janci77 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Zdravím, pred polrokom som si dal vymeniť predné brzdy... nové kotúče + doštičky. Teraz ma však už vyše mesiaca trápi pískanie bŕzd bez toho, aby som brzdil... Najprv sa to začalo prejavovať tak, keď som išiel z domu a prešiel tak 10 km nič. Potom som zastal a keď som po nejakých 10 minútach išiel preč, tak som počul také popiskovanie pri cca 50 km/hod v meste. Po rovnej ceste nič, keď som však len jemnučko zatočil volantom (veľmi mierna zákruta), tak to pískalo. Teraz to robí aj keď idem rovno... napr. po diaľnici si to veselo popiskuje... Keď sa však jemne dotknem brzdového pedála, tak to prestane... Neviete kde by mohol byť problém? Ďakujem za pomoc... Citovat
AnotherOne Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Keď ideš dlhšiu cestu nehrejú sa ti kolesá? Citovat
Kajo Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 no tak popiskovanie robi aj mne, ale nie su to brzdy - uz aj v jednom servise som s tym bol - a nic sa nenaslo. A u mna to zalezi od polohy volantu(kolies) a este som nezistil co to je... Ale u teba to asi ma suvislost s tymi brzdami, ked hovoris ze ti to prestane ked trochu zatlacis brzd. pedal... [upravil dne 11/1/10 Kajo] Citovat
Dopiťák Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 je to brzdovy valecek na brzdici..bude pridreny..a nebude se vracet na z5...tim padem porad brzdis..a po case se desticky opalijou a zacnou piskat.. Reseni je rozdelat brzdy ..na brzdici rozhejbat valacek + vymenit tesneni potom tu bude bez zvuku.. jinak jestli to pribrzduje zjistis jednoduse na rovince vyradis a auto musi polehoucku spomalovat ... Citovat
janci77 Odesláno 11. leden 2010 Autor Odesláno 11. leden 2010 AnotherOne momentálne jazdím len 25 km trasy a po nich je plechový disk taký letný, skôr chladnejší... Kajo áno, myslím si že sú to brzdy, lebo keď dám nohu na brzdu tak to prestane a po chvíli zase... tommas11 asi budeš mať pravdu, hmmm tak iba servis, lebo brzdy sú brzdy do nich sa vŕtať nebudem... A dík chlapi... Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 to pískání je nepříjemná závada, i po rozebrání válečků,přegumičkování,očištění třmenů,výměně vodítek atd. se pískání může vrátit ,může to být i nevhodným složením materiálu brzd. obložení,těch důvodů je hafo a někdy se to nepodaří odstranit vůbec, doporučuje se používat stejnou značku kotoučů a desek,někdy stačí vytáhnout desky a obvodové hrany srazit na brusce (néé ten kov!!),je to prostě závada na houby... [upravil dne 11/1/10 ozzy56] Citovat
AnotherOne Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 To áno, ale keď nebrzdí pískať by nemalo. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 to pískání začalo od doby,co se nesmí používat azbest do materiálu brzd. obložení... Citovat
AnotherOne Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 To je stále v poriadku, ale keď nebrzdí pískať by nemali. Citovat
Sany_207 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 mě se přesně tohle pískání dělo na feldě, když jsem měnil prachovky a vyndal destičky, a jelikož jsem před montáží zpět vyčistil třmeny tak se destičky chvěli a popiskovali. každá destička má na sobě pérko, který má tohle chvění eliminovat alespoň do tý doby než se to celý zašpiní a destičky jsou ,,bez vůle\" ale jelikož jsem je měl dost oprezlý, tak jsem na ně nesahal a protot se chvěly, po cca 200 km to přestalo, protože se to zaprášilo.Takže bych zkusil mrknout na ty pérka a nebo počkat. Citovat
Pišta Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 nemůže to dělat volné ložisko v náboji? Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 AnotherOne ano,když nebrzdí,pískat by nemělo jen,že kuva někdy mechanik i při nejlepší snaze neví,co s tím má udělat :D [upravil dne 11/1/10 ozzy56] Citovat
peugeot09 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Tohle se mi krátce po koupi auta taky dělo, pak to ale samo od sebe přestalo. Citovat
Dopiťák Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 to mohlo delat proto ze auto stalo delsi dobu a ty si ho rozjezdil...mohla to byt jen povrchova rez coz se stava kdyz auto stoji...jinak tak jak rikal anotherOne lozisko huci a nepiska.. to piskani sem mel na 309ce..a po udelani prednich brzd bylo vsechno v poho ale to rozhejbani byl porod... Citovat
Pišta Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 já nemyslím vadné ložisko,ale trochu volné. tím pádem se kotouč mírně nakloní a dotýká se desek(šíkmo). Já to tak měl,po dotažení klid. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 co to bylo za auto,že jsi dotahoval ložisko?? škoda 105?? Citovat
Pišta Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 P-405 říkali mi to v servisu,že ho přitáhli a od té doby to nedělalo,tak nevím:nevim Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 tak to ti kecali,ložiska se tam dotahovat-seřizovat nedají Citovat
Dopiťák Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 ozzy vis jak nekde neco potrebovaly upsat :xvul [upravil dne 11/1/10 tommas11] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.