MotoMoto Odesláno 21. leden 2010 Autor Odesláno 21. leden 2010 Jen mě mrzí, že díky tomu, že se zapíná senzor stěračů páčkou dolů nejde jedou setřít sklo. Citovat
Jirka 807 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 já mam dolu jednou setřít , nahoru první poloha senzor. Citovat
MotoMoto Odesláno 21. leden 2010 Autor Odesláno 21. leden 2010 No já právě ne, já když dám první nahoru tak mám cyklovač na základě rychlosti na druhé je pomalá rychlost a na třetí rychlá. A jednou dolu bez přecvaknutí jenom vyhnutí páčky oználí a provede zapnutí senzoru. Takže když chci jednou setřít tak musím cvaknout nahoru a zase dol. U renaulta jsem to dělal že jsem lehce ťuknul jako na ostřik a on jednou setřel, ale tady se zapnou ostřikovače a stříkají pár vteřin. Ale zase mám obojí, tedy jak klasický cyklovač tak i senzor. Někdo tu říkal, že je lepší se na senzor vy...a použivat je klasiku. Citovat
Petis136 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 dolu setřít,1 poloha auto ,2 pomalé stálé stírání,3rychlé Citovat
MotoMoto Odesláno 21. leden 2010 Autor Odesláno 21. leden 2010 Naozaj. Že by třeba od nějakého roku výroby to změnili? U světel to je také jinak. Tam je popisovaná také poloha auto a přitom tam žádnou nemám. Citovat
MotoMoto Odesláno 30. leden 2010 Autor Odesláno 30. leden 2010 Musím říct že mi to při dlouhé cestě dost vadilo. Nevíte někdo zda se to neda přeprogramovat? Aby to bylo dolů jednou setřít nahoru automatika a pak klasika? Citovat
golias Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 TADY MÁTE NĚJAKÝ INFO K ZIMNÍM SMĚSÍM: Ostřikovací kapaliny: -20°C nemusí stačit Přestože ostřikovací kapalina s mrazuvzdorností -20°C se může ve zdejších klimatických podmínkách jevit jako plně dostačující, opak je pravdou. Pro zachování funkčnosti ostřikovačů např. při teplotě -12°C je třeba použít kapalinu do -40°C. Je totiž třeba zohlednit také rychlost proudění vzduchu při jízdě automobilu a fakt, že hodnoty uváděné na obalech nemrznoucích směsí odpovídají teplotě zamrzání směsi při stojícím vozidle (nulovém proudění vzduchu). U jedoucího automobilu se vlivem proudění vzduchu teplota na povrchu karoserie značně snižuje a její pokles je tím výraznější, čím větší je rychlost jízdy. Má-li se tedy zabránit přimrzání ostřikovací směsi na skle, je vhodné použít neředenou kapalinu s co možná nejvyšší hodnotou mrazuvzdornosti (např. -40°C). Citovat
AnotherOne Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 To je pekná blbosť. Akože keď stojím je -20 a keď idem -40? Vplyvom jazdy môže dôsť k rýchlejšiemu vyprchaniu nerznúcej zložky zo zmesi to je ten dôvod, ale nie nižšia teplota. Citovat
golias Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 nevím co jsi četl, ale nikde tam nepíšou že se za jízdy zvedne teplota na -40 stupňů. Citovat
btl.a Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Když jsem byl malý kluk, tak jsme se učili od horské služby, že když je teplota 0 st.C a fouká vítr cca 100 Km/h, tak je náporový mráz kolem -30 st.C. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. únor 2010 Odesláno 23. únor 2010 Původně zaslal: golias nevím co jsi četl, ale nikde tam nepíšou že se za jízdy zvedne teplota na -40 stupňů. Čítal som toto: U jedoucího automobilu se vlivem proudění vzduchu teplota na povrchu karoserie značně snižuje... A aby nezamrzla musí byť do -40. Neviem prečo sa potom robia chladničky. Stačí postaviť ventilátor a hotovo. btl.a To s tou horskou službou je ešte lepšie. Keď je vonku okolo nuly a ideš autom 100km/h rýchlosťou, ukazuje ti vonkajšiu teplotu -30? Čidlo teploty je vystrčené vonku a vzduch okolo neho prúdi. Takže kde je ten \"náporový mráz\"? Všetko to je len o pocitoch. Citovat
