HonzaZ Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 Pokud si vzpomínám, tak kontrolka blikala při deaktivaci airbagu spolujezdce tím vypínačem u ruční brzdy. Tak ne, teď jsem kouknul do návodu k obsluze a tam píšou, že má svítit při vypnutí. Ten stav, který tam je, je chybový. Vypadá to jako by ta ŘJ byla taky aktivovaná nárazem. Chtělo by to dia. [upravil dne 15/1/10 HonzaZ] [upravil dne 15/1/10 HonzaZ] Citovat
martis Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 ano robim vsetko pri odpojeni baterky,beznost prvorada!!ja ked vypnem alebo zapnem ten vypinac,sprava sa to rovnako,aby som bol presny ked ho vypnem a zapnem zaplovanie airbag nezhasne svieti a potom zacne blikat,a ked ho aktivujem a zapnem zapalovanie tak zhasne a zacne blikat.myslite ze ta rj bola uz aktivovana??a nemozem mat nejaku poruchu v kabloch? alebo koncovka na spolujazcou airbag nieco vadne,lebo ja ked som kupil auto,tak uz bola tato chyba,ze mi to blikalo,ale ked som havaroval tak airbag vystrelil.ale sa mi zda ze boly spretele pyropasy,lebo teraz ked som ich vymenil tak tam stoja ako kolik a pretym boly pekne dole,alebo som si to ani neuvedomoval.a tu diagnostiku myslis priamo peugeot?lebo ked som bol uz davnejsie,tak mi zistil poruchu pyropasov,mozem ist za nim?alebo peugeot?peugeotu by som sa najradsej vyhol,ale velky oblukom. [upravil dne 15/1/10 martis] Citovat
marko306 Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 no tak myslím, že tie pyropásy majú niekde po kábloch asi opory ak boli strelené. Pozry komplet káble od pyropásov až po RJ bagov, ale pravdepodobne budú tie odpory niekde pod sedačkou ako som mal ja v bužírke ak ich tam máš. Aj tie odpory by ti tiež mohli robyť galibu, ale je to dosť nepravdepodobné, lebo oni vytvárajú elektronickú ílúziu nestrelených pyropásov pre RJ. Citovat
martis Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 myslis ze je odpojeny kabel do pyropasov a je tam odpor?ktory sa odpojjil? Citovat
marko306 Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 no že je tam odpor to si myslím, ale či sa aj odpojil to neviem Citovat
martis Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 ma napadla aj taka vec,ze odpojim airbagy ale iba predne dam tam odpor,odpojim pyropasy dam odpor,a tie problemove konektory co su pod sedadlami prerobim na nejake ine a ked potom nebude nic blikat tak postupne tie odpory odpajat a budem vediet kde je presne chyba.ze?? cital som ze sa tam davaju odpori 2ohm,2.4ohm alebo 2,6ohm,ked ich pripojim aj na airbagy aj na pyropasy malo byt to vsetko zhasnut nemala by blikat kontrolka airbagu.to je moj napad,som zvedavy na vas nazor Citovat
HonzaZ Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 Když chceš zkoušet, tak konektory pod sedadly stačí pro zkoušku párkrát rozpojit a spojit a většinou to pomůže. Pokud by byly všechny řídící jednotky airbagů OK, tak při připojení odporů místo airbagů a předpínačů by měly kontrolky zhasnout. Citovat
martis Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 jasne ze naprv skusim tie konektory a az potom davat odpor,uz som rozmyslal ze aj vymenim tie konektory za ine lebo ze je to dost casta zavada na peugeot.mal som odpojene a znova napojene konektory pod sedadlamy asi 3krat za sebou aj u sofera aj u spolujazca,a vtedy zhasly bocne airbagy.odpajal som iba hnedy konektor asi bocne airbagy a modry pyropasy?neviem to presne.nic viac som neodpajal.ale moj tym co je vadne je spolujazcov airbag,lebo aibrag na volante vymeny sice z anglicaka,ale mal by fungovat,pyropasy su ok,rj ze vraj tiez dobra mi bolo povedane ze auto bolo havarovane z boku ci predne airbagy nevystrelily,cize by mala byt ok.jedno co som nekontroloval a ani neskumal je airbag spolujazca,ale zase ked ho dam neutralizovat tak by mala ostat svietit kontorlka airbagu a ona stale svieti toto ma trosku metie.a aby sme sa vyhli spekulaciam nechcem tam ziadne odpory nastalo!iba skusat kde je chyba,bezpecnost je velmi dolezita.chcem to mat vsetko ok Citovat
martis Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 zajtra idem skusit vymenit tiee koncovky co su pod sedadlamy ale iba na pyropasy,ale aj tak mi to neda tak som rozmslal,ked ja neutralizujem spolujazcov airbag tak kontrolka ma svietit ale ona stale blika,ci nahodou nemam problem v airbagu co je vo volante lebo co tam je kablik tak keby som tocil z volantom tak sa odtrhne ze?cize musi tam byyt nejaky kruzok po ktorom sa konkaty dopykaju.ale kazdopadne zajtra idem vymenit a ked to nepomoze,tak pojdeme na odpory ale neviem ci toto pomoze,lebo airbagy tam su akurat neviem ci je na spolujazcovej strane musim pozriet,asi to bude niekde v konkatoch.neviete kde su vsade konkakty na predne airbagy? Citovat
