredovej diery.

Odesláno

nemas tam len nieco na gume, nejaku primrznutu vrstvu snehu?

na tlmice zabudni a navyse mas 407, urcite mas aj ESP, takze tam chybu nehladaj.

Poriadne popozeraj gumy, ci mas spravny tlak a podobne, a poriadne si podotahuj kolesa, moze byt, ze je nejaky srob povoleny, pripadne zajdi do servisu dat vyvazit kola.

Odesláno

Kedysi som mal služobnú feliciu ktorú sme parkovali vo dvre,kde boli také malé jamky. Dostal som nové gumy, rano som chcel odísť,no nešlo to . Auto bolo primrznuté k asfalttu všetkymi 4 gumami. Po chvíli trucovana sme to odtrhli ,no cca500 m auto hrkotalo ako traktor než vypadal všetok ľad. Nové gumy majú hlboký vzor a niektoré ešte i jemnejšie vrubky priamo vo vzorke .Preto si myslím že to môže robiť.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...