golias Odesláno 23. únor 2010 Odesláno 23. únor 2010 Čítal som toto: U jedoucího automobilu se vlivem proudění vzduchu teplota na povrchu karoserie značně snižuje... A aby nezamrzla musí byť do -40. to je jen uvedený bod mrazu kapaliny aby si zachovala svoji funkčnost,kdyby byla kapalina na -30 tak by jsi jí mohl použít. Prostě se tam nikde nepíše, že za jízdy klesne teplota na -40 stupňů. Pochopil jsem to tak, že kapalina do -20 si zachová funkčnost okolo -12 stupňů a potom zašne houstnout, ale ne zamrzat. Citovat
MotoMoto Odesláno 23. únor 2010 Autor Odesláno 23. únor 2010 No řekl bych že svým způsobem máte pravdu oba. U teploměru se teplota nezmění, protože skutečně pouhým prouděním vzduchu tepolotu nesnížíš. Zapoměli jste oba na tu druhou a hlavní věc. A tou je kapalina. Prouděním vzduchu dochází k odpařování kapaliny a kapalina aby se mohla odpařit tak potřebuje energii (tepelnou) a tu sebere svému oklolí. Je to princip i ledničky tedy celého tepelného čerpadla. Jen tady není kompresor a expanze plynu, ale ten vítr na vlhké pokožce tváře kde způsobuje omrzliny jako při teplotě -30 a stejně tak i na trysce ostřikovače kde způsobuje nápmrazu jakou znáte z trubek výparníku lednice. Ale teploměr se ani nehne, ten je suchý. Jiné by to bylo kdyby jste k teploměru přivedli hadičku s vodou a jeli rychle pak by i výsledná teplota byla podstatně nižší. [upravil dne 23/2/10 MotoMoto] Citovat
AnotherOne Odesláno 23. únor 2010 Odesláno 23. únor 2010 Motáš piate cez deviate. Voda odoberá teplo okoliu aby sa mohla odpariť a preto je okolie chladnejšie a voda napokon zamrzne. Nezmysel. S chladničkou to nemá nič spoločné. V nej sa chladiace médium najskôr v kopresore stlačí čím sa zohreje. Na chladiči za chladničkou sa ochladí a putuje do výparníka kde dochádza ku expanzii čo je sprevádzané poklesom teploty média a takto ochladené odoberá teplo z okolia. Čo sa týka omrzlín na mokrej pokožke - mokrá pokožka rýchlejšie odovzdáva teplo okoliu to je aj hlavnou funkciuo potenia. Na omrzliny stačia teploty aj pekne na nulou, omrzliny nevznikajú len tým, že telo zmrzne ale že sa nedokrví v dôsledku pôsobenia chladu. A napokon čidlo teploty na zrkadle. Počas jazdy v daždi ťažko zostane suché napriek tomu neukazuje nižšiu teplotu. Citovat
MotoMoto Odesláno 23. únor 2010 Autor Odesláno 23. únor 2010 No pokud člověk něco ví o fyzikálních zákonech tak mi dá za pravdu. Neviděl jsi nikdy takové vodní chladící \"klimatizace\"????? Tam přes proud vody je hnán proud vzduchu a ten způsobuje zrychlené odpařování vody a tím se ochlazuje. Ale je to fuk. Když si chceš myslet něco jiného přít se s tebou nebudu. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. únor 2010 Odesláno 23. únor 2010 Akú teplotu má voda v takej klimatizácii? Akú teplotu má vzduch pred vstupom a po výstupe? Taká \"klimatizácia\" len ochladí vzduch na vode, ktorá je zvyčajne chladnejšia aj v lete. Ale to s pôvodným problémom nemá nič spoločné. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.