Charlie 1 Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 ahoj asi mám problém s airbagy zhasínají mi s ostatnimi kontrolkami je to normální? a boční airbagy jsou na palubce označeny airbag?díky Citovat
martis Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 ahojte tak oznamujem uzastnu spravu,ziadna kontrolka airbgu mi neblika skusal som pre istotu ocistit konktakty na pyropasy,ale nepomohlo stale to blikalo,tak som stikol spojky pyropasov pod sedadlami a spojil cez cokoladky,a vsetko je ok.zapnem zaplovanie vsetky kontrolky svietia a postupne airbagy kontrolky zhasnu,ked neutralizujem spolujazcov airbag tak ostava vietit cize vsetko je uz ok.velmi pekne dakuem vsetkym za pomoc Citovat
martis Odesláno 3. březen 2010 Autor Odesláno 3. březen 2010 ahojte zase mam problem z tou kontorlou airbagu,niekedy zacala blikat a niekedy po starte hned zhasla,ale teraz uz stale to len blika a uz teraz fakt neviem co stym je!! dole pod sedadlom som tie konektory odrezal dal som tam cokoladky,ale stale blikalo,tak som to napajkoval ale stale blika,nerozumiem tomu preco,som pozeral ci nahodou nevyskocili konektory priamo z pyropasou ale vsetko je tam ok,mam skusit vymenit pyropasy?mam druhe a tiez dobre,ale problem na tom strednom tunely co sa da deaktivovat spolujazcov airbag?alebo priamo na volante zeby ten kruzok co tam je?aj ked asi toto je blbost ked sa napaja priamo do airbagu volantu.hmmm prosim vadi mi to ale nechcem vybrat kontrolku. Citovat
MACI Odesláno 8. březen 2010 Odesláno 8. březen 2010 Nebudu otevirat nove tema a napisu sem, snad to nebude vadit. Za posledni tyden jsem pozoroval taky problem s kontrolkou bagu, jednou mi po startu zacala blikat, po vypnuti a zapnuti motoru OK. A jednou mi zustala svitit, po restartu opet OK. A jaky je rozdil mezi tim kdyz blika a sviti? Cim to muze byt? Kontakt na sedadle? Nebo nekde jinde? Je fakt ze posledni dobou nemuzu najit vhodnou pozici na sedadle tak s nim casto hybu Btw. mam 2 ks bagu. Citovat
martis Odesláno 8. březen 2010 Autor Odesláno 8. březen 2010 pkial viem tak ked svieti tak preto lebo singnalizuje deaktivaciu spolujazcoveho airbagu a ked to blika zvikne to byt zlym konktom na pyropasoch,ale to nieje podmienka,zajtra skusim vymenit rj airbagov,dam aj druhe kable na pyropasy a aj jeden okruhly konkatk pod volantom a uviidime ci to bude blikat Citovat
martis Odesláno 9. březen 2010 Autor Odesláno 9. březen 2010 OPRAVENE posuchu som mal na spolujazcovom airbagu pod stredovym tunelom je spojka na airbag spolujazca rozobral vycistil poskadal a vsetko je ok.taka blba zavada ale hlavne je ze je to opravene. Citovat
Guest Scratch Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 taky to napisu sem, kdyz to nebude vadit. Chystam se o vikendu na vymenu airbagu u ridice na coupe 98, automat, V6. Postup mam v hlave asi takhle, jen potrebuju skonzultovat, jestli to delam spravne. 1) odpojit (-) z baterky a nechat to nejakou minutu v klidu 2) nejakym zpusobem demontovat stredovy panel - tedy vzadu vysroubovat uchyceni stredni konzole, pak ve predu u popelniku a nevim jak je to s fofrklackem (automat). 3) nekde pod konzoli v prostoru u tahla rucni brzdy najdu hlavni ovladac pro predni pytle. Tam odpojim konektor 4) nejakym zpusobem (sroubovak) vytlacim ven pytel z volantu (predpokladam svorky), opatrne odpojim kabelaz. 5) vymenim pytle 6) pripojim konektor u volantu na pytel, zandam zpet pytel na volant, pripojim konektor na hlavni rj, zadelam stredovy panel, aktivuju baterku a vyzkousim signalizaci. Me problemy obecne: nejsem zcela technicky typ, nevim jak sundat automat fofrklacek, nevim jak ta hlavni rj jednotka vypada (snad tam bude neco takovyho jedinyho, nebo neco co se bude podobat mistnim obrazkum), snad tam bude jeden konektor Maximalne to bouchne a budu to muset vevnitr jeste umyt Jeste se chystam na jednu vec, vymena ostrikovace na coupe - na haupne. Je tam nejaky figl, nebo neco, na co si mam datk kurwa pozor? Vsem predem dekuji :-) Citovat
Guest Scratch Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 zapomnel jsem si dat upozorneni na maily Citovat
Devils-night Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 schratch: u 98micky bude airbag jeste na dva srouby zezadu volantu,tusim TX30 nebo 35. ja osobne sem jenom odpojil baterku,vysrouboval ty dva srouby,vyndal airbag,opatrne odpojil,nacvak kabel na novej vlozil,zasrouboval,zapojil baterku.cely prace asi na 5 minut Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.